LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie dizaina viesnīcas «MaMa» direktores Ilzes Kikstes-Vaivaras

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie dizaina viesnīcas «MaMa» direktores Ilzes Kikstes-Vaivaras

Jūrmalā meklējamās dizaina viesnīcas «MaMa» direktore Ilze Kikste-Vaivara saredz, ka pilsēta ir piemērotāka ceļotājiem – ģimenēm, jo tieši tās gan no Latvijas, gan citām valstīm visvairāk apmetas viņas vadītajā viesnīcā. Interesanti, ka šeit padomāts, lai labi atpūstos ne tikai viesi, bet arī viņu četrkājainie draugi – suņi un kaķi.

BalticTravelnews.com: Kāda aizvadītā vasara bija Jūsu vadītajai viesnīcai?

Ilze Kikste-Vaivara: Laba, bet aizvien no Krievijas brauc maz tūristu. Vasarā bija vairāk Igaunijas un Lietuvas tūristu, bet tagad maz. Arī laikapstākļi šovasar nebija īpaši labi, taču viesi teica, ka tie apmierina, jo nav par karstu, var daudz pastaigāties. Tie, kuri bija vēlējušies pasauļoties pie jūras, gan sacīja, ka tomēr nākotnē izvēlēsies braukt kaut kur citur.

Aizvadītā ziemas sezona mums bija diezgan slikta – sliktākā kopš pirms desmit gadiem atvērām viesnīcu, un nekas neliecina, ka šoziem būs labāk. Pagaidām ir tukšs periods... Vienīgi šajā nedēļas nogalē no Krievijas atbrauks vairāk tūristu, jo valstī ir dažas brīvdienas. Tāpat decembra beigās, janvāra sākumā varam vēl rēķināties, ka būs otra sezona, jo Krievijā ir garas brīvdienas, tāpēc daudzi tomēr brauc atpūsties pie mums uz Jūrmalu. Krievijas tūristi labprāt izmanto tuvās ceļošanas iespējas, ja redz, ka nesezonā cenas ir zemas.

BalticTravelnews.com: Kur ir problēma? Vai netiek pietiekami daudz darīts, lai tūristus uzrunātu un atvestu šurp?

Ilze Kikste-Vaivara: Tiek jau darīts, bet varētu vairāk. Labi var sajust, ja aviokompānija airBaltic izveido akcijas ar zemākām cenām Krievijas reisiem. Tikmēr Jūrmalas dome ierobežo lielu pasākumu organizēšanu, kas nodrošinātu lielāku tūristu plūsmu. Cik mums zināms, piemēram, kāda humora pasākuma organizatoriem īsi pirms tā norises paziņoja, ka Dzintara koncertzāli viņi varēs izmantot tikai vienu vakaru. Loģiski, ka pēc šāda soļa organizatori vairs Latvijā neatgriezās, bet pārcēla pasākumu uz Turciju. Zinu, ka Jūrmalas pašvaldībā par tūrismu atbildīgie speciālisti burtiski cīnās ar pašvaldību, lai īstenotu labas idejas un nozares pārstāvjiem klātos labi. Manuprāt, agrāk Jūrmalā aktīvākas bija arī mediju pārstāvju vizītes.

Viesnīcām, kurās ir baseini, SPA pakalpojumi, nesezonā klājas daudz labāk, daudz brauc atpūsties skandināvi. Mums gribētos, lai vairāk Jūrmalā viesojas ģimenes, lai paliek pa nakti, nāk ēst uz restorānu. Raksturīgi, ka vietējie pirms decembra svētku svinēšanas iepauzē, nekur nedodas.

Ja runā par to, ko dara Jūrmalas dome, tad daudzi pasākumi lielai daļai uzņēmēju neko neienes. Piemēram, masu sporta pasākumu laikā ielas ir slēgtas, vietējie nevar atbraukt atpūsties, bet skrējējiem jau arī mūsu pakalpojumi nav vajadzīgi. Varbūt šādus pasākumus varētu rīkot kaut kur ārpus centra.

BalticTravelnews.com: Varētu būt, ka daudzi pašreiz meklē sauli citās valstīs?!

Ilze Kikste-Vaivara: Jā, to varēja redzēt skolēnu brīvlaikā, kad arī daudzas manas paziņas bija ceļojumos.

