LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie viesnīcas «Riga Islande Hotel» valdes priekšsēdētāja Renāra Circeņa

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie viesnīcas «Riga Islande Hotel» valdes priekšsēdētāja Renāra Circeņa

«Riga Islande Hotel» valdes priekšsēdētājs Renārs Circenis Ķīpsalā, Daugavas krastā esošo viesnīcu pārzina no apakšējā līdz desmitajam stāvam. Šo viesnīcu iecienījuši gan individuālie ceļotāji, darījumu cilvēki, gan tūroperatoru grupas.

BalticTravelnews.com: Cik ražīgs šis laiks ir Jūsu vadītajai viesnīcai un kāda solās būt vasara - tūristu būs daudz?  

Renārs Circenis: Jau 2017. gadā paredzējām, ka 2018. gada vasarā viesnīca būs ļoti noslogota. Šī tendence saglabājas. Pagājušajā gadā labi ieskrējāmies, jau varēja just tendenci, ka mēs gan sezonā, gan nesezonā gatavojamies uzņemt vairāk viesus, nekā tas ir ierasts agrāk. Iepriekš mēs regulāri braucām un strādājām izstādēs, bet pērn to nedarījām, jo zinājām, ka mums nav tik daudz brīvu vietu ko piedāvāt.

Redzam, cik labi rezervēta gaidāmā vasara, un arī nesezonā pieņemam jau diezgan daudz rezervācijas. Raksturīga rezervāciju dinamika, un naktsmājas viesnīcā tiek meklētas daudz ātrāk - jau tagad tās pieņemam arī uz 2020. gadu - es pat teiktu ar daudz lielāku pieprasījumu, kā tas ir bijis citos gados. Protams, ka šīs agrās rezervācijas ir raksturīgas lielajām tūrisma kompānijām, kuras tāpat plāno savu darbu ilgi uz priekšu, un mēs tām esam viena no bāzes viesnīcām.

Latviju arī aizvien vairāk apmeklē tūristi, ko pierāda gan statistika, gan arī kolēģu teiktais no citām viesnīcām. Latvija ir guvusi rezonansi Eiropā, ka tā ir labs galamērķis darījumu, veselības tūrismam, atpūtai ar ģimeni.

BalticTravelnews.com: Kā, Jūsuprāt, tūristi par to uzzina?

Renārs Circenis: Es domāju, ka lielu darbu ieguldījušas tūrisma aģentūras, kuras darbā ar saviem partneriem pamato Latviju kā drošu galamērķi, kas attaisnos sniegtās cerības, kā arī augsto servisu. Aktīvi ceļo Baltijas valstu iedzīvotāji, braucot uz vienu vai otru valsti - īpaši nesezonā. Aktīvi ir arī korporatīvie ceļotāji. Šie cilvēki meklē iespēju, lai varētu baudīt mieru, apskatīt kultūrvēstures mantojumu, un šo ziņu aiznes Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), LIVE RIGA, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA), izvēloties pareizos tirgus, kur īstenot mārketinga aktivitātes. Ja mēs visi ejam roku rokā, tad arī sasniedzam mērķi. Latvijas pašreizējā popularitāte pierāda, ka šis kopīgais darbs attaisnojas.

BalticTravelnews.com: Nesen arī Jūs piedalījāties Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas sapulcē. Par kādām aktualitātēm tajā spriedāt?

Renārs Circenis: Pašreiz prioritārs jautājums ir samazinātā 12% PVN piemērošana restorānu pakalpojumiem un unificēta stundas likme restorānu darbiniekiem. Pārrunājām, kādas aktivitātes veiktas sadarbībā ar valsts organizācijām, kādi ceļa etapi jau paveikti šajā jomā, kas vēl jāizdara. Izskatās, ka esam jau pavisam tuvu finiša taisnei. 

BalticTravelnews.com: Aktīvi darbojas arī salīdzinoši nesen izveidotā Latvijas Restorānu biedrība. Tas LVRA traucē vai palīdz?  

Renārs Circenis: Es uzskatu, ka tieši ar PVN jautājumu būtu jānodarbojas Latvijas Restorānu biedrībai, bet LVRA jārisina tūrisma mārketinga u.c. jautājumi.

