Cik Latvijas pieczvaigžņu viesnīcu restorānos maksā dārgākie ēdieni un dzērieni

Līdz 23. aprīlim portāli Travelnews.lv un Apollo.lv organizē kopīgu konkursu "Gardēža 5 zvaigžņu ceļojums", kura uzvarētājs balvā saņems dāvanu kartes 100 eiro vertībā no visiem Latvijas astoņu pieczvaigžņu viesnīcu restorāniem - sešiem Rīgā un pa vienam Jūrmalā un Liepājā. Iepazīties ar konkursa noteikumiem iespējams šeit.

Tādēļ trīs nedēļu garumā pievērsīsim uzmanību tieši pieczvaigžņu viesnīcu restorāniem Latvijā un vērsīsim uzmanību uz to, ka tie nav paredzēti vien ārzemju viesiem, bet tajos laipni gaidīti arī vietējie iedzīvotāji.

Šajā reizē apskatīsim astoņu pieczvaigžņu viesnīcu restorānu dārgākos un lētākos ēdienus un dzērienus.

Vecrīgas viesnīcas Royal Square Hotel & Suites restorānā Desiderata dārgākais ēdiens pieejams par 35.50 eiro, pretī saņemot "Jūras mēle, pasniegta ar kūpināta pastinaka biezeni, glazētiem sezonas dārzeņiem un safrāna emulsiju". Savukārt vismazāk nāksies tērēt par piedevām, kuru cena ir sākot no 3.60 eiro. Dārgākais un eksluzīvākais dzēriens restorānā Desiderata ir šampanietis Louis Roederer Cristal Brut 2000, par kura baudīšanu nāksies šķirties no 641 eiro. No dzērieniem vismazākā cena ir norādīta sulai, Coca Cola, Sprite, Fanta, Tonic un Fentimans Ginger beer, kā arī S.Pellegrino un Aqua Panna minerālūdeņiem. Visi nupat nosauktie dzērieni restorānā maksā 2.20 eiro.

Zivju restorānā Le Dome, kas izvietots Vecrīgas viesnīcas Dome Hotel & SPA telpās, visdārgāk gardēžiem izmaksās "Mottra Latvijas stores ikri (56 g) servēti ar sasmalcinātu raibo paipalu olu, smalki sagrieztiem zaļajiem maurlokiem, tradicionālajām bliņām un krējumu" - 120.94 eiro, bet vislētāk - "Tradicionālās Rīgas šprotes garšaugu sainītī ar sinepju krēmu un dārzeņiem" un "Paškūpinātas trejādu zivju kroketes" - 3.56 eiro. Arī Le Dome restorānā no dzērieniem visdārgāk izmaksā šampanietis, proti, 355.72 eiro par 2004 Louis Roederer Cristal. Bet vismazāk būs jātērē par sulām, kas izmaksā 1.85 eiro.

Viesnīcas Grand Palace Hotel restorānā Suite dārgākais ēdiens ir "Sālī cepts jūras asaris ar grilētu dārzeņu sate un estragona mērci (2 personām)", kas maksā 39.00 eiro. "Šokolādes - ķiršu tarte ar piparmētru saldējumu" ir ēdiens, kas restorāna ēdienkartē pieejams par viszemāko cenu - 6.50 eiro. No dzērieniem visvairāk izmaksā 2002 Moet & Chandon Cuvee Dom Perignon Brut Rose - 530 eiro, bet vismazāk - sulas.

Radisson Blu Rīdzene Hotel restorānā Piramīda "Argentīnas Aberdīnangusas liellopa fileja" ir ēdienkartes dārgākais ēdiens un maksā 32.00 eiro. Vismazāk izmaksās ābolkūka - 5.00 eiro. No dzērieniem šajā restorānā visvairāk maksā šampanietis 2002 Louis Roederer Cristal Brut - 385.00 eiro, bet vismazāk - sulas (1.60 eiro).

Restorānā Bergs, kas atrodas viesnīcā Hotel Bergs, dārgākais ēdiens ir "Nobriedinātas liellopgaļas antrekots ar kartupeļu slāņmiju, vītinātiem tomātiem, dedzinātām šalotēm un garšaugu ķiploksviesta" - 34.15 eiro. Vismazāk klientiem izmaksās "Krāsnī ceptas krāsainās bietes ar eruku salātiem, medotu smiltsērkšķu mērci, bazilika krēmu un pistāciju putām" un vairāki deserti - 5.50 eiro. Vislielāko cenu no dzērieniem sastāda sarkanais vīns 1999 CHÂTEAU LAFITE ROTHSCHILD 1ER GRAND CRU CLASSÉ - 2134.00 eiro.

Viesnīcas Gallery Park Hotel restorāna Renomme ēdienkartē dārgākais ēdiens ir "Melnie ikri Osetra vai Sterlete (28g / 56g) ar rupjmaizes pankūciņām", kas viesiem izmaksās 95 vai 144 eiro - atkarībā no ikru daudzuma. Gluži kā citos restorānos, arī šajā vismazākā cena ir piedevām - 6.00 eiro. Bet 1580 eiro nāksies iztērēt, ja vēlēsieties baudīt sarkanvīnu 1999 Château Mouton de Mouton Rothschild.

Restorānā Caviar Club, kas atrodas Jūrmalas pieczvaigžņu viesnīcā Baltic Beach Hotel, dārgākais ēdiens ir "Ekoloģiski audzētas stores kaviārs (56 g)", un tas izmaksā 180 eiro. Vismazāko summu ēdienkartē arī šajā restorānā sastāda piedevas, proti, 3 eiro. No dzērieniem visvairāk restorānā izmaksā sarkanvīns Chateau Margaux 1er Cru, par kuru būs jāšķiras no 1200 eiro. No dzērieniem vismazāko summu sastāda kafija (3.10 eiro).

Ja Liepājas viesnīcas Promenade Hotel restorānā Piano vēlēsieties baudīt pašu dārgāko ēdienu, tad tas izmaksās 20.20 eiro - "Liellopa filejas steiks ar sarkanvīna mērci". Vismazāk izmaksās "Saldskābās rudzu maizes tosts ar kaņepju sviestu un Baltijas šprotēm", proti, 3.10 eiro. No dzērieniem visvairāk nāksies tērēt par baltvīnu 2009/2010 Antonin Rodet Chateau de Rully/Bourgogne - 64.10 eiro. Savukārt vismazāk izmaksās stiprinātais vīns Romate Cream Sherry (5cl) - 2.15 eiro.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Riga Islande Hotel
,


Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53313112sec.