LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie autonomas «SIXT» vadītāja Baltijā Jāņa Putniņa

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie autonomas «SIXT» vadītāja Baltijā Jāņa Putniņa

Auto nomas «SIXT» vadītājs Baltijā Jānis Putniņš šeit veidojis lielāko daļu savas darba dzīves un ir gandarīts, ka automašīnas reizē ir gan viņa pamatdarbs, gan aizraušanās. Autotirgus un tendences mainās, tādēļ viņa uzdevums ir pasaulē jaunāko salāgot ar klienta vajadzībām un iespējām Latvijā, izmantojot savu pieredzi un kolēģu atbalstu.

BalticTravelnews.com: SIXT ir izaudzis par Latvijas auto nomas tirgus līderi. Kā tas ir izdevies?

Jānis Putniņš: 2010. gadā Sixt auto noma bija 5. vietā, tagad esam #1 gan apgrozījuma, gan automašīnu skaita ziņā. Izaugsmi mums nodrošinājusi uz klientu orientēta pakalpojuma nodrošināšana un pakalpojumu pieejamība visām klientu grupām. Un, protams, komandas kopējais ieguldījums, kas mums visiem palīdzējis īstenot kopīgos mērķus.

BalticTravelnews.com: SIXT ir kļuvis par mobilitātes uzņēmumu, bet nav kļūda, ja jūs dēvē par auto nomu?

Jānis Putniņš: Nē, tā nav kļūda! Auto noma ir, bija un būs! Globāli auto nomas pakalpojumi kļuvuši tikai dažādi laika pieprasījuma ziņā, kā arī, ja pašam negribas vai nav iespējas vadīt automašīnu, ir iespējams saņemt šofera pakalpojumu. Ar mobilās aplikācijas palīdzību visus Sixt pakalpojums var saņemt minūtes laikā - Rent, Share, Ride - viss vienā aplikācijā.

BalticTravelnews.com: Autopircējiem ir daudz neskaidrību, jo nevar zināt, kā attīstīsies tirgus - vai šodien iegādāto jauno modeli neapliks ar lieliem nodokļiem, vai to varēs pārdot, sevi aizvien vairāk piesaka elektro automobiļi. Kā jūsu, kā mobilitātes uzņēmuma, skatījumā attīstīsies autotirgus?

Jānis Putniņš: Precīzi to nevar pateikt neviens, bet tendences ir skaidras. SIXT visā pasaulē seko līdzi tirgus pieprasījumam un flotē iepērk automašīnas, kādas pieprasa klienti. Elektro automašīnu popularitāte ir augusi - tās kļūst efektīvākas, ir iespēja nobraukt lielāku kilometru skaitu. Ņemot vērā tendenci, arī pie mums Latvijā piedāvājums šajā segmentā 2020. gadā būs lielāks.

BalticTravelnews.com: Nupat Vācijas laikrakstā Süddeutschen Zeitung SIXT vadītājs Ēriks Siksts (Erich Sixt) atklāja, ka elektromobiļi autonomai neder, bet tie piemēroti car sharing - automašīnu koplietošanas pakalpojumam. Dīzeļdegvielas automašīnas tālajiem ceļojumiem esot aizvien piemērotākās.

Jānis Putniņš: To, ar kādu automašīnu vēlas pārvietoties Latvijā, nosaka klienti. Dīzeļautomašīnu pieprasījums no klientiem ir diezgan liels. Jaunās tendences par benzīna patēriņu jaunajos modeļos uzrāda ļoti labus rezultātus, ņemot vērā jaudu un pārējos rādītājus. Tendences katrā valstī, atkarībā no klientu izvēles, var atšķirties. Ja skatāmies uz korporatīvo segmentu, tad klientiem ir svarīgi, lai tiktu ievērotas izmešu prasības. Izmešu limits ir diezgan būtisks dažādos iepirkumos. Elektro automobiļiem izmešu daudzums ir 0, hibrīda automašīnām izmešu daudzuma rādītāji ir mazāki nekā pirms 10 gadiem.

BalticTravelnews.com: Travelnews.lv redakcija Berlīnē novēroja, ka uz katra stūra redzamas car sharing automašīnas. Kāpēc Latvijā tādu vēl nav SIXT piedāvājumā?

