7 lietderīgi padomi kā izmantot tējas maisiņus skaistumkopšanā, mājās un dārzā

Vai esi iedomājies, kā tējas maisiņš var palīdzēt mājas solī? Ja lielā pavasara tīrīšana tev vēl priekšā, mums ir pāris noderīgi padomi, kā aizstāt sadzīves ķīmiju ar melnās tējas maisiņu. Ja vēlies samazināt alerģiju risku, vai vienkārši izmēģināt alternatīvu un neparastu veidu kā rūpēties par sevi un savu apkārtējo vidi, SIA "Apsara" tējas meistars Andris Purviņš iesaka izmantot melno tēju.

Izrādās, ka tēju var ne tikai baudīt karstu un krūzē, bet veiksmīgi uz zaļi izmantot arī ikdienā. "Tējā atrodas daudz dažādu vielu, padarot melno tēju par unikālu produktu, kas izmantojams gan skaistum kopšanas procedūrās, veselības aprūpē un pat mājas tīrīšanā. Iespējams vērts apdomāt un tējas paciņu turpmāk turēt ne vien virtuves plauktā, bet arī saimniecības skapītī," iesaka "Apsara" tējas meistars Andris Purviņš.

1. Ledusskapis, kas smaržo svaigi un tīri

Nākamreiz, pirms izmetat tējas maisiņu, padomājiet divreiz! Ja nākas saskarties ar nepatīkamu aromātu ledusskapī kā alternatīvu cepamajai sodai, novietojiet pāris izmantotus tējas maisiņu atklātā traukā jūsu ledusskapī. Tējas maisiņi uzsūks nevēlamās smakas, atstājot ledusskapi svaigu un tīru.

2. Tīri trauki

Saglabājiet savu čuguna pannu brīvu no rūsas, noslaukot to ar mitru, melnās tējas maisiņu pēc katras lietošanas reizes. Tanīns, kas atrodas tējā, uz pannas izveidos aizsargājošu slāni, kas novērš oksidāciju, kas savukārt izraisa rūsa.

Savukārt tauku noņemšanai iegremdējiet divus vai trīs izmantotus tējas maisiņus izlietnē, kas pilna ar netīriem traukiem un siltu ūdeni. Atstājiet iegremdēties uz piecām minūtēm. Tēja palīdzēs nojaukt tauku un pārtikas traipus, līdz ar to aiztaupot laiku beržot netīros traukus.

3. Bagātīgs komposts un mājas augi

Tēju bieži izmanto kā komposta bagātinātāju dārzā un mājās. Tēja maisiņš kompostu papildinās ar slāpekli bagātiem komponentiem, līdzsvarojot oglekli bagātos materiālus. Apkaisiet rožu krūmus ar jaunām vai lietotām melnās tējas lapiņām un pārklājiet ar mulču. Laistot krūmu, no tējas augsnē izdalīsies barības vielas, mudinot augšanu. Rozes mīl miecskābi, kas dabiski rodas tējā.

4. Tīras koka grīdas un mēbeles

Svaigi gatavota tēja ir lielisks līdzeklis koka grīdu un mēbeļu kopšanai. Uzvāriet litru ūdens ar pāris tējas maisiņiem un ļaujiet atdzist. Iemērciet mīkstu drānu tējā un izmantojiet to, lai noslaucīt virsmu tīru. Pēc tam pārslaukiet ar sausu un tīru drānu. Anti-eļļojošie aģenti tēja palīdz sadalīt netīrumus, bet tēja ir dabiski maiga pret tādām virsmām kā koks.

5. Dzidri spoguļi

Izsmidziniet vāju tēju, kas izgatavota no lietotiem tējas maisiņiem uz stikla virsmām, piemēram, logiem un spoguļiem. Tas būs vienkāršs veids kā notīrīt netīrumus, putekļus un pirkstu nospiedumus. Pēc tam pārslaukiet ar tīru un sausu drānu.

6. Atvēsini apdegumus

Ko darīt, ja esat aizmirsis lietot saules aizsargkrēmu un dārgā cena ir sāpīgs apdegums? Pāris mitri tējas maisiņi uz bojātās ādas palīdzēs noņemt sāpes un atvēsināt apdeguma vietu. Šī metode labi darbojas arī citu apdegumu gadījumā (no tējkannas vai tvaika gludekļa) un tad, ja pēc potes dūruma vieta smeldz un ir sāpīga.

7. Maigas un smaržīgas pēdiņas

Pievienojiet pāris izlietotus tējas maisiņus siltam ūdenim un mērcējiet tajā pēdas aptuveni 20minūtes. Tēja neitralizēs nepatīkamo pēdu aromātu, samazinās svīšanu, baros ādu un padarīs pēdas maigas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43097901sec.