BalticTravelnews.com: Vai rezervācijas tiek veiktas savlaicīgi?

Ilze Kikste-Vaivara: Nesezonā nē. Tuvojas nedēļas nogale, tad sākas rezervācijas. Pa nedēļu bieži vien iebrauc tajā pašā dienā, kad sākts meklēt viesnīcu. Diemžēl mums ir jāuzmanās no pēdējā brīža krāpnieciskajiem rezervējumiem, īpaši caur Booking.com, kurus esam iemanījušies atpazīt.

BalticTravelnews.com: Atverot viesnīcu “MaMa”, Jūs definējāt, ka tā ir dizaina viesnīca. Kādi ir kritēriji, lai viesnīcu sauktu par dizaina viesnīcu? Kā cenšaties viesnīcu uzturēt tā, lai tā nezaudētu dizaina aktualitātes?

Ilze Kikste-Vaivara: Kas ir dizaina viesnīca, katrs uzņēmējs izprot citādi. Esam šo pārrunājuši arī ar Latvijas Viesnīcu un Restorānu asociāciju, kurai nav tāda sadaļa – dizaina viesnīca, līdz ar to nav kritēriju, pēc kuriem tādas vērtēt. Sistematizācija noderētu. Līdz ar to katrs, kurš nopircis, viņaprāt, kāda dizaina vāzi, to nolicis viesnīcā, atļaujas nosaukt viesnīcu par dizaina viesnīcu. Ir nedaudz Latvijas dizaina viesnīcas, kuras iestājušās Eiropas līmeņa organizācijās, kas vērtē šādas dizaina viesnīcas. Tas ir apsveicami.

BalticTravelnews.com: Kādai Jūsu skatījumā ir jābūt dizaina viesnīcai? Kā Jūs veidojāt viesnīcu “MaMa”?

Ilze Kikste-Vaivara: Kad pirms desmit gadiem veidojām dizaina viesnīcu, bijām piesaistījuši dizaineri un arhitektu, kuri bija pasaulē daudz redzējuši un kopīgi likām lietā pieredzi. Šeit ieviesām interesantas lietas, kuras citur Latvijā nebija redzamas. Nevar ielikt tipveida ražotāja mēbeles un paziņot, ka atklāta dizaina viesnīca. Latvijā raksturīgi noskatīties no citiem vietējiem – arī no mums. Kāpēc neskatās plašāk? Pasaulē taču ir tik daudz kā Latvijā nav.

BalticTravelnews.com: Vai ik pa laikam kaut ko arī viesnīcā atjaunojat?

Ilze Kikste-Vaivara: Jā, jo mēbelēm, interjera priekšmetiem ir dabīgais nolietojums. Ja mēbeles gatavotas vienā eksemplārā, tad pēc laika mēs tieši tādu nemaz nevaram vairs nopirkt.

BalticTravelnews.com: Latvijas šefpavāriem raksturīgi iedvesmoties no Itālijas vai Skandināvu virtuves. No kādām valstīm Jūs iedvesmojaties, vadot dizaina viesnīcu?

Ilze Kikste-Vaivara: Iedvesmoties var jebkurā valstī, kurā ir dizaina viesnīcas, taču boutique princips nāk no Francijas, kur ir raksturīgas šādas mazas viesnīcas, mazi veikaliņi, restorāniņi. Ceļojumos es vienmēr atrodu kādu dizaina viesnīcu, kuru apskatīties. Boutique viesnīcās ir salīdzinoši maz numuru, līdz ar to tās savā veidā ir ekskluzīvas.

BalticTravelnews.com: Kādēļ cenas četru un piecu zvaigžņu viesnīcās Latvijā ir salīdzinoši tik zemas?