Jānis Putniņš: Pašreiz pētām tirgu. Ja būs pieprasījums no klientu puses, noteikti būsim gatavi sniegt arī šo pakalpojumu. Auto nomā redzam, ka pieprasītākā joprojām ir kompaktā klase, kas noteikti būtu pieņemami klientiem arī car sharing pakalpojumā. Arī auto biznesā valda sava mode.

BalticTravelnews.com: Vācijas tirgū pieprasīts elektro automašīnu modelis ir RENAULT ražotāja piedāvātais. Kas ir Latvijā?

Jānis Putniņš: Mums Latvijā SIXT auto nomas piedāvājumā ir BMW i3 elektro automašīnas, nākamgad plānojam palielināt elektroauto piedāvājumu ar jauniem modeļiem.

BalticTravelnews.com: Vai klientus apmierina šo automašīnu spējas?

Jānis Putniņš: Tos var ērti izmantot Rīgā, kā arī ārpus galvaspilsētas. Es esmu aizbraucis uz Liepāju bez papildu uzlādes, tur uzlādējis un atbraucis atpakaļ uz Rīgu. Neko savā braukšanas stilā nemainīju, klausījos mūziku, ieslēdzu kondicionieri.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs raugāties uz uzlādes punktu skaita pietiekamību Latvijā?

Jānis Putniņš: Reģionos piekļuve uzlādes punktiem ir brīva, bet Rīgā situācija nav tik labvēlīga. Uzlādes punktu skaits ir mazs, tajos bieži vien jāgaida, jo uzlādei nepieciešama vismaz pusstundu. Redzam, ka taksometru kompānijas izmanto elektro automobiļus, kas arī palielina uzlādes punktu noslodzi.

Ir speciāla telefona aplikācija - tajā var redzēt, kurš punkts aizņemts, kurš brīvs. Pie Sixt galvenā biroja arī var uzlādēt elektro automobili, dažreiz to izmanto mūsu klienti, bet biežāk tur lādējam Sixt flotē esošos elektro auto.

BalticTravelnews.com: Vai saredzat, kad automašīnu tirgū būs lūzuma punkts?

Jānis Putniņš: To īsti nevar prognozēt. Lai klientiem būtu ērti un paredzami plānot savu nākotni, SIXT Leasing nodrošina pilna servisa auto līzinga un autoparku vadības pakalpojumus, nomas termiņu nosaka klients, kas var būt, sākot no gada līdz pat pieciem gadiem. Klientam ir iespēja izvēlēties savām prasībām nepieciešamos pakalpojumus, kas tiks nodrošināti pilna servisa auto līzinga pakalpojuma ietvaros. Šobrīd Latvijā šos pakalpojumus mēs nodrošinām juridiskām personām, bet pavisam nesen Lietuvā šos pakalpojumus sākām piedāvāt arī privātpersonām, un pieprasījums ir visai liels - klienti arvien vairāk novērtē iespēju ekonomēt laiku un finanšu resursus, padarot savu ikdienu vienkāršāku.

BalticTravelnews.com: Vai nomas cenas privātpersonai un korporatīvajam klientam atšķiras?

Jānis Putniņš: Privātpersona nobrauks mazāk kilometrus, līdz ar to cena būs zemāka. Katrs gadījums jāskatās individuāli.

BalticTravelnews.com: Vai ir atsevišķi noteikumi gadījumā, ja uzņēmuma vadītājs ilgtermiņa nomas automašīnu izmanto arī privātiem braucieniem?

Jānis Putniņš Protams, ka pilna servisa līzinga automašīnas drīkst izmantot privātiem braucieniem, ja vien to paredz uzņēmuma iekšējā transporta politika vai noteikumi. Šajā gadījumā būs jāmaksā valstī noteiktais "Uzņēmumu vieglo transporta līdzekļu nodoklis", bet tas vienalga būs daudz ekonomiskāk, nekā uzturēt otru automašīnu privātiem braucieniem.

BalticTravelnews.com: Ja gribētu iznomāt Volkswagen Golf modeli, kāda būtu nomas cena?

Jānis Putniņš: Sākot no 390 EUR mēnesī. Šjā summā ir iekļauti visi ar auto saistītie pakalpojumi -  pašam tikai jālej degviela un logu mazgāšanas šķidrums. Ilgtermiņa nomas mēneša maksājumā parasti ir iekļautas ziemas un vasaras riepas visam nomas periodam. Ilgtermiņa noma paredz, ka ir noteikts maksimālais kilometru skaits, ko drīkst nobraukt šajā periodā.

