Lidsabiedrība veic pirmo lidojumu pasaulē bez plastmasas atkritumiem (video)

Austrālijas lidsabiedrība ''Qantas'' ir aprēķinājusi, ka katrs lidojums producē apmēram 34 kg plastmasas atkritumu. Tāpēc aviokompānija ir nolēmusi savus lidojumus pārorientēt uz ilgtspējīgu un videi draudzīgu saimniekošanu. Lidsabiedrība ir veikusi pirmo lidojumu no Sidnejas uz Adelaidu, kur lidojuma laikā nebija neviena plastmasas atkrituma. Visi izmantotie materiāli ir kompostējami, atjaunojami vai pārstrādājami. Pēc lidsabiedrības datiem tas ir pirmais ''zero waste'' lidojums pasaulē.

No ekoloģiskā viedokļa daudzi cilvēki redz, ka lidmašīna debesīs bieži vien atstāj divas baltas līnijas, kuras pēc tam nonāk nokrišņu veidā uz zemes. Taču reti kurš aizdomājas par plastmasas atkritumu kalniem, kurus atstāj pasažieru servisa apkalpošana. 

Lidojuma ēdienu trauki bija pagatavoti no cukurniedrēm un ēšanas piederumi no kartupeļu cietes. Visas reģistrēšanās, pasūtījumi vai čeki ir tikai digitālā formā. Lidsabiedrība plāno līdz 2021.gadam samazināt atkritumu daudzumu lidojuma laikā par 75%. 

Piemēram, lidsabiedrības maršruta Sidneja – Adelaine viena lidojuma laikā tika saražoti 34 kg plastmasas atkritumu un viena gada laikā tās ir jau 150 tonnas atkritumu. Lidsabiedrība viena gada laikā šobrīd saražo atkritumu kalnu, kuru varētu sabāzt piecdesmit lielajās ''Boeing 747'' lidmašīnās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.54267192sec.