Lidostā «Rīga» bērnus, kas ceļo bez pieaugušo pavadības varēs pavadīt līdz pat izlidošanas sektoram

Lidostā "Rīga" no jūlija ieviesta jauna iespēja ģimenēm ar bērniem – ja bērns ceļo viens uz kādu no Šengenas zonas valstīm un kopā ar aviobiļeti ir iegādāts pakalpojums "Bērns bez pavadoņa", vecāki vai cita pavadošā persona varēs paši pavadīt bērnu līdz pat izlidošanas sektoram.

Lai varētu izmantot šo iespēju, aviokompānijā iegādājoties bērnam biļeti uz lidojumu, ir jāiegādājas arī pakalpojums "Bērns bez pavadoņa". Dažādām aviokompānijām ir dažādi noteikumi un ierobežojumi bērnu ceļošanai bez pavadoņa, kā arī prasības, kāda vecuma bērniem šis pakalpojums ir obligāts, tāpat dažādās valstīs var tikt piemēroti dažādi izņēmumi un ierobežojumi bērnu ceļošanai bez pieaugušā. Tāpēc pirms pakalpojuma iegādes aicinām rūpīgi iepazīties ar aviokompāniju un valstu noteikumiem un prasībām attiecībā uz bērnu ceļošanu vienatnē.

Iespēja pavadīt bērnu līdz izlidošanas sektoram lidostā "Rīga" attiecas tikai uz lidojumiem Šengenas zonas ietvaros.

Lai varētu bērnu pavadīt, ierodoties lidostā, jādodas pie reģistrācijas galdiņa, kur bērna pavadītājam tiks noformēta īpaša atļauja iekļūšanai lidostas slēgtajā pasažieru zonā. Pavadītājam līdzi ir jābūt derīgai pasei vai ID kartei.

Pēc atļaujas saņemšanas bērnam un pavadītājam drošības kontrole jāveic Ātrās drošības pārbaudes kontrolpunktā (Fast Track) un tālāk jādodas uz atbilstošo izlidošanas sektoru. Drošības pārbaude pavadītājam tiek veikta tāpat kā jebkuram pasažierim, tāpēc līdzi nedrīkst būt bīstamie vai aizliegtie priekšmeti, kā arī jāievēro līdzņemamā šķidruma daudzuma ierobežojumi.

Pavadītājs ir pilnībā atbildīgs par bērna pieskatīšanu lidostā, tai skaitā bērna pavadīšanu un iekāpšanu atbilstošajā reisā. Pavadītājam ir pienākums uzkavēties lidostā tik ilgi, kamēr gaisa kuģis ir aizlidojis. Pēc bērna pavadīšanas pavadītājam ir jāatstāj izlidošanas zona, izmantojot izeju uz pilsētu caur E sektora bagāžas saņemšanas zāli.

Vairumā aviokompāniju pakalpojums "Bērns bez pavadoņa" ir obligāts bērniem vecumā no 5-11 gadiem, kuri ceļo vieni paši, savukārt pasažieriem no 12-17 gadu vecumam pakalpojums ir pieejams, ja to ir pieteikuši viņu vecāki vai aizbildņi. Izmantojot šo pakalpojumu, bērns atrodas aviokompānijas uzraudzībā no reģistrācijas brīža līdz brīdim, kad galapunktā bērnu sagaida vecāki vai citi pavadītāji.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir strauji augošs Ziemeļeiropas gaisa satiksmes mezgls. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 90, bet vasaras sezonā - uz vairāk nekā 100 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2018.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 7 miljonus pasažieru - gandrīz pusi no kopējā Baltijas valstu avioceļotāju skaita.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17229295sec.