BalticTravelnews.com: Vai ilgtermiņa nomas periodā klientu kontrolējat vai arī tiekaties tikai, piemēram, pēc 3 gadiem?

Jānis Putniņš: Sixt klientu apkalpošanas speciālisti regulāri sazinās ar klientu -  aicina uz tehniskajām apkopēm, riepu maiņu, sniedz atbalstu apdrošināšanas gadījumā. Nepieciešamības gadījumā varam nodrošināt maiņas automašīnu, nogādājot to klientam vajadzīgajā laikā un vietā. Klientam jākoncentrējas uz savu biznesu, nevis jādomā par automašīnu.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs izvēlaties automašīnas SIXT autoparkam?

Jānis Putniņš: Ņemam vērā klientu vēlmes, atsauksmes, modeļu aprīkojuma iespējas. Svarīgi, lai klientiem ir pieejamas iespējami plašas ekstras ērtam braucienam. Protams, cena arī ir viens no faktoriem, kas ietekmē klienta izvēli. Iepirkumu veicam Baltijas līmenī. Paši nosakām, vai konkrētā automašīna būs piemērota Baltijas tirgum. Ļoti svarīgs faktors ir vietējā dīlera servisa pakalpojuma kvalitāte un reakcijas ātrums! Mums neder, ja auto dīlera serviss garantijas remontā mūsu automašīnu turētu ilgāk par nedēļu. Katra dīkstāve mums nes zaudējumus.

BalticTravelnews.com: Kāds ir auto nomas parka nobraukuma vidējais rādītājs? Kas tālāk notiek ar šīm automašīnām?

Jānis Putniņš: Auto nomā automašīnai vidējais nobraukums 10 mēnešos ir līdz 30 000 kilometru. Visas automašīnas tiek lietotas atbilstoši auto ražotāja noteiktajām prasībām - sekojam līdzi, lai apkopes un remontdarbi tiktu veikti dīleru servisos, automašīnas brauktu ar sezonai atbilstošām riepām. Otrreizējā tirgū ir liels pieprasījums pēc šiem auto gan Latvijā, kā arī tās tiek eksportētas uz ārzemēm - klientiem tā ir iespēja iegādāties mazlietotu automašīnu par izdevīgu cenu. Mēs nodrošinām pilnu servisa vēsturi un caurspīdīgumu - klienti to ļoti novērtē un ir pat tādi, kas pie mums pērk savu piekto un sesto automašīnu. Mazie uzņēmēji iecienījuši vieglo komerctransportu - plašā izvēle un pieejamās cenas ļauj mums nodrošināt konkurētspēju šajā segmentā daudzu gadu garumā.   

Latvijā gan ilgtermiņa, gan īstermiņa nomas automašīnas tirgojam auto placī - pavisam nesen atvērām auto tirdzniecības vietu Raudas ielā 12, Rīgā.

Daļu nomas automašīnu atdodam dīleriem, kuri tās realizē otrreizējā tirgū.

BalticTravelnews.com: Pēc Jūsu pieredzes - kuras markas automašīnas sagādā saimniekiem vismazāk problēmas?

Jānis Putniņš: Visas jaunās automašīnas ir uzticamas. Jautājums vairāk ir par to, cik dīlera serviss ātri reaģē uz klienta problēmām.

BalticTravelnews.com: Kā ir pavirzījusies lieta saistībā ar Jūrmalas domes aprēķinātajām soda naudām par iebraukšanu pilsētā, klientam pirms tam neveicot apmaksu?

Jānis Putniņš: Šobrīd situācija ir atrisināta, jo tiek fiksēti automašīnu numuri, iebraucot Jūrmalā. Ja klients nav nopircis caurlaidi, mēs tiekam informēti un varam uzreiz klientam piestādīt rēķinu par šo pakalpojumu. Sistēma ir testa režīmā, bet sodu skaits ir būtiski samazinājies. Nenomaksāto sodu lieta joprojām ir risināšanas stadijā - notiek pārrunas, bet jāsaka, ka summa ir milzīga. Šī problēma skar visus nozares spēlētājus, ne tikai Sixt. Ceram, ka nākotnē šādas situācijas vairs neveidosies.

BalticTravelnews.com: Kur ārzemnieki visvairāk izvēlas ceļot Latvijā?

