Vai zināji, ka vairākās valstīs eksistē metro vagoni tikai sievietēm?

Braukšana pārpildītā sabiedriskajā transportā nebūt nav tas patīkamākais... Īpaši valstīs, kurās iedzīvotāju skaits ir patiešām ievērojams, kas nozīmē, ka "pīķa stundās" sabiedriskais transports tik tiešām būs pārpildīts... Šajās valstīs arī ir izplatīta "grābstīšanās" publiskajā transportā, kas braucienu padara īpaši nepatīkamu tieši sievietēm...

Lai cīnītos ar "grābstīšanās" problēmu, vairākās pasaules valstīs ir izveidoti īpaši metro vagoni - tikai sievietēm. Šādi vagoni meklējami Japānā, Indijā, Ēģiptē, Irānā, Brazīlijā, Meksikā, Indonēzijā, Filipīnās, Malaizijā un Apvienoto Arābu Emirātos.

Vagoni ierasts ir īpaši apzīmēti un tajos iekāpt var tikai sievietes - ja iekāpt centīsies vīrietis, viņu var aizturēt metro darbinieki.

Lai arī šādu vagonu izmantošana ir izraisījusi diskusijas par šo tematu, sievietes, kas izmanto iespēju braukt droši, uzsver, ka tas ir liels atvieglojums. Atsevišķās pasaules valstīs pētījumi norādījuši, ka vairāk nekā 2/3 no sievietēm sabiedriskajā transportā ir tikušas apgrābstītas un vairāk nekā 60% uzsver, ka šādi incidenti notiekot regulāri.

Lai arī varas iestādes vienmēr uzsvērušas, ka gatavas palīdzēt, teju vienmēr šādi gadījumi paliek bez jebkādas virzības un soda, jo ir ārkārtīgi grūti identificēt vainīgo, kā arī vēlāk pierādīt to. Savukārt, ja lietas nonāk līdz tiesai, tas, īpaši Āzijas valstīs, izraisa arī negatīvu attieksmi pret sievieti, kas uztur sūdzību, kā arī tiesas pārsvarā lemj mīkstus sodus vainīgajiem.

Tāpēc - lai izvairītos no nepatīkamas pieredzes sabiedriskajā transportā, iesakām pārvietoties sieviešu vagonos vai vismaz sabiedrisko transportu neizmantot "pīķa stundās".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15728498sec.