Ilze Kikste-Vaivara: Ir liela konkurence. Kāds samazina cenas, pārējiem arī nekas cits neatliek kā arī samazināt cenas! Ir variants strādāt par zemāku cenu, vai arī viesnīcai stāvēt tukšai. Acīmredzot viesnīcu ir par daudz šī brīža tirgus situācijai, lai kā tiek parādīts, ka ir tūristu skaita pieaugums. Jūrmalā nevienlīdzīgu konkurenci veido arī grezno apartamentu izīrētāji. Uzcēla jaunas mājas, Jūrmalā sākās klusums nekustamo īpašumu tirgū, bet ēku saimniekiem līdzekļi, apgrozījums ir nepieciešams. Dzīvokļi ir jauni, labi aprīkoti, tūristi labprāt tajos izvēlas apmesties, īpaši, ja atbrauc uz ilgāku laiku. Daudzi no tiem ir pat pašā centrā. Šo dzīvokļu saimniekiem ir nepieciešams tikai menedžeris un apkopējs. Vairāk nekādu darbinieku, pretēji viesnīcām! Esmu par to, ka Booking.com atdalītu viesnīcas un apartamentus. Tas ir pavisam kaut kas cits, ja viesim jānovērtē dzīvoklis vai viesnīcas darbs. Vērtējumā šie apartamenti iegūst ļoti augstu novērtējumu, automātiski pabīdot viesnīcas zemāk. Ir viesi, kuriem nepatīk mūsu atrašanās vieta (pretī Majoru dzelzceļa stacijai – red.), bet māju jau nekur nevaram pārbīdīt…. Toties esam padomājuši par skaņas izolāciju.

BalticTravelnews.com: Ko Jūsu viesi dara, kādas ir viņu ikdienas gaitas, kurp dodas?

Ilze Kikste-Vaivara: Tūristi no Krievijas, kas, galvenokārt, šeit ir bijuši jau vairākkārt. Viņiem šīs ceļojums ir viegls, jo atlidot uz Rīgu var ātrāk, nekā reizēm Maskavā ar automašīnu izstāvēt sastrēgumus.

Viesi daudz pastaigājas pa Jūrmalu, iet gar jūras krastu, brauc ar velosipēdiem. Vasarā, ja ir labs laiks, viesi iziet un atgriežas vakarā. Ziemā daudzi dodas izbaudīt SPA kādā no tuvējām viesnīcām. Reizēm jāmeklē iespēja viņiem piedāvāt distanču slēpes. Vienmēr iesakām pāriet pāri ielai un apmeklēt Jūrmalas muzeju, ko lielākā daļa arī izmanto. Daļa dodas uz Rīgu, iesakām braukt ar vilcienu, jo stacija tepat pāri ielai un Rīgā var izkāpt pašā centrā. Iesakām apmeklēt Ķemeru purvu un iziet dabas taku – visi atgriežas apmierināti! Ja ir bērni, iesakām doties uz Dzintaru Mežaparku un Līvu akvaparku. Daudzi brauc tikties ar draugiem, kuri te dzīvo vai arī ieradušies ceļojumā. Citiem ir jākārto biznesa darījumi. Agrāk ziemā pie mums dzīvoja cilvēki no Krievijas, kuri šeit iegādājās mājokli, to pamazām iekārtoja, bet vēl tajā nevarēja dzīvot.

BalticTravelnews.com: Kas Jūrmalā vēl pietrūkst, lai tūristi būtu apmierināti?

Ilze Kikste-Vaivara: Tūristiem gribas pačilot, lai tā nebūtu tikai pastaiga pa Jomas ielu, pasēdēšana restorānā vai kafejnīcā, bet kaut kas vairāk. Varbūt varētu būt vēl kāds āra baseins. Pludmales restorāni jau šo nedaudz uzsākuši, blakus restorānam atklājot arī nelielu baseinu. Daudziem ārzemju tūristiem nepatīk, ja ir lieli svētki, piemēram, Jomas ielas svētki, kad ir pārāk daudz cilvēku mazā teritorijā. Agrāk mēs organizējām dzīvās mūzikas vakarus, bet tas nebija rentabli. Jāatrod vidusceļš, jo slavējam Palangu, tomēr daudziem tūristiem šķiet, lai arī izklaižu piedāvājums tur ir bagātīgāks, Jūrmalā ir patīkamāk, jo mierīgāk. Pie mums brauc vairāk ģimenes, brauc uz Jūrmalu atpūsties kopā ar bērniem. Uz šiem ceļotājiem Jūrmalai nākotnē būtu arī vairāk jāorientējas. Ne velti labi iet bizness tādām vietām, kurās liela uzmanība tiek veltīta bērniem un viņu izklaidei.

BalticTravelnews.com: Pastāstiet par viesnīcas “MaMa” restorāna piedāvājumu! Kam Jūs pievēršat lielāku uzmanību?