Jānis Putniņš: Mēs oranžos numura rāmīšus redzam visā Latvijā - klienti ceļo ar plašu vērienu. Tā nav tikai Rīga vai Jūrmala, jo, izvēloties ceļojumam auto, iespējas ir ļoti plašas.

BalticTravelnews.com: Ar kādām izmaksām jārēķinās nedēļu garam ceļojumam ārpus Latvijas?

Jānis Putniņš: Sezonā cenas ir augstākas, nesezonā zemākas. Viss atkarīgs no automašīnas klases un pakalpojumiem. Piemēram, kompaktās klases noma varētu izmaksāt ap 250 EUR, busiņš ap 350 EUR. Izbraucot ārpus Baltijas ir jārēķinās ar papildu izmaksām. Ir iespējams iznomāt auto Rīgā un nodot to kādā no nomas punktiem Eiropā. Vācijas pilsētas šī pakalpojuma kontekstā šobrīd ir populārākās.

BalticTravelnews.com: Ja automašīna ārzemēs saplīst, cik ātri palīdzēsiet?  

Jānis Putniņš: Mēs reaģējam uzreiz, bet viss ir atkarīgs no klienta atrašanās vietas. Ir bijuši gadījumi, kad varam pusstundā palīdzēt, bet ir nopietnāki gadījumi, kad situācija pilnībā atrisināta 24 stundu laikā. Diennakts palīdzība ir viens no lielākajiem ieguvumiem, ko klients saņem, nomājot auto starptautiskā kompānijā - mēs strādājam vienotā tīklā visā pasaulē, kas paredz arī to, ka mēs palīdzam klientiem, kuri ieradušies Baltijā ar citās Sixt valstīs nomā saņemtajiem auto.

BalticTravelnews.com: Ko tad, ja notiek ceļu satiksmes negadījums?

Jānis Putniņš: Arī tad ceļojums nebeidzas, jo mēs nodrošinām maiņas automašīnu, lai klients var turpināt braucienu un nokļūt galamērķī.

BalticTravelnews.com: Vai aizvien piedzīvojat gadījumus, kad klients benzīna vietā ielej dīzeļdegvielu un otrādi?

Jānis Putniņš: Tā notiek, lai gan uz bākas ir uzraksts, kāda degviela jālej. Kļūmi visbiežāk konstatējam kopā ar klientu brīdī, kad automašīna apstājas - tad organizējam maiņas automašīnu. Vēlāk faktu apstiprina serviss.

BalticTravelnews.com: Kurus degvielas patēriņa vidējos rādītājus klientam atklājiet - ražotāja norādītos vai savā pieredzē gūtos?

Jānis Putniņš: Mūsu konstatētos. Savstarpēji ar kolēģiem regulāri apmaināmies ar degvielas patēriņa praksē pārbaudītajiem rādītājiem.

BalticTravelnews.com: Ja skatāmies uz Latvijas ceļu infrastruktūru, vai pie mums ir ērti ceļot?

Jānis Putniņš: Ja salīdzinām ar ārzemēm, tad satiksmes intensitāte Latvijā ir minimāla, līdz ar to braukt ir vieglāk. Protams, ka gribētos norādes ar lielākiem uzrakstiem, bet sajaukt kaut ko ir grūti.

BalticTravelnews.com: Kādu navigāciju izmanto Jūsu klienti? WAZE vai citu?

Jānis Putniņš: Izvēloties vidējās klases un augstākas klases automašīnas, tajās ir jau iebūvēta navigācija. Pēc saviem ieskatiem var izmantot vēl kādu aplikāciju, un daudzās automašīnās telefonā redzamo var pārslēgt uz automašīnas ekrānu, lai labāk redzama informācija un vieglāk braukt.

BalticTravelnews.com: Kur starptautiska zīmola autonomai ir lielākas priekšrocības attiecībā pret vietējo zīmolu?

Jānis Putniņš: Serviss. Kvalitāte. Uzticība. Mums ir savs klientu apkalpošanas centrs, kam var piezvanīt un saņemt palīdzību latviski, pat tad, ja tā nepieciešama Itālijā, Vācijā vai jebkur citur pasaulē. Mums ir profesionāli, apmācīti darbinieki, kas vienmēr palīdzēs klientam. Klienti novērtē mūsu darbu, uzticas!

