airBaltic - pirmā aviokompānija pasaulē, kas pieņem Bitcoin [1]

Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic kļuvusi par pasaulē pirmo lidsabiedrību, kas pieņem Bitcoin, pasažieriem norēķinoties par aviobiļetēm uz 60 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos, Krievijā un NVS valstīs.

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss: "airBaltic ir ierindota starp TOP10 inovatīvākajām aviokompānijām pasaulē. Iespēja norēķināties ar Bitcoin ir daļa no mūsu inovatīvās pieejas,  lai uzlabotu servisu mūsu klientiem."

airBaltic pieņem Bitcoin norēķiniem par biļetēm savā mājas lapā www.airbaltic.com. Tajā biļešu cenas ir norādītas eiro valūtā. Norēķinoties par lidojumu, airBaltic klientu Bitcoin tiek konvertēti uz eiro pēc tā brīža valūtas kursa. Lai norēķināšanos ar Bitcoin padarītu iespējamu, airBaltic uzsākusi sadarbību ar Bitpay – maksājumu apstrādātāju, kas konvertē Bitcoin valūtu uz eiro. Klientiem ir iespēja norēķināties ar Bitcoin, pērkot lētākās klases jeb airBaltic Basic class biļetes.

Bitcoin ir norēķinu sistēma, kas radusies 2009. gadā. Maksājumi tiek reģistrēti publiskā reģistrā, kurā Bitcoin ir norēķinu vienība. Bitcoin norēkiniem akceptējuši arī tādi uzņēmumi kā WordPress.com, Overstock.com, Expedia, Dell un citi.

Kā ziņots iepriekš, airBaltic 2013. gadā sasniedza viena miljona eiro tīro peļņu. Tas noticis vienu gadu ātrāk, nekā paredzēts sākotnējā uzņēmuma restrukturizācijas plānā. airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. Neatkarīgi no izlidošanas vietas airBaltic piedāvā ērtus savienojumus no sava Ziemeļu tranzītmezgla Rīgā uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, NVS un Tuvajos Austrumos.

Īsi par airBaltic:

AIR BALTIC CORPORATION (airBaltic) ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99.8% akciju. airBaltic flotē ir 25 lidmašīnas: piecas Boeing 737-500, astoņas Boeing 737-300 un divpadsmit Bombardier Q400 NextGen. airBaltic veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas. airBaltic ir Gada aviokompānija 2009/2010 (Zelta balva) – šo balvu piešķir Eiropas Reģionālo aviokompāniju asociācija (ERA). airBaltic ir Air Transport World 2010.gada Fēniksa balvas (Phoenix Award) ieguvējs – starptautiska atzinība par izcilību uzņēmējdarbības restrukturizēšanā. airBaltic saņēma īpašu tendenču noteicēja (Pacesetter Award 2010) balvu vispasaules zemo cenu aviokompāniju apbalvojumā The Budgies World Low Cost Airline Awards par sasniegumiem hibrīdas aviokompānijas statusā. 2012. gadā Airlinetrends atzinis airBaltic par vienu no desmit inovatīvākajām aviokompānijām pasaulē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Kārlis 07/22/2014 19:47 Nu, nu , kad atkal būs finanšu ziepes naudu paņems no iedzīvotājiem ...

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.95378089sec.