Protams, ka tūristus interesē gastrotūrisma iespējas Latvijā. Nesen apmeklēju Gastrotirgu, Rīgas Centrāltirgū un īsā laikā dzirdēju vairākas svešvalodas. LVRA pamatā rūpējas, lai ārzemju tūristi interesētos par Latviju, tai būtu svarīgāk veicināt viesnīcu un viesnīcu restorānu attīstību tieši tūristu vajadzībām. LVRA var atbalstīt Latvijas Restorānu biedrības darbu kā šajā PVN jautājumā. Katram jādara darbs, kur jūtas spēcīgāks. Līdz ar to abas organizācijas nekonkurē, bet segmentē darāmo.

BalticTravelnews.com: Kā Rīga tūrisma jomā izskatās salīdzinājumā ar Viļņu vai Tallinu.

Renārs Circenis: Pasaulē lielu lomu spēlē ģeopolitiskā situācija. Tūristi iegūst informāciju par izvēlēto valsti, viņi interesējas par tur notiekošo. Lietuvas diezgan asā nostāja dažādos jautājumos globālās politikas kontekstā, iespējams, daļu ceļotāju tomēr attur no šīs valsts apmeklējuma. Bet tikpat labi, tas var radīt rezonansi plašajā pasaulē par šo valsti, līdz ar to arī par pārējām Baltijas valstīm. Nākamais gads to izkristalizēs.

Savukārt Tallinu Skandināvijas tūristi jau ir iepazinuši. Līdz ar to Rīga aizvien vairāk nostiprina savas pozīcijas - ir kā Baltijas valstu māte. Visiem saprotams, ka Rīga ģeogrāfiski atrodas centrā, bet Latvijā ir daudzas tūristiem neatklātas vietas. Latvija ir arī pazaudēto muižu valsts.

BalticTravelnews.com: Kas vēl ir svarīgs, ko Latvijas tūrismā dzīvē Jūs vēlētos izcelt, komentēt?

Renārs Circenis: Tūrisma nozarei ir būtiski gūt pienesumu valsts ekonomikai tieši ar starptautisko finanšu piesaisti. Ne velti statistikā uzrādās - pavadīto nakšu skaits Latvijā, kā arī vidēji atstātā summa uz vienu tūristu. Tāpēc mums ir nepieciešams tūristus piesaistīt Latvijas apceļošanai, ne tikai galvaspilsētai. Tas veicinās un sekmēs arī reģionālos uzņēmējus radīt labvēlīgāku infrastruktūru tūristiem. Līdz ar to nodarbinātību.

Laukos ir ko redzēt. Tūrisma vērtības ir pagātnes mantojums. Mūsu tautas vēsturē ir bijuši dažādi periodi. Piemēram: Kurzemes hercogiste bija autonoma Polijas-Lietuvas vasaļvalsts, kas no 16. līdz 18. gsadsimtam pārvaldīja Kurzemi, Zemgali un Sēliju. To laikā ir uzbūvētas daudz dažādas skaistas muižas un pilis. Daudzas no tām ir tā nolaistas, ka pat kauns garām kādu vest. Šajās pilīs un muižās arī varam atspoguļot mūsu tautas kultūrvēstures mantojuma bagātību tradīcijas. Jo to vēlas tūristi arī redzēt. Protams, daudzas pilis un muižas ir glābtas: Rīgas pils, Vidzemes pilis: Cēsis, Valmiera, Straupe, Sigulda, Turaida, Kurzemes pilis: Jelgava, Ventspils, Dundaga, Alsunga. Latgales pilis: Ludza.

Svarīgi attīstīt arī sakrālo tūrismu, kas varētu piesaistīt gan daudz ceļotāju, kuri vēlas redzēt mūsu sakrālo mantojumu, arhitektūru, gan svētceļotājus. Ir izveidots svētceļotāju maršruts "Svētā Jēkaba ceļš", kas ies caur Latviju tālāk uz Igauniju. Ceļš ies caur Rīgu. Taču kā alternatīvu, pēc izvēles, vēlos piedāvāt doties caur Ikšķili - Sv. Meinarda mantojuma takām. Cenšos pārliecināt, cik nozīmīgi būtu maršrutā iekļaut arī Ikšķiles apmeklējumu.

Runājot par sakrālo tūrismu, mums ir lieliska iespēja svētceļniekiem parādīt, kādus Dievnamus mums ir uzbūvējuši vācieši, poļi, lietuvieši, zviedri - šo valstu tūristi labprāt gribētu redzēt ko viņu senči pie mums ir darījuši - to vajag izmantot. Un, protams, mēs paši latvieši. Īpaši ir izceļama Latgale un visas Latvijas svētceļnieku sirds - Aglonas Vissvētākās Jaunavas Marijas Bazilika.