BalticTravelnews.com: Vai SIXT katrā no Baltijas valstīm atšķiras?

Jānis Putniņš: Esam ļoti līdzīgi. Esam vienota Baltijas komanda! Katru nedēļu pārrunājam aktuālo online sapucēs ar kolēģiem Baltijā. Situācijas risinām kopā, dažreiz mūsu viedoklis ir ļoti noderīgs kolēģiem Lietuvā vai Igaunijā, tāpat arī mēs bieži vien saņemam noderīgu padomu no Lietuvas vai Igaunijas kolēģiem.

BalticTravelnews.com: Ja kāds vēlas uzsākt biznesu pārējās Baltijas valstīs, ar kādām atšķirībām jārēķinās?

Jānis Putniņš: Mentalitāte kaimiņvalstīs noteikti ir atšķirīga, bet par abu kaimiņvalstu biznesa vidi varu teikt tikai to labāko. Stereotips, ka igauņi ir lēni, ir maldīgs - biznesa vidē viņi atsevišķās lietās ir pat ātrāki par mums. Lietuvā bizness ir ne tikai vienā, divās pilsētās, bet biznesa centri ir arī reģionos.

BalticTravelnews.com: Pastāstiet nedaudz vairāk par Liepājas filiāli!

Jānis Putniņš: Liepājā mūsu sadarbības partneris ir tūrisma aģentūra "AP SAULI". Liepājā biznesa vide strauji attīstās, attiecīgi arī pieprasījums pēc auto nomas pakalpojumiem ir lielāks. Redzam arī pieaugumu tūristu plūsmai Liepājā, ko veicina arī Liepājas lidostas attīstība.

BalticTravelnews.com: Kur esat dzimis, audzis, kā veidojusies Jūsu karjera?

Jānis Putniņš: Esmu rīdzinieks. Uzaugu Imantā, kur arī skolojos. Tālākais ceļš aizveda iegūt augstāko izglītību Latvijas Lauksaimniecības universitātē, vēlāk augstskolā "Turība" studēju ekonomiku un uzņēmējdarbību.

Strādāju kopš 16 gadiem, paralēli mācoties. Darba pārtraukumu nav bijis. Mana pirmā darba vieta bija gaļas pārstrādes uzņēmumā ražošanas cehā. Tālāk ieguvu pieredzi tirgojot iepakojuma materiālus un alkoholiskos dzērienus. Auto nomas nozarē un uzņēmumā, kur joprojām darbojos, esmu jau 16 gadus.

Kompānijā nonācu, ieraugot laikrakstā darba sludinājumu. Karjeru sāku kā attīstības pakalpojumu speciālists. Izaugsme notika soli pa solim, un nu jau vairāk nekā 12 gadus esmu Auto nomas vadītājs. Sākumā mūsu flotē bija nedaudz virs 20 automašīnām, un apgrozījums mēnesī bija mazāks nekā šobrīd dienā. Esam ieviesuši un izveidojuši ļoti daudz tehnoloģiskos risinājums, kas šobrīd ir neatņemama sastāvdaļa mūsu ikdienas darbā. Šīs visas inovācijas mums ir palīdzējušas būt tur, kur mēs esam tagad. Mūsu pieredzi un Baltijā radīto nomas autoparka vadības sistēmu izmanto arī citās valstīs pasaulē, mācoties no mums.

BalticTravelnews.com: Kas šajā profesijā Jūs vairāk aizrauj - klienti vai automašīnas?

Jānis Putniņš: Gan vieni, gan otri! Man ļoti patīk komunicēt ar cilvēkiem, viņiem palīdzēt! Klienta viedoklis man ir ļoti svarīgs. Automašīnas man ir kas vairāk nekā pārvietošanās līdzeklis no punkta A uz B. Regulāri sekoju līdzi auto industrijas jaunumiem, tehnoloģiskajiem risinājumiem un pārliecinos dzīvē par to praktisko pielietojumu ikdienā.

BalticTravelnews.com: Kādi ir Jūsu hobiji?

