Vadošie Latvijas šefpravāri prognozē labākos restorānus Latvijā

''Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2014'' aptaujātie šefpavāri atzīst, ka Latvijā netrūkst labu restorānu, taču ir tādi, kas uz pārējo fona izceļas ar savu unikalitāti un kvalitāti. Kā reālākos kandidātus uz šī gada labākā restorāna titulu aptaujātie pavāri min ''Vincentu'', ''Bibliotēku No.1'', ''3 pavāru restorān'', kā arī ''Kaļķu vārtus'', taču žūrijas noteikto vietu sadalījumu ''Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2014'' sarakstā uzzināsim novembra beigās.

''Vincents'' noteikti pelnījis atrasties saraksta augšgalā kaut vai tādēļ, ka tas ir viens no pirmajiem augsta līmeņa restorāniem mūsdienu Latvijā,'' stāsta restorāna ''Ostas skati'' šefpavārs Ingmārs Ladigs, un piebilst, ka Rīgas restorānu karte šodien nav iedomājama arī bez tādām stabilām vērtībām kā ''Bibliotēka No. 1'' un ''Kaļķu vārti''.

Pavārus priecē, ka Latvijā arvien vairāk ir tādu restorānu, kuros saimnieko paši pavāri, un kā spilgtākos paraugus šajā ziņā viņi min ''3 pavāru restorānu'' un ''Valtera restorānu''. ''Valtera restorāna'' šefs Valters Zirdziņš ir pārliecināts, ka labs ir tas restorāns, kas ir godīgs pats pret sevi un klientu. ''Manuprāt, viens no daudzsološākajiem un radošākajiem personāžiem mūsu restorānos ir ''3 nažu'' šefs Artūrs Taškāns'', Valteram piekrīt arī jaunais restorānu ''MUUSU'' šefpavārs Kaspars Jansons – ''Ja ''3 nažu'' restorāns šobrīd neatrastos pārbūves stadijā, es noteikti to ierindotu starp vadošajiem un esmu pārliecināts, ka par Artūru Taškānu mēs vēl daudz dzirdēsim.''

Pretēji Mārtiņam Rītiņam, kurš allaž bijis kritisks gan pret sevi, gan citiem amata brāļiem, restorāna ''36. līnija'' šefpavārs Lauris Aleksejevs atzīst, ka ir sarežģīti izcelt konkrētus restorānus, jo katram restorānam ir savi plusi un mīnusi. ''Man patīk, ka tiek atvērti jauni restorāni ar skaidri saprotamu koncepciju'' un kā spilgtākos jaunpienācējus viņš nosauc ''MUUSU'' un ''Kolonāde. Mūsu stāsti...''.

Savukārt ''Kaļķu vārtu'' virtuves šefs Raimonds Zommers ir lakonisks un tiešs - viņš kā labākos min ''International'', ''Vincentu'' un ''Bibliotēku No.1''.

Šis ir jau otrais gads pēc kārtas, kad tiek noskaidroti labākie restorāni Latvijā un tas iespējams pateicoties ģenerālsponsora gardēžu saldējuma ''Ekselence", kā arī "Live Riga", „airBaltic” un „Martell” atbalstam.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67321992sec.