BalticTravelnews.com: Jau minējāt, ka tūristu interese par Rīgu un Latviju ir liela, rezervāciju daudz. Varbūt viesnīcām drosmīgāk jāpaceļ pakalpojumu cena? Kāda ir kaimiņvalstu viesnīcu cenu politika?

Renārs Circenis: Jau vēsturiski veidojies, ka katrā valstī viesnīcu cenu politika ir atšķirīga. Tallinā, Igaunijā trūkst viesnīcas kur palikt, un tas atspoguļojas uz Baltijas valstu apmeklētību un tūristu potenciālu, ko mēs vēl varētu uzņemt. Ir daudzas tūristu grupas, kurām ir mērķis apceļot visas Baltijas valstis, bet, ja Igaunijā nav kur palikt, vai lielā pieprasījuma dēļ tur ir pārāk augsta cena, tad ceļojums arī pie mums var izpalikt.

Piekrītu, ka Latvijā viesnīcu pakalpojumiem vajadzētu celt cenu, kas ir šobrīd ārkārtīgi zema. Ekonomiskie rādītāji liecina, ka mēs to varētu atļauties darīt. Turklāt Latvijā ir ļoti augsta līmeņa, bet nenovērtēts apkalpošanas serviss. Mūsu personāls ir pietiekami labi apmācīts, izprot viesmīlības nozīmi un vajadzīgo attieksmi pret klientu. Tiek absolvētas ne tikai mācību iestādes, iegūstot akadēmisko izglītību nozarē, bet arī vēlāk viesnīcu darbinieki aktīvi papildina zināšanas kursos, mācās patstāvīgi, praktizējas ārzemēs. Man pat gribētos, lai daudzas pasaules valstis sūtītu savus viesmīlības nozares studentus mācīties pie mums.

Rīgā gan atver aizvien jaunas viesnīcas, bet mēs tajās konkurenci nesaskatām. "Riga Islande Hotel" ir sava mērķauditorija, kurai mēs esam ļoti izdevīgi, un citas viesnīcas pat viņiem tā neatbilst kā mūsu. Tā ir vieta, no kuras iemīlēties Rīgā. Neliela oāzīte dinamiskajā pilsētā.

Jāatceras, ka nesezona ir kā rūgtais, bet sezona - kā saldais mirklis. Tālāk no katras viesnīcas atkarīgs, kā tā pārdzīvo rūgto mirkli. Mēs nesezonu izmantojam, lai remontētu un atjaunotu telpas. Pēc tam sezonā pie mums ir daudz labāk, daudzos viesus sagaidām izremontētās telpās, kas mums ir liels pluss. 

Nesezona ir arī lielisks mirklis piesaistīt Baltijas valstu ceļotājus caur daudz dažādām iepirkšanās platformām, kurās tiek piedāvātas paketes ar SPA apkalpojumiem. Tas dod labu brīvdienu pieplūdumu.

Mūsu viesnīcai ir ļoti liels potenciāls, saistībā ar nesezonu, ko arī izmantojam. Piemēram, Ķīpsalas izstāžu komplekss BT1, kur regulāri notiek starptautiskas izstādes. Nesezonas periodā mums ir arī viesi, kuri ierodas uz dažādiem pasākumiem, tikšanām Rīgas Tehniskajā universitātē, tāpat pie mums dzīvo sportisti. Jā, tikko kā kāda no sporta federācijām rīko liela mēroga sacensības, tā savlaicīgi var just pieprasījumu pēc viesnīcām. Atsevišķām sporta federācijām "Riga Islande Hotel" ir oficiālā viesnīca, kur sacensību dalībniekiem palikt.

Sporta tēma ir plaša! Piemēram, sadarbībā ar Dinamo Rīga jau vairākus gadus pie mūsu viesnīcas Pasaules čempionāta hokejā laikā uzceļam lielo telti. Šajā teltī ir lielie TV ekrāni, uz kuriem pārraidāmiem Latvijas valstsvienības spēles. Cilvēki var baudīt labus dzērienus un ēdienus, kā arī galvenais - atmosfēru kā hokeja hallē. To apmeklē simtiem hokeja līdzjutēji, bet vēl ir patīkami, ka no viesnīcas uz šo telti ierodas skatīties viesi, īpaši, ja sakrīt, ka pie mums dzīvo tūristi no Latvijas hokeja izlases pretinieka valsts.