Ilze Kikste-Vaivara: Mūsu virtuve ir Baltijas jūras un Vidusjūras sajaukums. Pie mums var paēst gan Latvijai, gan Itālijai, Francijai raksturīgus ēdienus. Bieži vien saviem viesnīcas viesiem gatavojam kaut ko speciālu, kas nav pat iekļauts ēdienkartē. Piemēram, viesiem sakārojas mājās gatavoti pelmeņi – gatavojam! Interesanti, ka cilvēki vēlas ēst vienkāršu ēdienu. Nesen notika Jūrmalas restorānu nedēļa, kurā, cik saprotu, labākais apmeklējums bija pie mums jau iepriekšminētā iemesla dēļ. Kāds restorāns centās pasniegt omāru, kāds vēl kaut ko ne mazāk eksotisku. Kādēļ? Mani viesi tā arī pateica, ja viņi gribēs omāru, tad aizbrauks ceļojumā un apēdīs to tajā valstī, kur tas tikko izvilkts no ūdens.

BalticTravelnews.com: Vai viesnīcā “MaMa” brīvdienās notiek branči?

Ilze Kikste-Vaivara: Nē, mums ir vēlās brokastis pēc ēdienkartes. Var nākt visu dienu, un to izmanto pat tuvējo viesnīcu viesi. Jārēķinās, ka personai pietiks ar 6-15 EUR, lai paēstu. Viesis var paēst labi, bet nepārēsties un reizē saglabāt sajūtu, ka nav iztērējis naudu par velti. Brančā tāpat nav iespējams apēst visu, ko vien tā rīkotāji piedāvā. Mums uz galda ir kruasāni, siers, augļu salāti, jogurts un pēc izvēles var iegādāties silto ēdienu – putru, omleti, ceptu olu utml.

BalticTravelnews.com: Jums pašai ir divi Džeka Rasela terjeri un arī restorānā esat izveidojusi speciālu suņu ēdienkarti. Vai pēc tās ir pieprasījums?

Ilze Kikste-Vaivara: Tagad katram otrajam mājās ir suns, cilvēki vēlas atpūsties kopā ar saviem mīluļiem, un mēs to ļaujam darīt pie mums. Vasarā ļoti daudzi nāca pie mums tieši ar suņiem. Ielaižam arī ar liela auguma suņiem! Ēdienkarte ir simboliska, jo nav tā, ka cilvēki nāktu tieši šeit pabarot suni. Viesnīcā arī var apmesties kopā ar suņiem, tie pie mums var dzīvot bez maksas. Tad gan saimnieki bieži nāk uz virtuvi palūgt, lai sunim izvāra tādu vai citādu gaļiņu, vēl kaut ko.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs organizējat svinības, kāda veida? Vai, piemēram, pēc kāzām jaunā ģimene atgriežas atkal?

Ilze Kikste-Vaivara: Mums patīk, ja cilvēki šeit atzīmē sev svarīgus dzīves notikumus – dzimšanas dienas, vecmeitu ballītes, kāzas, kristības utt. Pie sevis varam uzņemt pasākumus, kuros nav vairāk par 40 cilvēkiem. Tie, kuri rīko mazas kāzas, lielākoties ļoti skatās budžetu, un tieši dekorācijas prasa lielus līdzekļus. Viesnīcā “MaMa” ir kāzām pateicīgs interjers, jo gandrīz nekādas dekorācijas vairs nav nepieciešamas, ja nu vienīgi ziedi. Jā, daudzas jaunās ģimenes nosvin kāzas, tad kristības vienam bērnam, pēc tam otram, svin dzimšanas dienas. Aukstā galda izmaksas ir aptuveni 15 EUR par personu, vakariņu piedāvājums ir sākot aptuveni no 20 EUR. Auksto galdu piedāvājam arī sagatavot pie sevis un aizvest klientam uz viņa norādīto svinību vietu. Viesiem, kuri pie mums rīko pasākumus, bonusā piedāvājam, piemēram, bezmaksas transfēra pakalpojumus.

BalticTravelnews.com: Vai ceļotāji ir samierinājušies ar Jūrmalas iebraukšanas maksu?