Jānis Putniņš: Ceļošana un auto. Latvijā esmu bijis pilnīgi visos novados un redzējis daudzas skaistas vietas. Latvijā ir daudz pērles, ko ir vērts redzēt! Pasaulē man patīk apskatīt jaunas, neredzētas vietas, bet ir arī tādas, kur gribas atgriezties vēl un vēl... Ir ļoti grūti izplānot savu ceļojumu bez auto. Diezgan bieži esmu izmantojis auto nomas SIXT pakalpojumus arī ārpus Latvijas. SIXT nomas auto ir jauni un parasti tiek nodrošināti jaunākās paaudzes modeļi - tā ir lieliska iespēja izmēģināt jaunākos modeļus un vienlaicīgi baudīt ceļojumu. Ja vien ir tāda iespēja, nomajot vienmēr cenšos izvēlēties auto modeli, ar kuru neesmu braucis.

BalticTravelnews.com: Kuras vietas Latvijā Jums ir mīļākās?

Jānis Putniņš: Protams, ka mājas! Manas mīļākās Latvijas pilsētas ir Liepāja, Valmiera un Rēzekne.

BalticTravelnews.com: Kā un cik bieži plānojat ceļojumu pa Latviju?

Jānis Putniņš: Katru nedēļas nogali nesanāk izbraukt no Rīgas, bet reizi mēnesī ar ģimeni aizbraucam uz kādu Latvijas novadu.

BalticTravelnews.com: Varbūt varat ieteikt kādu maršrutu?

Jānis Putniņš: Man ļoti patīk jūra, tāpēc brīnišķīgs ir ceļš gar jūru no Rīgas uz Kolku, no Kolkas uz Liepāju. Patīk piestāt mazajos ciematiņos un baudīt zivju ēdienus.

BalticTravelnews.com: Kuras pilsētas, Jūsuprāt, Latvijā ir draudzīgākās autovadītājam?

Jānis Putniņš: Visas ir draudzīgas.

BalticTravelnews.com: Jūs pieminējāt aizraušanos ar automašīnām - kā tā izpaužas?

Jānis Putniņš: Es sekoju novitātēm auto nozarē, papildinu pieredzi, izbraucot ar kādu no jaunajiem modeļiem testa braucienā. Es auto izbaudu individuāli vai kopā ar ģimeni. Meitai tūlīt būs 18 gadi un dēlam ir 6 gadi. Katram no viņiem jau ir izveidojies savs automašīnu Tops, bet abiem no pasažieru skata punkta ir sava TOP marka, un tā ir Jaguar!

BalticTravelnews.com: Kuras valstis Jūs pasaulē saista visvairāk?

Jānis Putniņš: Man ļoti patīk ceļot pa Horvātiju un ASV. Mani šajās valstīs saista serviss, viesmīlība, ar kādu vienmēr tiekam uzņemti. Esmu bijis vēl daudzās valstīs, bet šīs ir man joprojām tuvākās un mīļākās.  

BalticTravelnews.com: Vai SIXT darbiniekiem ir īpašas atlaides autonomai citās valstīs?  

Jānis Putniņš: Ir atlaides, bet līdzvērtīgas, kā jebkuram mūsu korporatīvajam klientam.

BalticTravelnews.com: Ja Jums būtu iespēja pa gadam nodzīvot kādā pasaules valstī, kuras 3 izvēlētos?

Jānis Putniņš: ASV, jo labprāt vēl vairāk iepazītu turienes pieredzi klientu apkalpošanā. Tur standarti un serviss ir ļoti augstā līmenī, man noteikti būtu vēl ko pamācīties kā par servisu, tā pārdošanu. Vēl izvēlētos Kanādu, kur mani arī saista profesionālie mērķi. Kanāda ir līdere klientu apkalpošanā - vienalga - veikalā vai bankā. To es gribētu padziļināti izpētīt, noteikti iegūtu papildu pozitīvisma devu, ko atvest cilvēkiem Latvijā. Trešā būtu Vācija, jo gribētu arī saprast izveidojušos biznesa vidi, klientu apkalpošanas stilu. Tur ir ļoti labi sakārtota sistēma, sākot no izglītības un beidzot ar profesijas izvēli. Vācija noteikti ir piemērs daudzām valstīm, kā veidot nākamos darbiniekus, kā viņus atlasīt, motivēt utt.

BalticTravelnews.com: Kādas automašīnas Jums patīk ?

Jānis Putniņš: Es testēju dažādas automašīnas, nepieturos pie vienas. TOP 3, kas mani šogad pārsteidzis no jaunajiem modeļiem ir BMW X5, Toyota Corolla un Peugeot Traveller. Šo modeļu izpildījums pārsniedza manas ekspektācijas.