BalticTravelnews.com: Ko konkrēti vēl vajadzētu uzlabot Rīgas infrastruktūrā? Nosauciet trīs lietas!

Renārs Circenis: Ceļotāji šodien daudz izmato dažādas ierīces, kas ik pa laikam jāpabaro pie elektrības. Varētu izveidot tūristu atbalsta centrus - tie būtu pašvaldības izveidoti punkti, kur cilvēki var ieiet, uzlādēt telefonu, pārlādēt fotogrāfijas ārējā cietajā diskā, pasēdēt un saņemt informatīvos tūrisma materiālus. Iespējams, tur uz vietas būtu tūrismā kompetents darbinieks un telpā interaktīva vide, kas sniegtu informāciju par Rīgu, Latviju. Cilvēki šādās vietās sevi, savas lietas savestu kārtībā un dotos tālāk. Visbeidzot - rokas nomazgāt. Vecrīgā līdzīgas iespējas pastāv tikai privātajā sektorā, bet pilnībā nenodrošina tūristu vajadzības. Jā, apsēsties un kafiju var iedzert jebkurā kafejnīcā, bet minētos pakalpojumus reti kur var saņemt. Diez vai kafejnīcas apkalpojošais personāls būs kompetents ieteikt, kur tālāk doties pa Rīgu utml. Tas ir arī uzticamības jautājums.

Vēl būtu daudz jāstrādā, lai atjauno arhitektūras pieminekļus un informāciju par tiem. Mums ir unikāli arhitektūras pieminekļi, kvalitatīva māksla un jāparūpējas, lai tas viss ir brīvi pieejams, sakārtots, tīrs. Pie šādiem apskates objektiem vajadzētu būt vietām, kur brīvi novietot autobusus.

Drošība Rīgā ir labā līmenī, Ķīpsalā regulāri redzu patrulējošu Rīgas pašvaldības policiju. Viesi nekad nav sūdzējušies, ka justos apdraudēti, piemēram, ejot pār tiltu uz Vecrīgu vai caur tuvējo tuneli, ja brauc ar sabiedrisko transportu.

Te gan jāpiemin taksometri, jo šajā jomā vajadzētu drošāku pakalpojumu. Mēs saviem viesiem piedāvājam arī transfēru, bet, protams, ka viņi daudz brauc arī ar taksometriem. Publiskajā telpā par šo pakalpojumu ir pieejama diezgan negatīva informācija, īpaši par braucienu samaksu, kas var būt ļoti augsta. Ir bijuši gadījumi, kad cilvēki stāsta, ka ar vienu un to pašu taksometru kompāniju, braucot vienādu attālumu, cena atšķiras pat divreiz!

No starptautiskās lidostas "Rīga" līdz centram varētu noteikt konkrētu braukšanas cenu, un tad spekulēšana beigtos. Jāņem vērā, ka taksometri tūristiem ir visērtākais pārvietošanās veids. Ir viesnīcas, kuras izvēlas taksometru uzņēmumus - sadarbības partnerus, kas nodrošina zināmu atbildību klientu priekšā no abām pusēm. Ja viesis lūdz izsaukt taksometru, tad izsaucam mūsu sadarbības partneri. Ja viesis lūdz izsaukt citas kompānijas taksometru, tad arī to darām, bet nevaram pateikt, cik augsta būs cena.

BalticTravelnews.com: Vai Jūs kādā veidā skars Rail Baltica trase Latvijā, vai arī esat domājuši par tās ekonomisko pienesumu?

Renārs Circenis: Nepārtraukti analizējam ekonomisko situāciju Latvijā, investoru ienākšanu, tirdzniecības centru atklāšanu utt. Jebkurš process var būt mums svarīgs, īpaši, ja kāda būvniecība notiek mums tuvumā. Cenšamies izzināt, kāds varētu būt šīs aktivitātes pienesums konkrēti mums. Protams, ka arī Rail Baltica trase mainīs Latvijas ekonomisko dzīvi, iespējams, sākumā varētu būt izteiktākas izmaiņas, bet vēlāk viss nostāsies savās vietās.

BalticTravelnews.com: Kā komunicējat ar "Riga Islande Hotel" viesiem, kā viņiem izstāstāt, ko varētu darīt Rīgā, Latvijā brīvajā laikā?