Ilze Kikste-Vaivara: Ārzemniekiem iebraukšanas maksa nekad nav bijusi problēma, tā vairāk traucējoša ir rīdziniekiem un citiem vietējiem ceļotājiem. No otras puses taču labi, ja automašīnu var nolikt jebkur pilsētā bez maksas. Vietu var atrast, ja pat izskatās, ka vasarā visas ielas ir jau pilnas. Grūtāk vietu atrast ir vienvirziena ielu dēļ, jo sanāk riņķot pa Jūrmalas centru.

BalticTravelnews.com: Uz kurām valstīm Jūs labprāt dodaties atpūsties?

Ilze Kikste-Vaivara: Esmu beigusi Franču liceju, tādēļ diezgan loģiski, ka man tuva ir Francija. Esmu šajā valstī bijusi vairākkārt un dažādos reģionos. Gribētos aizbraukt, piemēram, uz Barbadosu.

BalticTravelnews.com: Kādēļ?

Ilze Kikste-Vaivara: Man vienmēr patikušas skatu kartiņas no turienes, filmu skati ar jūru un palmām. Laikapstākļi šeit ir tādi, kādi tie ir, tāpēc man labāk patīk aizbraukt atpūsties siltumā. Tikpat tuva man ir kalnu slēpošana un kalni, kur varu doties ar prieku arī ziemā. Ideāli, ja es varētu ziemā paslēpot Francijas Alpos, bet pavasarī vai rudenī pasauļoties Nicā.

BalticTravelnews.com: Vai Jūs ceļojumiem gatavojaties īpaši?

Ilze Kikste-Vaivara: Nē. Savācamies ar draugiem, apspriežamies un dodamies. Ja ceļojums paredzēts kopā ar ģimeni, tad skatāmies, kur ir reālākā iespēja ceļot. Bieži vien braucienus apvienoju ar darba darīšanām. Man ar draudzenēm ir tradīcija doties trīs dienas atpūsties no vīriem un bērniem, izvēlamies kādu no zemo cenu lidojumiem. Piemēram, šogad aizlidojām uz Bari, Itālijā. Man patika!

Latvijā maz ceļoju, aizbraucu ciemos pie māsas Ventspilī. Latvijā visi, kuri kaut ko dara restorānu, viesnīcu jomā, ir diezgan kvalitatīvi, var garšīgi paēst. Reizēm saskaros ar apkalpošanas problēmām, bet zinot, cik grūti šodien ir ar personālu, es neko nesaku. Redzu, ka jaunieši ir pavisam citādi, daudziem skola, ģimene nav ielikusi nekādas praktiskās prasmes, arī cieņu pret vecākiem cilvēkiem – šajā gadījumā darba devēju, vēlas daudz saņemt, bet nav ko dot pretī. Turklāt negrib arī mācīties no mūsu pieredzes. Nav runa par visiem, bet diemžēl ir tāda daļa.

BalticTravelnews.com: Kurš no līdzšinējiem ceļojumiem bijis tāds, ka silda vēl šodien?

Ilze Kikste-Vaivara: Ceļojums uz Japānu. Es staigāju un labā nozīmē brīnījos par visu – par cilvēkiem, saskarsmi, kultūru. Bija tāda sajūta, ka viņi dzīvo un neiespringst. Man ļoti patika daba, tempļi. Visgaršīgākais ēdiens, ko es esmu ēdusi, ir bijis Japānā. Zivis ir ļoti svaigas, ar pilnīgi citu garšu. Ja ēdām restorānos, man garšoja jebkurā, kas tā nav citās valstīs.

BalticTravelnews.com: Jums ir ģimenes uzņēmums. Kā sadalāt pienākumus?

Ilze Kikste-Vaivara: Viesnīcā ir pieci darbinieki. Es vairāk atbildu par rezervācijām, finanšu lietām. Ja vajag, apkalpoju viesus vai nomazgāju traukus. Mana mamma atbild par saimniecības un tehniskām lietām. Vīram ir savs bizness, bet, ja viņš ir uz vietas, labprāt palīdz.

BalticTravelnews.com: Kā radies viesnīcas nosaukums?

Ilze Kikste-Vaivara: “MaMa” apzīmē sievišķo tēlu, jo šīs viesnīcas biznesu uzsākām trijatā ar mammu un māsu.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs nonācāt tūrisma biznesā?

