«Stena Line» prāmis no Ventspils piesaista Baltijas pasažierus

Prāmis kļūst par aizvien populārāku ceļošanas līdzekli. Iemesli tam ir vienkārši: nav nepieciešams visu ceļojumu sēdēt vienā un tajā pašā vietā- milzīgs pluss ģimenēm, kuras ceļo kopā ar bērniem, kuri reti var nosēdēt mierīgi ilgāk par 15 minūtēm. Šādi ceļojot ir daudz ērtāk pabeigt iesākto biznesa prezentāciju, to var darīt sēžot jaukā restorānā pie gardas maltītes, nevis šaurā lidmašīnas sēdvietā blakus krācošam kaimiņam.

Visas šīs priekšrocības ir izrādījušās svarīgas daudziem ''Stena Line'' pasažieriem no Baltijas, Vācijas un Krievijas. 2014. gada pirmajos sešos mēnešos, salīdzinot ar identisku laika periodu pērn, par 11,9% pieaudzis pārvadāto vieglo automašīnu skaits un par 15% pieaudzis pasažieru skaits maršrutā Ventspils - Nīneshamne (Zviedrija). Maršrutu īpaši iecienījušas ģimenes ar bērniem, jo lielais bagāžas apjoms, iespēja ceļojumā bez papildmaksas ņemt līdzi mājdzīvniekus un velosipēdus ir izdevīgāk par lidojumu ar lidmašīnu.

''Stena Line'' uzsver divus galvenos faktorus, kuri veicinājuši šādu pasažieru pieaugumu. Pirmkārt jau, izdevīga cena par biļeti. ''Šajā tirgū, lai uzvarētu, klientam ir jāpiedāvā labāko iespējamo cenu. Mēs cenšamies kļūt par pirmo zemo cenu prāmju pārvadātāju. Es ticu, ka mūsu sauklis ''Ikviens ir pelnījis pieejamu cenu'' ir piepildījis un to apstiprina arī augušais pasažieru skaits,'' saka Pedro Kančaja Kraļevskis (Pedro Canchaya Kralewski) ''Stena Line'' Polijas un Baltijas ceļojumu vadītājs.

''Otrs būtisks faktors ir lietotājiem draudzīgā rezervācijas sistēma, kuru mēs pavisam nesen ieviesām savām interneta mājaslapām Latvijā, Lietuvā un Krievijā. Mēs pamanījām pieprasījumu pēc biļešu rezervācijām tiešsaistes režīmā un kompānijai, kura saprot e-komercijas nozīmi mūsdienu straujajā pasaulē, bija svarīgi piedāvāt klientiem to, ko viņi vēlas,'' uzsver Kančaja Kraļevskis.

Ventspils tūrisma informācijas centra vadītāja Una Libkovska atklāj, ka pamatojoties uz SKDS pētījumu par Ventspils pilsētas apmeklējumu, pilsētas viesi norādīja, ka ''Stena Line''prāmi izvēlas, jo tas ir ērtākais un ekonomiski izdevīgākais pārvietošanās veids, lai nokļūtu uz Vāciju vai Zviedriju.

Nozīmīga loma Latvijas tranzīta nozarē

''Satiksmes ministrija ar gandarījumu atzīmē kravu plūsmu pieauguma tendences starp Latviju un Zviedriju, kur liels ieguldījums ir tieši ''Stena Line'' nodrošinātajai regulārajai pārvadājumu līnijai,'' uzsver Satiksmes ministra Anrija Matīsa padomnieks Kaspars Briškens.

Ņemot vērā tendences Latvijas tranzīta nozarē un prognozējamo dabas resursu kravu pakāpenisku kritumu, Satiksmes ministrija šobrīd aktīvi strādā pie kravu veidu un izcelsmes valstu diversifikācijas, īpaši kravu segmentos ar augstu pievienoto vērtību. ''Stena Line'' šajā kontekstā spēlē ne tikai infrastruktūras nodrošinātāja lomu, bet ir arī nozīmīgs Latvijas partneris jaunu tirgu un jaunu pārvadājumu tehnoloģiju apgūšanā.

''Tā, piemēram, šobrīd, balstoties uz ilggadējo ''Stena Line'' pieredzi, Latvija strādā pie jaunu, intermodālu pakalpojumu izstrādes kombinēto konteineru un kontreileru pārvadājumu jomā. Šāda veida pakalpojumi ir viens no būtiskiem priekšnosacījumiem, lai Latvija nākotnē sekmīgi iekļautos reģionālas un globālas nozīmes multimodālās piegāžu ķēdēs,'' uzsver Briškens.

Šī gada otrajā ceturksnī ''Stena Line'' maršrutā Ventspils - Nīneshamne pārvadājis par 18% vairāk kravas transportu nekā pērn identiskā laika periodā. Tas pierāda, ka gan uzņēmējdarbības, gan arī tirgus attiecības starp Baltijas un Skandināvijas valstīm intensīvi attīstās.

Par ''Stena Line''

''Stena Line'' ir Zviedrijas prāmju korporācija, kuras galvenā mītne atrodas Gotenburgā. Uzņēmums apkalpo 23 maršrutus ar vairāk nekā 40 prāmjiem; tajā strādā 6000 darbinieku. Katru gadu vairāk nekā 14 miljoni pasažieru izvēlas uzņēmuma pakalpojumus. Tostarp ikgadēji tiek pārvadātas aptuveni trīs miljoni vieglo automašīnu un 1,9 miljoni kravas vienību (kravas automobiļi, treileri un citi).

Prāmji, ar raksturīgajiem sarkanajiem skursteņiem, savieno Latviju ar Vāciju un Zviedriju trijos maršrutos: No Ventspils uz Nīneshamni Zviedrijā, no Ventspils uz Travemundi Vācijā, kā arī no Liepājas uz Travemundi. Katru gadu maršruti pārvadā aptuveni 70 000 pasažieru, izmantojot četrus kuģus.

''Stena Line'' ir daļa no ''Stena Sphere'', kura pieder Olsonu (Olsson) ģimenei. Paralēli prāmju pārvadājumiem grupa nodarbojas arī ar kravu pārvadājumiem, naftas ieguvi, pārstrādi un nekustamo īpašumu darījumiem. ''Stena Sphere'' grupas gada apgrozījums sasniedz 58 miljardus Zviedrijas kronu un visā pasaulē algo 19 000 darbiniekus. Vairāk informācijas: www.stenaline.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40864801sec.