Renārs Circenis: Lielās tūrisma grupas ir labi organizētas, tām ir savs plāns, mūsu uzdevums ir nodrošināt maksimāli labu loģistiku viesnīcā. Piemēram, ja brokastīs visi 380 viesi atnāks tieši pulksten 7.00, tad nevarēsim tik labi apkalpot.

Individuālajiem ceļotājiem palīdz LIVE RIGA ceļveži, kurus var paņemt 1. stāvā. Ja viņiem ir jautājumi, tad viesi pienāk un pajautā reģistratūras administratoriem, piemēram, kur aiziet paēst zivju ēdienus? Protams, garšīgus ēdienus var paēst pie mums viesnīcā, bet ir viesi, kuri ir dzirdējuši par kādu konkrētu restorānu, vai vienkārši grib restorānu Vecrīgā, tad iesakām vairākus variantus no pašu pieredzes, mums nav sadarbības partneru, kurus kaut kā īpaši reklamētu. Jebkurš restorāns, kas strādā godprātīgi, ir pelnījis būt ieteiktam no mūsu puses.

Mums tepat atrodas SIXT velosipēdi, ar kuriem arī viesi paši dodas pa savu izvēlēto maršrutu. Es pats ceļojumos vienmēr Google kartēs apskatos, kuri objekti man atrodas tuvāk, un kurus līdz ar to noteikti apmeklēšu.

Strādājam pie tā, lai arī viesnīcas istabu televizoros viesi tuvākajā nākotnē saņemtu izzinošu informāciju par Rīgu.

Tūroperatoriem patīk pie mums valdošā sakārtotība, iespēja novietot autobusus. Gaisotne viesnīcā vienmēr ir mierīga, brīvdienās restorānā spēlē pianists.

BalticTravelnews.com: Kādēļ, Jūsuprāt, viesi izvēlas apmesties šajā viesnīcā?

Renārs Circenis: Kā jau minēju: "Riga Islande Hotel" ir vieta, no kuras iemīlēties Rīgā. Neliela oāzīte dinamiskajā pilsētā.

Katram ceļotājam ir konkrēts mērķis, izlemjot dzīvot pie mums. Primārais viesnīcas izvēlē ir konkrētajā laikā paredzētais darāmais, kādam varbūt svarīgi pēc izrakstīšanās ātri nokļūt lidostā, varbūt brauciena darīšanas ir Pārdaugavā vai tuvu esošajā Vecrīgā utt. Līdz ar to viesi savas gaitas pārsvarā jau zina pirms ierašanās.

Tūristiem Rīga patīk, un Vecrīga, no mūsu 9. stāva veroties, ir tik skaista! Īpaši pēcpusdienās, kad tā saulainā laikā iegūst zeltainu nokrāsu. Mūsu viesnīcā var atvērt logu un ne tikai ieelpot svaigu gaisu, bet arī baudīt skaistus skatus, baudīt klusumu un mieru. Mūsu viesiem pārsvarā nav nepieciešama mutuļojošā Vecrīgas dzīve un krogi vakaros. Turklāt Ķīpsalā ir viss nepieciešamais - var aiziet uz lielveikalu, kādu no BT1 izstādēm, peldēties RTU Ķīpsalas peldbaseinā, uzspēlēt pludmales volejbolu vai ar bērniem atpūsties rotaļu laukumā.

BalticTravelnews.com: Pastāstiet "Riga Islande Hotel" nosaukumu, kā tas radās? Cik liela saistība viesnīcai ir vai nav ar Islandi?

Renārs Circenis: Es viesnīcā sāku strādāt pēc tās nosaukuma piedēvēšanas vai nominēšanas, bet, cik man zināms, tad par godu tam, ka Islandes Republika kā pirmā valsts atzina de facto Latvijas neatkarību. Gadu gaitā viesnīcai blakus izveidots Islandes skvērs, uz kura atklāšanu ieradās arī Islandes Republikas vēstnieks. Viesnīca atrodas uz zaļojošas salas, kas arī sasaistās ar nosaukumu. Viesnīcas telpās arī esam izvietojuši vairākus mākslas darbus, kas sasaucas ar Islandi un tās galvaspilsētu Reikjaviku.

Bijis pat kuriozs, kad atbrauc viesi, kuri rezervējuši sev viesnīcu ar identisku nosaukumu Francijā, bet mēs atrisinājām šo situāciju. Vēl šodien nesaprotam, kā viņiem bija to izdevies izdarīt!?

