Baltic Care vēnas iesaka pārbaudīt Veselības centrā 4

Par to, ko cilvēkam ņemt vērā, dodoties pārbaudīt vēnu veselību, stāsta Veselības centra 4 Baltijas Vēnu klīnikas un Dermatoloģijas un ķirurģijas klīnikas vadītāja Zane Rēvalde. Analīzes, konsultācijas, izmeklējumi, procedūras, operācijas – viss minētais vienuviet – Veselības centrā 4.

- Kā cilvēkam jārīkojas, ja viņš izlēmis pārbaudīt vēnu veselību Veselības centrā 4?

Zvanot uz Veselības centra 4 reģistratūru, tiek piedāvāts cilvēkam ērts laiks vizītei pie speciālista. Ja pacients internetā vai citos plašsaziņas avotos ir uzzinājis par konkrētu vēnu ārstēšanas speciālistu, kuru viņš labprāt apmeklētu, tad Veselības centra 4 reģistratūrā viņu pieraksta tieši pie šī speciālista. Vizītes dienā cilvēku sagaida ārstējošais ārsts un medmāsa. Ja cilvēkam ir vēnu veselības izmeklēšanas rezultāti no agrākiem laikiem, tos noteikti būtu jāņem līdzi.

- Kādas izmeklēšanas metodes Veselības centrā 4 tiek pielietotas vēnu veselības pārbaudei?

Tiek izmantota duplekssonogrāfija – ar šo metodi tiek noteikts, cik nopietni ir bojātas vēnu vārstules, redzami bojāto vēnu posmi. Aptuveni 10 – 20 minūšu laikā tiek iegūta  informācija par vēnu veselību. Tiek noteikts, vai vēnas ir slimas un operējamas, vai tomēr asinsvadi ir veseli, tikai kosmētiski traucē  uz kājām vizuāli ir redzamais asinsvadu tīklojums. Vajadzības gadījumā tiek pielietota datortomogrāfijas flebogrāfija. Tā ir ekskluzīva iespēja sarežģītos gadījumos apskatīt visu dziļo vēnu sistēmu kopumā, lai pilnvērtīgi spriestu par problēmu.

- Ja operācija nav nepieciešama, tikai kosmētiski jānovērš vizuāli redzamās vēnas?

Tad bieži vien tiek izrakstīti medikamenti vēnu veselības uzlabošanai, kā arī rekomendētas kompresijas zeķes. Arī tās iespējams iegādāties Veselības centrā 4,  to veids tiek izvēlēts katram cilvēkam individuāli, pamatojoties uz 3 D mērījumiem. Skleroterapiju vai kādu no kosmētiskās fleboloģijas procedūrām iespējams veikt tajā pašā dienā, ja vien cilvēks tam ir gatavs. Cilvēkam, kura vēnu ārstēšanā pielietota skleroterapija, pēc šīs manipulācijas konsekventi jāievēro vairāki nosacījumi, piemēram, kompresijas zeķu valkāšana un nesauļošanās. Asinsrites un limfas atteces uzlabošanai pie mums iespējams izmantot mehānisko limfodrenāžu visam ķermenim.

- Kas cilvēkam jāievēro, gatavojoties operācijai?

Konsultācijas laikā ārsts izlemj, kāda vēnu operācijas metode cilvēkam ir vispiemērotākā. Tiek nozīmēts operācijas datums, iedots operācijas apraksts, kā arī pirms un pēcoperācijas režīma apraksts, pacienta piekrišanas veidlapa, tālruņa numurs saziņai ar medmāsu jautājumu gadījumā. Pacientam tiek nozīmēti izmeklējumi, kas jāveic pirms operācijas (piemēram, asins analīzes, elektrokardiogramma) – tos var veikt turpat Veselības centrā 4. Iepriekšējā dienā pirms operācijas cilvēks tiek sazvanīts – ja nekas nav mainījies, pacients dodas uz operāciju.

- Kā notiek vēnu operācija?

Cilvēku sagaida medmāsa, aizved uz operācijas bloku, kur pacients pārģērbjas. Gan pirms, gan pēc operācijas pacients uzturas komfortablā palātā, kur pacienta ērtībai nodrošinātas īpašas gultas un speciāli krēsli, pieejams TV un internets. Vispārējā anestēzija, izmantojot mūsdienīgās vēnu operācijas metodes, nav nepieciešama. Tiek veikta lokāla atsāpināšana, operējamā kājā ievadot atsāpinošu medikamentu. Operējot ar biolīmes metodi, atsāpināšana nav nepieciešama. Operācija ilgst aptuveni vienu stundu, tās laikā cilvēks sāpes nejūt, var sarunāties ar ārstu. Stundu pēc operācijas pacients var doties mājās, bet var arī izvēlēties ilgāk palikt Baltijas Vēnu klīnikas dienas stacionārā.

- Kāda ir pacienta un ārsta sadarbība pēc operācijas?

Pēc termiskajām (lāzeroperācijas, radiofrekvences, tvaika mikroimpulsu) metodēm apmeklēt ārstu, veikt pārsiešanu nepieciešams nākamajā dienā pēc operācijas. Otrais  rekomendētais ārsta apmeklējums ir 10 dienas pēc operācijas, trešais ārsta apmeklējums -  pēc mēneša, ceturtais - pēc 1 gada. Ja cilvēks pēc operācijas jūt diskomfortu, viņš ārstam var zvanīt un konsultēties. Cilvēkam pēcoperācijas periodā jāievēro ārsta rekomendācijas. Tās saistītas ar kompresijas zeķu nēsāšanu pēc termiskajām vēnu operācijas metodēm, noteiktu medikamentu lietošanu. Ja cilvēks operēts ar biolīmes metodi, kompresijas zeķes nav nepieciešamas.

- Kādas ir Veselības centra 4 priekšrocības, ārstējot vēnas?

Tās ir daudzās iespējas izvēlēties cilvēkam vispiemērotāko vēnu operācijas metodi, kā arī daudzos gadījumos kombinēt dažādās metodes, lai tiktu nodrošināts pacientam vislabvēlīgākais rezultāts. Veselības centra 4 Baltijas Vēnu klīnikai ir vislielākā pieredze vēnu ārstēšanā, šajā jomā esam pionieri un eksperti. Cilvēkiem ar vēnu problēmām vajadzētu ļoti uzmanīgi izvērtēt to klīniku piedāvājumus, kas izmanto tikai vienu konkrētu vēnu ārstēšanas metodi, jo ne visiem tā ir piemērota.

- Kas ir operācijas kvalitātes sertifikāts, kuru izsniedzat pacientam?

Tas ir rakstisks dokuments, kuru saņem ikviens izoperēts pacients. Veselības centra 4 Baltijas Vēnu klīnika garantē darba kvalitāti. Ja pacientam operētajā vēnu posmā rodas problēmas vai ir atkārtota slimības epizode, klīnika to novērš bez maksas.

Mūsu uzņēmumā ir ieviesta kvalitātes vadības sistēma, ko apliecina ISO 9001 sertifikāts, tā garantē, ka uzņēmuma produkta kvalitāte un serviss ir pasaules līmenī. Veselības centrā 4 regulāri tiek pārbaudīts, lai darbs noritētu pēc noteiktiem kvalitātes standartiem, centra darbībā pastāvīgi tiek ieviesti jauninājumi un veikti uzlabojumi. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50065088sec.