Vai spēsi uzminēt kas ir lietas, ko pasažieri aizmirst autobusos?

Fotogrāfijas, kāzu gredzeni un pat koka tamburīns - tās ir tikai dažas no autobusos atstātajām mantām. Pasažieru pārvadātājs “Lux Express” izveidojis apkopojumu ar lietām, ko pasažieri nereti aizmirst starptautisko maršrutu autobusos. Dažreiz atstātās lietas var patiešām pārsteigt.

Aptuveni katrs piektais “Lux Express” autobusa brauciens beidzas ar aizmirsto lietu atrašanu. Ņemot vērā to, ka katru mēnesi “Lux Express” piedāvā vairāk nekā 2500 reisu, autobusos aizmirsto lietu skaits ir diezgan iespaidīgs.

Visbiežāk - 11% gadījumu - pasažieri transportā aizmirst tieši somas - rokas bagāžu, ko parasti novieto salona augšējos plauktos. Tāpat nereti, ņemot rokas somas līdzi autobusā, cilvēki tikai vēlāk atceras, ka daļa bagāžas tika ievietota arī bagāžas nodalījumā. Otrajā vietā atstāto mantu sarakstā uzskaitīti saules aizsarglīdzekļi – tie atstāti 9% gadījumu. Savukārt 7%, ieņemot trešo pozīciju, cilvēki autobusos aizmirst grāmatas.

Tā kā “Lux Express” autobusu salonā pieejami ērti risinājumi personīgo multimediju ierīču lietošanai, starp aizmirstajām lietām bieži ir tālruņi un to aksesuāri. 6,5% no atradumiem uzskaitīti mobilo tālruņu un planšetdatoru lādētāji, taču piekto un sesto vietu ieņem šalles un džemperi - 4,5%, savukārt septīto vietu - mūzikas austiņas - 4%. Noslēdzot TOP10, pie atrastajām mantām tiek uzskaitīti mobilie tālruņi un to vāciņi, kā arī lietussargi, kas kopvērtējumā veido 3%.

Aptuveni 80% pazaudēto preču īpašnieku sazinās ar “Lux Express”, lai atgūtu savas mantas. Parasti pasažieri pēc atstātajām lietām ierodas aptuveni trīs līdz piecu dienu laikā, bet, ja pazaudēta pase vai bankas karte, klients ierodas jau pēc vienas vai divām dienām.

Autobusos tiek atstātas arī neparastas un pat eksotiskas lietas

Starp neparastākajiem atradumiem bijuši, piemēram, niršanas kostīms, protēzes, koka bungas un puzle ar 1000 elementiem, kā arī laulības gredzens. Šo mantu sarakstā ir arī ortopēdiskā apkakle un dzimšanas apliecība. “Lux Express” klientu apkalpošanas birojā savus īpašniekus gaida vairākas atslēgas, grāmatas un citi priekšmeti, ko pārvadātājs labprāt atgrieztu to īpašniekiem.

Kā saņemt autobusā aizmirstās lietas?

Ja ir aizdomas, ka autobusā kaut kas aizmirsts, nekavējoties sazinieties ar “Lux Express” klientu apkalpošanas centru. Speciālistam pēc iespējas precīzāk jāapraksta pazaudēto preci un jāinformē par ceļojuma datumu, laiku, virzienu, un, ja iespējams, sēdvietas numuru.

Atgriešana tiek veikta, pamatojoties uz personu apliecinošu dokumentu un maksimāli precīzu pazaudētās mantas aprakstu. Zaudētās lietas, izņemot ātri bojājošās preces, tiek uzglabātas 30 dienas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.03.2024 - 20.03.2024 Viesu māja  “VINTĀŽA” TAKA
6 istabas nakšņošanai (līdz 30 cilvēkiem). Ir biljarda zāle un liela pirts, kur papērties vai vienkārši sasildīties. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 24.03.2024 Viduslaiku mantojumam pa pēdām Alūksnē! Alūksnes TIC
2024.gada 23.martā Alūksnes viduslaiku pils stāsta atklāšanas pārgājiens “Viduslaiku mantojuma pa pēdām Alūksnē”! | Skatīt vairāk
12.00 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 25.03.2024 Juris Pavītols un Matīss Pavītols Valmieras TIC
24.martā plkst.16.00 kultūrtelpā Akustika rokgrupas “Līvi” dibinātājs Juris Pavītols kopā ar dēlu Matīsu Pavītolu sniegs akustisku koncertu. | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4605031sec.