BalticTravelnews.com: Vai esat uzņēmuši arī viesus no Islandes?

Renārs Circenis: Esam, un viņi ir ļoti priecīgi par viesnīcas nosaukumu. Reizēm ierodas pat grupas no Islandes.

BalticTravelnews.com: Jūsu viesnīca ir viena no tām, kur stāvs atvēlēts cilvēkiem, kuriem ir alerģijas pret putekļiem utml.

Renārs Circenis: Jā, telpas ir īpaši pielāgotas. Piemēram, uz grīdām nav paklāji, kuros varētu uzkrāties putekļi, bet tās ir pārklātas ar speciālu linoleju. Istabās nav dzīvo augu, jo tie varētu izsaukt alerģiskas reakcijas. Istabās ir minimāls iekārtojums, nav papildu segas utt. - jebkas, kur lieki varētu uzkrāties putekļi.

BalticTravelnews.com: Vai pieprasījums pēc šādi aprīkotām istabām pieaug, zinot, ka alerģiju problēma pasaulē kļūst aizvien aktuālāka?

Renārs Circenis: Pieaug, tāpat kā arī to izjūtam virtuvē. Aizvien vairāk daudziem cilvēkiem jābūt uzmanīgiem, lietojot dažādu pārtiku. Piemēram, saskaramies ar glutēna nepanesību. Brokastīs esam sagatavojuši speciālas norādes cilvēkiem ar alerģiskām reakcijām. Tāpat restorāna ēdienkartē tiek maksimāli norādīti visi produkti, kas ir ēdienu sastāvā, lai nejauši neizsauktu kādu alerģisku reakciju. Kļūst raksturīgi, ka konferenču organizatori piesaka, ka, piemēram, 3 cilvēkiem no grupas ir konkrētas alerģijas, un viņiem nepieciešams īpaši sagatavots ēdiens.

BalticTravelnews.com: Kuras viesnīcas piedāvātās aktivitātes ir pieejamas tikai viesiem?

Renārs Circenis: Piemēram, sporta zāle. Boulingu piedāvājam tikai tad, ja ir grupu, svinību, bērnu ballīšu, konferenču organizatoru pieprasījums, bet ne ikdienā. Tas nebūtu rentabli. Tikai pēc iepriekšējās rezervācijas. Tas ir papildus pakalpojums, bet ne pamata.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs atjaunojat viesnīcu, kādas pārmaiņas gaidāmas?

Renārs Circenis: Kā jau minēju, mums bija aktuāli izremontēt istabas, lai tās būtu mājīgas, mierīgās krāsas. Pamazām atjaunojam arī SPA centru, kas pašreiz nav apmeklētājiem pieejams. Redzējām, kuras vietas tajā tiek izmantotas vairāk, kuras mazāk un paplašinām tā, lai pieprasītākie pakalpojumi būtu ērtāk pieejami. Tad atkal varēs apmeklēt SPA centru ar brīnišķīgu skatu uz Vecrīgu.

Tāpat šogad atjaunosim 10. stāva jumta terasi, kas arī šajā sezonā apmeklētājiem nebūs pieejama, bet pēc tam būs ieguvusi vēl labāku izskatu, nekā līdz šim. Mūsu viesiem ļoti patīk tajā uzturēties.

BalticTravelnews.com: Pastāstiet kā Jūs nonācāt tūrismā un vēlāk kļuvāt par "Riga Islande Hotel" valdes priekšsēdētāju?

Renārs Circenis: Esmu dzimis Tukumā, vēlāk pārcēlos uz Rīgu, paguvu pamācīties arī Murjāņos, jo savulaik nodarbojos ar riteņbraukšanu. Savukārt visas vasaras pavadīju Latgales laukos, un, ja vien ir iespēja, tad arī tagad uz to pusi aizbraucu.

Mans zinību ceļš nav saistīts ar tūrisma izglītības nozari. Rīgā mācījos Jāņa Raiņa 8. vakara maiņu vidusskolā. Paralēli strādāju kā restaurators, restaurējot veco ēku fasādes. Pabeidzot vidusskolu, ieguvu augstāko izglītību Laterāna Pontifikālajā Universitātē - tā ir mācību iestāde, kur studē Katoļu garīdznieki, iegūstot teoloģijas izglītību. Tālāk mans ceļš bija saistīts ar izglītību. Viņa Eminence Jānis Kardināls Pujats mani nozīmēja kalpojumam kā garīdzniekam - diakonam uz Ogres Sv. Meinarda Romas Katoļu Baznīcu un tās draudzēm. Tur es laulāju, kristīju un apbedīju cilvēkus. Strādāju skolās, mācot skolniekus. Vadīju svētdienas skolu nodarbības utt.