Ilze Kikste-Vaivara: Biju beigusi Turības vidusskolu, tikko bija atklāta augstskola, visi gāja uz juristiem. Tūrisms bija jaunums, kas man šķita interesanti. Mamma tieši iegādājās šo īpašumu. Viņa ir jūrmalniece un bija jau pierasts, ka vasarā daļu mājas izīrē vasarniekiem. Izdomājām, ka jāsāk ar šo pelnīt nopietnāk, ka nevar tikai dzīvot Jūrmalas centra mājā. Konsultējāmies ar dažādiem speciālistiem, par restorānu sākumā pat nedomājām, bet pamazām, pamazām un izveidojām dizaina viesnīcu. Arī šodien mana ģimene dzīvo šajā mājā.

Uzziņa

Viesnīcā “MaMa” var rīkot banketus, kāzas, svinības, korporatīvos pasākumus, bērnu ballītes (līdz 40 personām).

Viesiem pieejama sauna, veļas mazgāšana, ekskursija pa pilsētu, velosipēdu noma, biļetes uz izklaides un kultūras pasākumiem.

Viesnīcā var apmesties vai apmeklēt restorānu ar suņiem (neatkarīgi no to lieluma), ir īpaša ēdienkarte suņiem un kaķiem.

Viesnīcas viesus sagaida saimnieku Džeka Rasela šķirnes suņi – Šiko un Tāra.

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Esmu dzimusi un izaugusi...

Rīgā

Mans zelta likums ir...

kaut kad viss nāk atpakaļ  -  gan sliktais, gan arī labais! :)

Viena no manām jaunākajām atziņām ir...

neviens cits neizdarīs labāk par sevi pašu.

Finanšu budžets...

prasa daudz pacietības un plānošanas...

Sevi iepriecinu ar...

ceļošanu.

Mans iecienītākais restorāns (-ni)...

“MaMa”. Vispār man patīk visas tās mazās, mājīgās vietas, kur var sajust pašu saimnieku personīgo attieksmi.

Latvijas rudenī es...

dodos kaut kur ārpus Latvijas uzņemt D vitamīnu.

Es uzņemtu filmu par...

Jūrmalu.

Vieta Latvijā, kas mani pārsteigusi pēdējā gada laikā...

mani vienmēr patīkami pārsteidz visas sakārtotās vietas.

Es kā tūrists ārvalstīs esmu apmierināts, ja...

paspēju apskatīt un izdarīt visu, ko vēlējos.

Ja man būtu neierobežotas finanses, es...

ko tik es neizdarītu! :)  Sāktu ar došanos sapņu ceļojumā kopā ar ģimeni.

Es iedvesmojos no...

visa jaunā, kas pasaulē tiek radīts!

Ticu, ka man izdosies doties ceļojumā uz...

Barbadosu.

Mana ideālā diena...

kad nav sliktu ziņu.

Mans novēlējums BalticTravelnews.com...

lai daudz interesantu rakstu un lasītāju!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kipra - pārsteidzošā Vidusjūras pērle Jēkaba Ceļojumi
Kipras ziemeļu daļa - saules pielieta, vecās pasaules šarma pārņemta vientuļa oāze tālu prom no ikdienā pierastās kņadas un burzmas. Dodies | Skatīt vairāk
Latvija 850 EUR
Dzīves ritmi Nepālā Jēkaba Ceļojumi
Nepāla ir zeme, kur veldzēt dvēseli, dziedināt garu un ķermeni. Dodies ceļojumā uz šo kalnu zemi un gūsti neaizmirstamas sajūtas! | Skatīt vairāk
1865 EUR
Indijas zelta loks un atpūta Goa Jēkaba Ceļojumi
Indija ir ne tikai bagāta ar tempļiem, svētnīcām, mošejām un citiem cilvēku radītiem brīnumiem, bet arī nepārspējama ir tās augu un dzīvnieku | Skatīt vairāk
2646 EUR
Marokas sajūtu virpulī Jēkaba Ceļojumi
Maroka – tā ir vieta, kur austrumu tikumi satikušies ar Āfrikas likumiem. Tā apreibina acumirklī! | Skatīt vairāk
1365 EUR

Par mums | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Vakances | Prakse studentiem | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2017 www.turismabizness.de | Design & maintenance © 2000 - 2017 1st-studio.com

 
Total Timed::0.0899899sec.