A4E ar steigu aicina ES izveidot vienotu pieeju Covid-19 ceļošanas ierobežojumiem

Eiropas lielākā lidsabiedrību asociācija Airlines for Europe (A4E) 15. septembrī aicināja Eiropas Savienības (ES) valstu vadītājus steidzami pieņemt jaunu un vienotu pieeju attiecībā uz Covid-19 ceļošanas ierobežojumiem, lai labāk atbalstītu aviācijas nozari un veicinātu Eiropas ekonomikas atlabšanu. Šis ierosinājums  atbalsta neseno Eiropas Komisijas priekšlikumu Padomes rekomendācijai un ES prezidējošās valsts Vācijas iniciatīvu, kas paredz izveidot Eiropas karti ar krāsas marķējumiem, balstoties uz Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra (ECDC) datiem. Tajā tiek ierosināts ieviest vienotus kritērijus un robežrādītājus, lai izvērtētu epidemioloģiskos riskus ceļošanai uz/no noteikta reģiona, tostarp attiecībā uz saslimstības rādītājiem (pozitīvi Covid-19 testi uz 100 000 iedzīvotāju) un Covid-19 infekcijas veikto testu pozitivitātes rādītājiem. Tāpat tiek aicināts ieviest pasākumus reģionālā līmenī, balstoties uz ECDC datiem, nevis noteikt ierobežojošus pasākumus valstiskā līmenī.


Uzlabota Covid-19 testu veikšana un izsekošanas pasākumi


Karantīnas vietā būtu jāizmanto uzlabota Covid-19 testu veikšana un kontaktpersonu izsekošanas pasākumi, jo testu veikšana nodrošina mērķtiecīgu risku mazināšanu individuālā līmenī. Dalībvalstīm ir jāturpina investēt ātru un uzticamu Covid-19 testu nodrošināšanai pasažieriem neilgi pirms izlidošanos. "Eiropas iedzīvotāji nav spējuši pienācīgi izbaudīt nopelnītos vasaras atvaļinājumus, ņemot vērā haotiskus robežu šķērsošanas ierobežojumus, kā arī neskaidrību par karantīnām, atšķirīgām pasažieru anketām un testēšanas nepieciešamību. Ir steidzami nepieciešama vienota Eiropas testēšanas programma, ja mēs vēlamies atjaunot pasažieru pārliecību," norāda A4E izpilddirektors Tomass Reinerts (Thomas Reynaert). Lai arī jūlijā reģistrēts neliels lidojumu skaita un pasažieru plūsmas kāpums, šie rādītāji augustā atkal kritušies, ceļotāju īpatsvaram veidojot vien 30% salīdzinājumā ar pagājušā gada līmeni. "Eiropas Savienības Padomei šis jautājums ir jāpadara par politisku prioritāti. Nekoordinēti nacionālie pasākumi pēdējos sešos mēnešos radījuši postošu ietekmi uz ceļošanas brīvību, kas ir ES pamatprincips, un tieši ietekmē ceļošanas un tūrisma sektoru," skaidro Air France-KLM Group valdes priekšsēdētājs un A4E priekšsēdētājs Bendžamins Smits (Benjamin Smith).


"Dalībvalstu atšķirīgie pasākumi, kas bieži vien ieviesti steidzamības kārtā, balstoties uz dažādiem kritērijiem, un kas nav pietiekami saskaņoti ar citām dalībvalstīm, izraisījuši pasažieru pieprasījuma kritumu. Jauna un vienota pieeja ceļošanas ierobežojumiem, kā tas izklāstīts mūsu ierosinājumā, sniegtu lidsabiedrībām un mūsu pasažieriem nepieciešamo skaidrību un prognozējamību, vienlaikus uzlabojot pārrobežu savienojamību un atjaunojot Šengenas/ES zonas integritāti. Dalībvalstīm arī steigšus jāievieš vienots kritērijs trešajām valstīm, lai pēc iespējas ātrāk un drošāk mēs spētu atjaunot satiksmi starp kontinentiem," piebilst  Bendžamins Smits (Benjamin Smith).


Skaidra ceļošanas ierobežojumu un karantīnas prasību atcelšana


Karantīnas ierobežojumiem jābūt kā pēdējam instrumentam, karantīnas ilgumu nosakot vienotu visā Eiropā. Tāpat ieteicama lidsabiedrību darbinieku, apkalpes locekļu, tranzīta pasažieru un pasažieru ar īpaši zema riska ceļojuma veidu skaidra izslēgšana no ceļošanas ierobežojumiem un karantīnas prasībām. Lidsabiedrību darbinieki, tostarp apkalpes locekļi ir apmācīti ievērot īpašas higiēnas prasības un tās tiek pakļautas ciešai Eiropas lidsabiedrību uzraudzībai. Ceļotājiem, kuri, piemēram, riska zonā uzturas mazāk par 72 stundām un kuriem ir minimāls kontakts ar vietējiem iedzīvotājiem, ir mazāks inficēšanas risks, tāpēc viņiem arī jābūt izslēgtiem no šīm prasībām. Visos gadījumos dalībvalstīm jābūt atbildīgām attiecībā uz ceļotāju datu ievākšanu un attiecīgu pasākumu izpildi.


Standartizētas pasažieru un veselības deklarācijas anketas


Visbeidzot, dalībvalstīm jāievieš jaunākais Starptautiskā civilās aviācijas organizācija (ICAO) standarts attiecībā uz pasažieru dzīvesvietas un veselības deklarācijas anketām. Šo anketu aizpildīšanu vajadzētu pārbaudīt nacionālajām veselības iestādēm, nevis lidsabiedrībām. Dalībvalstīm vajadzētu atturēties no naudassodu noteikšanas lidsabiedrībām, ja pasažieri nav norādījuši visus datus. Pasažieru dzīvesvietu un veselības deklarācijas anketām jābūt pieejamām digitālā formā.


Par A4E


2016. gadā izveidotā Airlines for Europe (A4E) ir Eiropas lielākā lidsabiedrību asociācija. Tā ir bāzēta Briselē. Organizācija rīkojas savu biedru vārdā, lai palīdzētu veidot ES aviācijas nozares politiku, sniedzot labumu patērētājiem un nodrošinot pastāvīgi drošu un konkurētspējīgu gaisa transporta tirgu. Ar pārvadātiem vairāk nekā 720 miljoniem pasažieru gadā A4E dalībnieki veic vairāk nekā 70% no kontinenta lidojumiem, nodrošinot lidojumus ar vairāk nekā 3000 lidmašīnu un gadā strādājot ar vairāk nekā 130 miljardu eiro apgrozījumu. Gaisa kravu un pasta pārvadājumu dalībnieki katru gadu transportē vairāk nekā piecus miljonus tonnu preču uz vairāk nekā 360 galamērķiem, lidojumus veicot ar kravas vai pasažieru lidmašīnām. Starp asociācijas pašreizējiem biedriem ir Aegean, airBaltic, Air France-KLM Group, Cargolux, easyJet, Finnair, Icelandair, International Airlines Group (IAG), Jet2.com, Lufthansa Group, Norwegian, Ryanair Holdings, Smartwings, TAP Air Portugal, TUI un Volotea. 2019. gadā International Transport News nodēvēja A4E par Gada lidsabiedrību un Aviācijas biznesa attīstības organizāciju. Sekojiet mums tviterī @A4Europe.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10529613sec.