Jā, starp citu - par tūrismu - sakrālo. Kalpojot kā garīdznieks, es organizēju svētceļojumus "Ziemassvētki Romā - Vatikānā", kas varētu būt viena no manām pirmajām pieredzēm tūrisma organizēšanā. Organizēju, tā, lai svētceļnieki nakšņotu nevis viesnīcās, bet klosteros un lai par sakrālajiem objektiem - svētvietām stāstītu nevis gidi, bet gan šo svētvietu garīdznieki, kas ir daudz autentiskāk un organiskāk.

Kad pēc gadiem izvēlējos tomēr iet ģimenes ceļu, lūdzu, lai man atļauj dibināt ģimeni. Tas nebija viegli un ātri. Saņēmu atļauju no Vatikāna. Tad bija jāsāk iet laicīgā darba ceļus.

Pateicoties Dievam un kolosāliem cilvēkiem, man radās iespēja uzsākt savas darba gaitas tūrisma nozarē viesnīcā "Riga Islande Hotel". Sākotnēji šeit strādāju par mārketinga un pārdošanas daļas vadītāju, līdz kļuvu par valdes priekšsēdētāju. Ļoti patīk tas, ko daru. Esmu pilnīgi iekšā katrā viesnīcas dzīves niansē, nevienas cenas grupām netiek apstiprinātas bez manas ziņas. Katru dienu sekoju cenu izmaiņām un tendencēm. Līdz ar to tiešsaistes cenu politika ir arī mans redzējums un nosacījums. Ja nepieciešams, palīdzu atrisināt darbiniekiem jebkādus jautājumus.

Cenšos ar visiem kolēģiem atrast kopīgu valodu. Darba kolektīva komanda un stabilitāte tajā ir uzņēmuma mūsdienu veiksmes stāsts. Mums viņš ir! Stabils un profesionāls kolektīvs. Atslēga tam - cilvēku stabilitāte ir sadarbības stratēģijas stabilitāte un garants kvalitātei. Neļausim uz konferenci pacelt jūsu atvesto karogu, iekams to neizgludināsim. Jauki redzēt, piemēram, konferenču segmentā - atnāk sadarbības partneris un ne tikai paspiež mūsu konferenču menedžerim roku, bet apņem kā senu čomu.

BalticTravelnews.com: Ja Jums būtu jāizvēlas trīs valstis, kurās dzīvot gadu, kuras tās būtu un kāpēc?

Renārs Circenis: Viena no tām varētu būt Polija, jo protu poļu valodu, tur man ir daudz draugu. Vēl es varētu dzīvot gadu Itālijā, jo tā arī ir katoļu zeme un man tur ikvienā miestiņā ir reāls Travelnews - viss tiek piedzīvots un izjusts uz savas ādas. Tāpat man būtu vērtīgi gadu padzīvot Spānijas mazajās pilsētās un ciemos, jo tur cilvēku izpratne par dzīves vienkāršību ir apbrīnojama - neko nevajag sarežģīt - ir jābauda!

BalticTravelnews.com: Kā Jūs atpūšaties, kurp Latvijā dodaties atpūtā?

Renārs Circenis: Ļoti novērtēju laiku, ko pavadu klusumā, pilnībā viens. Jo tad varu sadzirdēt to, ko ikdienas skrējienā un aizņemtībā nevar. Esmu ticīgs cilvēks. Un tas ir Dievs. Tā varu pavadīt vairākas stundas. Labprāt ar ģimeni, kurā aug trīs meitas, izbraucam ar velosipēdiem.

BalticTravelnews.com: Vai velosipēda kvalitātei ir nozīme?

Renārs Circenis: Nē, velosipēdam nav jābūt tik dārgam kā automašīnai, lai uz tā labi pavadītu laiku - jo vienkāršāks, jo labāk! Ne karbons nosaka prieku, bet gan tas, ar ko un kādā maršrutā Tu dodies! Visa dzīve ir ceļš. Kādreiz būs finiša līnija! Un tad viss beigsies! Tāpēc priecājies par ceļu un visu, ko tajā sastopi! Nokrīt ķēde? Kādam kreņķis, bet patiesībā tas ir iespēju mirklis - palīdzēt to atrisināt! Un doties tālāk kopā uz šo mērķi!