BMW X5 pārsteidza ar dinamiku, jaunajām tehnoloģijām. Inovācijas aprīkojumā bija ļoti viegli saprotamas. Dīzeļa dzinēja patēriņš bija līdzvērtīgs parastajam vieglajam auto, bet jauda lieliska. Braucot ar šo auto bija ļoti daudz pozitīvu emociju.

Toyota Corolla sedana skaņas izolācija ir labāka, kā iepriekšējam modelim. Vadāmības īpašības, salīdzinot ar iepriekšējo modeli, arī ir uzlabojušas. Ērtais bagāžnieks - tiešām ietilpīgs! Salona dizains - izveidots draudzīgs lietotājam - bija viegli atrast visas vajadzīgās pogas.

Peugeot Traveller - jauda un degvielas patēriņš dīzeļa dzinējam bija lielisks. Braucot ārpus pilsētas, busiņa vadīšana bija līdzvērtīga vieglajam auto. Aprīkojums un cena ir tāda, ka tuvākajiem konkurentiem tagad ir jāpadomā, kā piedāvāt ko līdzvērtīgu.

UZZIŅA

  • SIXT sniegtie pakalpojumi - pilna servisa autonoma, limuzīnu serviss, kravas automašīnu noma. SIXT ir vadošais mobilitātes pakalpojumu sniedzējs Eiropā, kas dibināts 1912. gadā Minhenē, Vācijā. Šobrīd SIXT ir pieejams vairāk kā 100 pasaules valstīs, 2000 apkalpošanas vietās.

  • SIXT sniedz auto nomas, auto koplietošanas, kopbraukšanas, pilna servisa auto līzinga un autoparku vadības pakalpojumus, būdams tehnoloģisko inovāciju līderis šajās sfērās.

  • SIXT savu darbību uzsāka 2010. gadā, kad autoparku vadības uzņēmums Transporent kļuva par SIXT rent a car un SIXT Leasing franšīzes partneri Baltijas valstīs. Uzņēmums sniedz auto nomas un līzinga pakalpojumus, apkalpo un konsultē Baltijas lielāko uzņēmumu autoparkus, kā arī uzņēmumus ar nelielu automašīnu skaitu, kopā apkalpojot 6000 automašīnas.

  • Īstermiņa auto nomā pieejamas vairāk nekā 750 BMW, Audi, Mercedes Benz, Volswagen, Toyota, Nissan un citu pasaules vadošo ražotāju automašīnas. Baltijā ir pieejami SIXT auto nomas biroji Rīgā, Jūrmalā, Liepājā, Ventspilī, Tallinā, Tartu, Viļņā, Kauņā, Palangā un Klaipēdā, kā arī šo pilsētu lidostās. SIXT Baltijā strādā 85 darbinieki.

  • Vairāk par uzņēmumu: www.sixt.lv

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Esmu dzimis un audzis...

Rīgā

Viena no manām jaunākajām atziņām ir...

Attieksme ir veiksmes pamats!

Mans iecienītākais restorāns (-ni)...

3 pavāru restorāns "Tam labam būs augt" un Valtera restorāns

Kad kļūšu pietiekami drosmīgs, es...

Iegūšu kuģu vadītāja apliecību

Trīs lietas, kuras es šoruden paveikšu...

Izlasīšu kādu grāmatu, noskatīšos kādu interesantu dokumentālo filmu un pagatavošu svētku vakariņas ģimenei!

Latvijā līdz gada beigām noteikti apskatīšu...

Liepāju

No kultūras dzīves drīzumā baudīšu...

Jauno kino filmu "Dvēseļu putenis"

Labākā dāvana ir...

Smaids

Es ceru piedzīvot...

"Autobāni" no Rīgas līdz Berlīnei

Pasaules kartē...

SIXT ir viegli atrast

Es nekad neceļoju bez...

Pozitīva noskaņojuma

Ticu, ka man izdosies doties ceļojumā uz...

Apkārt pasaulei

Mans novēlējums Baltictravelnews.com...

Lai piepildās viss iecerētais un plānotais!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 21.03.2024 Tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu Tukumā Tukuma TIC
21.martā plkst.16.00 tikšanās ar rakstnieci, grāmatu “Mātes piens”, “Jōna” u.c. interesantu un vērtīgu grāmatu autori Noru Ikstenu. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62106299sec.