Par teju miljardu dolāriem pārveidos Sidnejas Centrālo vilcienu staciju

Jaunās Dienvidvelsas transporta pārstāvji paziņojuši, ka par gandrīz miljardu Austrālijas dolāriem (769 miljoni eiro) tiks pārbūvēta Sidnejas Centrālā dzelzceļa stacija, kas nākotnē darbosies arī kā metro pieturvieta.

Darbus uzticēts veikt kompānijai "Laing O’Rourke", kuriem būs visai daudz ko darīt - lai arī darbs sāksies jau uzreiz, paredzēts, ka projekts tiks pabeigs tikai 2022.gadā. Plānots izveidot jaunas pieturas, kā arī pārejas.

Ikdienas gaitas gan būvdarbi neietekmēs, jo transports kursēs tāpat kā ierasts - celtniecība paredzēta no satiksmes brīvajos brīžos.

Sidnejas Centrālā stacija ir lielākā stacija Austrālijas galvaspilsētā. Tā jau šobrīd savieno dažādus transportus, bet turpmāk te varēs pārsēsties arī no/uz metro savienojumiem.

Transporta ministrs Endrjū Konstance vēstījis, ka tieši Sidnejas Centrālā stacija ir kā ieejas vārti pilsētā, tāpēc pārbūve paredz arī staciju padarīt pievilcīgāku, ne tikai efektīvāku. Pārbūves darbos tiks saglabāta ēkas vēsture, bet pievienoti jauni, inovatīvi dizaina risinājumi, lai ēka līdzinātos labākajām pasaules stacijām.

Pēdējo 16 gadu laikā pārbūvi Sidnejā centušies uzsākt vismaz piecas reizes. Katru dienu staciju izmanto vismaz 270 tūkstoši cilvēku, taču cipars pieaugs līdz 450 tūkstošiem tuvāko 20 gadu laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 27.02.2024 Bezmaksas ekskursijas pa Liepāju Liepājas reģiona TIB
Nepalaid garām iespēju doties bezmaksas pastaigu ekskursijā pa izgaismoto Liepāju kopā ar lielisku gidu! | Skatīt vairāk
Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem Estravel Latvia
Neaizmirstama pieredze, augstākās klases apkalpošana! Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem - Piepildiet sapni! | Skatīt vairāk
no 2210 EUR
Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 23.03.2024 Satriecošs piedāvājums atpūtai ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Viena no skaistākajām un interesantākajām Āzijas valstīm, kuru ir vērts apmeklēt kaut reizi dzīvē. Šo salu raksturo ārkārtēja dabas un kultūras | Skatīt vairāk
no 793.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65212297sec.