BalticTravelnews.com: Kādu novēlējumu Jūs izteiktu intervijas noslēgumā?

Renārs Circenis: Skatoties mūsu laikrāžos, sekunžu bultiņa virzās uz priekšu -  atpakaļ to nepagriezīsi! Tā jau ir vēsture! Veidosim mūsu nākotni, lai mūsu vēsture būtu patiesa un laimīga! Tas pats arī ar tūrismu: rūpējoties par tagadni, mēs būvējam nākotni, ko daudzi gribēs apskatīt kā pagātni!

UZZIŅA

  • 4 zvaigžņu SUPERIOR klases viesnīca "Riga Islande Hotel" atrodas Ķīpsalā, Daugavas krastā. Vieta, no kuras iemīlas Vecrīgas un Rīgas senatnīgajā laikmetu fasādē. 

  • Šeit ir 205 labiekārtoti numuri ar kopējo ietilpību līdz 380 personām.

  • Blakus viesnīcai atrodas pilsētas pludmale, peldbaseins, tirdzniecības centrs un Starptautiskais izstāžu centrs BT1.

  • Viesnīcas 1. stāva restorānā viesiem tiek piedāvāta bagātīga brokastu bufete.

  • Tiek piedāvāts rīkot pusdienas konferenču dalībniekiem, banketus un dažādus saviesīgus pasākumus. Ēdieni ir pieejami arī bez glutēna un laktozes.

  • Viesnīcā "Riga Islande Hotel" atrodas 4 dažādas platības konferenču un banketa telpas, no kurām 3 ir transformējamas zāles ar kopējo ietilpību līdz 250 personām.

  • Sadarbībā ar "Arēna Rīga" tiek organizēti pasākumi un konferences līdz 1200 personām.

  • "Riga Islande Hotel" boulinga centrā ir iespēja iepriecināt ģimeni, draugus un kolēģus ar boulinga turnīru.

  • Trenažieru zāle ir aprīkota ar profesionāliem Life Fitness spēka un kardio trenažieriem (atvērta tikai viesnīcas viesiem).

  • Viesnīcā ir kapela visām konfesijām.

  • Viesnīcas teritorijā atrodas ietilpīga autostāvvieta.

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Esmu dzimis un izaudzis...

vislabākajā un vispiemērojamākajā mirklī, lai būtu patiesi laimīgs

Viena no manām jaunākajām atziņām ir...

neizniekot laiku un nekreņķēties par sīkumiem

Mans iecienītākais restorāns (-ni)...

Sievas virtuve un mammas rūpes...

Labu pašsajūtu rada...

iespēja apskaut savus mīļotos!

Kad kļūšu pietiekami drosmīgs, es...

saglabāšu, nevis izmetīšu vecās mantas.

Trīs lietas, kuras es šogad paveikšu...

1. Palūgšu piedošanu tam, kuru sāpinu.

2. Vairāk laika pavadīšu ar saviem mīļajiem.

3. Mācīšu bērniem latgaliešu valodu.

Ja man būtu iespēja, es stundu sarunātos ar...

Jēzu Kristu pirms 2000 gadiem

Ja es zīmētu komiksu, tas būtu par...

maniem bērniem

Es iedvesmojos no...

attiecībām ar Dievu.

Mājās es...

tieku lutināts!

Ticu, ka man izdosies doties ceļojumā uz...

Aglonu, ejot kājām kopā ar visu ģimeni

Mana ideālā diena...

Svētdiena!

Mans novēlējums Baltictravelnews.com...

Vienmēr turpināt būt tikpat radošiem, draudzīgiem un iedvesmojošiem!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 23.03.2024 CAURSTAIGĀJAMĀ GUĻAMISTABA | Tukumā Tukuma TIC
Nāc uz izrādi "Caurstaigājamā guļamistaba" Tukuma pilsētas Kultūras namā 23.martā pulksten 19:00. Ieeja 15; 18; 20 un 25 EUR. | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Laivošanas sezonas atklāšana! Bauskas TIC
Dodies aizraujošā laivu sezonas atklāšanas braucienā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.03.2024 - 20.03.2024 “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” Valmieras TIC
19.martā plkst.12.00 un 14.00 Valmieras Kultūras centrā koncertuzvedums “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” koncertu ciklā “Mūzika Tev”. | Skatīt vairāk
7 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48466706sec.