Tallink prāmis Romantika reģistrēts Latvijas Kuģu reģistrā

26. janvārī, Latvijas Kuģu reģistrā tika reģistrēts Tallink prāmis Romantika. Līdz ar to abi prāmji – Isabelle un Romantika, kas nodrošina jūras satiksmi starp Rīgu un Stokholmu, kursē ar Latvijas karogu.

Hillard Taur, AS Tallink Latvija ģenerāldirektors, pastāstīja, ka visi Tallink prāmji, kas kursējuši maršrutā Rīga–Stokholma šo gandrīz 11 gadu laikā, ir bijuši reģistrēti Latvijas Kuģu reģistrā. Tallink kuģu reģistrācijas valsts izvēli nosaka vairāku aspektu izvērtējums, tai skaitā konkrētā maršruta galapunktu valstis – maršruta piestātnes ostas, kuģa apkalpes piederība, ekonomiskā situācija un citi noteikti apstākļi.

“No 12.12.2016. mūsu maršrutā starp Rīgu un Stokholmu atkal kursē prāmis Romantika, kas atjaunoja un šobrīd kopā ar prāmi Isabelle nodrošina ikdienas pasažieru, pasažieru transportlīdzekļu un kravu pārvadājumus starp Latviju un Zviedriju,” sacīja Hillard Taur. “Prāmis Isabelle ir reģistrēts Latvijas Kuģu reģistrā un jau kursē ar Latvijas karogu, un šodien arī Romantika ir reģistrēta Latvijas Kuģu reģistrā,” piebilda Hillard Taur.

Jānis Krastiņš, Latvijas Jūras administrācijas valdes priekšsēdētājs, atzīst, ka sadarbība ir bijusi ļoti laba. “Mūsu līdzšinējā sadarbība ar Tallink Latvija visus šos gadus bijusi veiksmīga, un esam gandarīti par kuģa Romantika atgriešanos zem Latvijas karoga,” apstiprināja Jānis Krastiņš. “Mūsu speciālisti atkal pārņem kuģa drošības uzraudzību, un tas ir tikai loģiski, jo Romantika kuģo no Rīgas ostas. Drošība uz Tallink prāmjiem, kuri uztur satiksmi starp Stokholmu un Rīgu, savā ziņā ir arī mūsu darba redzamā daļa, jo to var novērtēt ne tikai kuģa apkalpe, bet arī pasažieri. Esmu pārliecināts, ka mūsu sadarbība ar Tallink kļūs vēl ciešāka un produktīvāka,” piebilda Jānis Krastiņs.

Latvijas karogs uz prāmja Romantika šobrīd ir pacelts. Par godu notikumam 03.02. plkst.16:30 tiek organizēts arī īpašs pasākums viesiem un ceļotājiem – svinīga Latvijas karoga pacelšanas ceremonija uz Romantika atklātā klāja, un šajā īpašajā kruīzā būs viesi – grupa The Sounds Poets.

Tallink maršrutu Rīga–Stokholma atklāja 2006. gada aprīlī. Šo gadu laikā līdz 31.12.2016. uzņēmums ir apkalpojis 5.9 miljonus pasažierus, pārvadājis gandrīz 750 tūkstošus transportlīdzekļus un 141 tūkstoti kravas vienību. Šobrīd maršrutā kursē divi prāmji – Romantika un Isabelle, piedāvājot vēl plašākas ceļošanas izvēles iespējas.

Tallink ir vienīgā kuģniecības kompānija, kas nodrošina regulāru pasažieru, pasažieru transportlīdzekļu un kravu pārvadājumus starp Rīgu un Stokholmu. Uzņēmums ir veicis pastāvīgus un ilgstošus ieguldījumus maršruta attīstībā un procesos, kā arī ir ieviesis jaunas kruīza iespējas un pieredzi Latvijas tirgū. Nozīmīgie ieguldījumi, sekmējot Rīgu un Latviju kā ceļojumu galamērķi, ir atbalstījuši Latvijas tūrisma attīstību un veicinājuši ienākošo tūrismu no dažādām valstīm un nacionalitātēm. Uzņēmums sniedz ieguldījumu Latvijas ekonomikā, nodarbinot Latvijas iedzīvotājus, maksājot nodokļus un nodrošinot arī darbību sadarbības uzņēmumiem, kas gūst labumu no Tallink pārvadājumiem Latvijas tirgū. Latvijas tirgū Tallink nodrošina darba vietas vairākiem simtiem Latvijas iedzīvotāju, tai skaitā ne tikai no galvaspilsētas Rīgas, bet arī tuvākiem un tālākiem Latvijas reģioniem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41255808sec.