Baltic Care: Latvijas ārstus novērtē pasaulē

Pie Veselības centra 4 Baltijas Vēnu klīnikas vēnu operāciju speciālistiem brauc mācīties kolēģi no dažādām Eiropas valstīm. Ilgstošā pieredze, dažādās tehnoloģijas, Veselības centra 4 augsta līmeņa pacientu aprūpes serviss ir lielisks piemērs ārvalstu kolēģiem, lai iegūtās zināšanas tālāk izmantotu savā dzimtenē.  Par Veselības centra 4 Baltijas Vēnu klīniku kā mācību bāzi stāsta Veselības centra 4 Baltijas Vēnu klīnikas un Dermatoloģijas un ķirurģijas klīnikas vadītāja Zane Rēvalde:

"Salīdzinoši nesen oficiāli izveidojām Austrumeiropas mācību centru, kura vadītājs ir asinsvadu ķirurgs, flebologs, Baltijas Vēnu klīnikas vadošais speciālists Ints Ūdris. Tā izveide saistīta ar ārvalstu kolēģu apmācību biolīmes metodes pielietošanā. Biolīmes ražotāji,  ļaujot dibināt Austrumeiropas mācību centru, izrādījusi uzticību Baltijas Vēnu klīnikai un tās speciālistiem, pateicoties speciālistu augstajai profesionalitātei un klīnikas augstajiem standartiem. Lai nebūtu jābrauc uz ASV, kas ir biolīmes metodes dzimtene,  Eiropas ārsti izvēlas Latviju. Tomēr apmācība dažādu vēnu operatīvu ārstēšanas metožu pielietošanā  pie mums notiek jau ilgstoši."

Tā kā Baltijas Vēnu klīnika ir viena no retajām klīnikām, kur iespējams pielietot visā pasaulē pieejamās vēnu ķirurģijas metodes, Baltijas Vēnu klīnikas ķirurgi ir eksperti to izmantošanā praksē.  Baltijas Vēnu klīnikā ir iespēja katram pacientam individuāli piemērot konkrētu metodi, operācijas laikā metodes kombinēt, lai panāktu iespējami labāko ārstēšanas rezultātu. Ārvalstu kolēģi novērtē lielo Latvijas mediķu pieredzi un moderno tehnisko aprīkojumu.

"Speciālistiem no citām valstīm ir iespēja būt klāt visos vēnu slimības piemeklēta pacienta izmeklēšanas un ārstēšanas  posmos – konsultācijās, duplekssonogrāfijas izmeklēšanā, operācijās, ieskatīties klīnikas dzīvē", turpina Zane Rēvalde. Kā atzīstot ārvalstu kolēģi, Baltijas Vēnu klīnikā redzētais viņiem bijis lielisks piemērs tam, cik daudzpusīga un efektīva var būt vēnu saslimšanas ārstēšana.

Vēnu operācijas – populārs medicīnas tūrisma pakalpojums

Veselības centra  4 Baltijas Vēnu klīnikas piedāvātās iespējas operēt vēnas ar katram pacientam piemērotāko ārstēšanas metodi izmanto daudzi ārvalstu pilsoņi. Pieredzē dalās Veselības centra 4 medicīnas tūrisma direktore Anda Aleksandrova.

- Cik daudz ārvalstu pilsoņu izmanto Veselības centra 4 piedāvātās iespējas dažādu saslimšanu gadījumos?

Tās izmanto ap 300 ārvalstu pacientu mēnesī.  Iespēju ārstēt vēnas izmanto 15 % no šiem cilvēkiem. Visbiežāk tie ir cilvēki no Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Anglijas, ASV, Īrijas, Vācijas un Norvēģijas.

- Kāpēc  šie cilvēki izvēlas nevis savas dzimtās zemes medicīnas iespējas, bet brauc uz Latviju?

Veselības centra 4 Baltijas Vēnu klīnikas speciālistu profesionalitāte un plašās ārstēšanas iespējas, kā arī cenas ir biežākie iemesli, kas tiek minēti.  Vēnu operāciju un citu ķirurģisku manipulāciju izmaksas Veselības centrā 4 Baltijas Vēnu klīnikā  ir 2 – 5 reizes zemākas nekā šo cilvēku mītnes valstīs. Ja pacients savā dzimtenē pirms vairāk nekā 10 gadiem ir ticis operēts, izmantojot nu jau novecojušas metodes, vēnas nereti nākas pāroperēt.  Dažkārt pacienti konkrētā valstī tiek operēti par valsts finansējumu, taču tad piedāvāto vēnu operāciju metožu skaits ir ierobežots, līdz ar to pacientam nav iespējas saņemt tieši viņam piemērotāko vēnu ārstēšanu. Tā kā Veselības centra 4 Baltijas Vēnu klīnikas vēnu operāciju  metožu klāsts ir plašs ( lāzeroperācijas, radiofrekvences, tvaika mikroimpulsu un biolīmes metodes) un tiek individuāli piemērots katram pacientam, ārvalstu cilvēku atsauksmes pēc veiktajām operācijām ir ļoti pozitīvas. Piemēram, divas pacientes no Norvēģijas pirms vairākiem gadiem tikušas operētas Norvēģijā. Tad, kad kļuva zināms, ka nepieciešamas atkārtotas operācijas, viņas izvēlējās Baltijas Vēnu klīnikas vēnu operācijas, kurās tika izmantota biolīme. Abas norvēģietes atgriezās dzimtenē veselas un laimīgas.

- Operēt vēnas Latvijā –  kvalitatīvi, droši, ērti.

"Ārvalstu pilsoņiem iespēja operēt vēnas Latvijā ir ļoti populāra, jo nav nepieciešama ilgstoša sagatavošanās un atveseļošanās. Moderno tehnoloģiju laikmetā ir iespēja cilvēka mītnes valstī veikt izmeklējumus, tos atsūtot speciālistam Latvijā. Izvērtējot izmeklējumus, vēnu ķirurgs jau paredz, vai operācija ir nepieciešama un kādu vēnu operācijas metodi pacientam varētu pielietot.  Tomēr, kad pacients ierodas Latvijā, ārsti vēlreiz veic izmeklējumus, lai precīzi zinātu, kā rīkoties tālāk. Cilvēkam  jau stundu pēc operācijas ir iespēja doties uz viesnīcu, taču viņš var izvēlēties palikt Baltijas Vēnu klīnikas dienas stacionārā – tad ārstējošais ārsts var vēlreiz pārliecināties, ka viss ir kārtībā. Nākamajā dienā pacientam jāierodas pie ārsta uz atkārtotu pārbaudi.

Pacientam dodoties mājās, ārsts izraksta zāles, kas pēcoperācijas periodā nepieciešamas saistībā ar pārlidojumu. Lai cilvēks, kas uz vēnu operāciju ieradies no citas valsts, justos komfortabli un droši, ar viņu kopā ir persona, kas palīdz it visās situācijās, kas saistītās ar pirms un pēcoperāciju periodu, formalitāšu nokārtošanu utt. ," stāsta Anda Aleksandrova. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42880702sec.