LIELĀ INTERVIJA: Artūrs Bernovskis, digitālās platformas Efectio.lv vadītājs

LIELĀ INTERVIJA: Artūrs Bernovskis, digitālās platformas Efectio.lv vadītājs

Digitālās platformas Efectio.lv vadītājs Artūrs Bernovskis, kuru Latvijā vairāk pazīst kā e-pasta komunikācijas platformas Mailigen dibinātāju, nemitīgi iet līdzi laikam, pēta jaunus risinājumus un tirgus. Jaunākais no risinājumiem - digitāla platforma "Efectio Travel" sniedz iespēju tūrisma organizācijām un gidiem izveidot aizraujošu foto orientēšanās spēli, lai piedāvātu pilsētvides pētniekiem iepazīt interesantākos maršrutus un iespaidīgākās tūrisma apskates vietas interaktīvā un izzinošā veidā. (Intervijas tapšanā Travelnews.lv redakcija saka paldies par viesmīlību viesnīcai Radisson Blu Latvija!)

BalticTravelnews.com: Savulaik Jūs jau sekmīgi izveidojāt uzņēmumu, e-pasta komunikācijas platformu ar starptautisku skanējumu – Mailigen, kuru sekmīgi izdevās pārdot Igaunijas uzņēmumam.  Pašreizējās ekonomiskās krīzes apstākļos Jūs nevis nolaižat rokas, bet atkal esat radījis jaunu produktu. Padalieties atziņās par šo laiku un pastāstāt vairāk, ar ko pašreiz nodarbojaties?!

Artūrs Bernovskis: Nu jau 15 gadus esmu digitālajā biznesā un Jūsu pieminētais Mailigen ir ar klientu bāzi vairāk nekā 200 valstīs. Digitālā pasaule mūsu ikdienā pašreiz ir ienākusi vēl vairāk. Vēl pirms iepriekšējās ekonomiskās krīzes redzēju strādājam paziņas, kuri darbojās nekustamo īpašumu jomā, pirka, pārdeva un labi nopelnīja, bet es cītīgi turpināju iedziļināties digitālajā pasaulē. Man tā likās interesanta perspektīva! Kad ekonomiskā situācija valstī pasliktinājās, mēs ar kolēģiem jau bijām kļuvuši par zinošiem digitālā mārketinga speciālistiem un biznesmeņi nāca pie mums ar vēlmi, lai palīdzam viņu biznesu pārnest digitālā vidē. Es guvu vēl lielāku pārliecību, ka uzņēmumiem digitālā pasaule nākotnē būs vēl nepieciešamāka. Tagad ir pienākusi savāda situācija, kad daudziem jāpaliek mājās, un labi, ka ir attīstīta digitālā pasaule. Dažiem uzņēmumiem šis brīdis ir pat ļoti labs izaugsmei!

BalticTravelnews.com: Visiem tas nederēs, bet daudzi var sākt nodarboties ar jaunām lietām, kurām iepriekš nebija laika. Piemēram, ko varētu uzsākt tūrisma biznesā iesaistītie – viesnīcas, restorāni, tūrisma informācijas centri?

Artūrs Bernovskis: Es, piemēram, pašreiz veidoju jaunas interneta platformas, no kurām viena ir veltīta tieši tūrisma aktivitātēm. Digitālā platforma "Efectio Travel" jeb foto orientēšanās spēle darbojas kā virtuāls gids, sniedzot dalībniekiem jaunas zināšanas un apvienojot reālo pieredzi ar virtuālo. Šāda pieeja ir mūsdienīgs veids, kā popularizēt pilsētvides apskates vietas, tūrisma aģentūrām un uzņēmumiem iegūt jaunus klientus, bet spēļotājiem - doties pieredzes bagātā piedzīvojumā, kurš paredz aktīvu līdzdalību. Esam rūpīgi pastrādājuši, un "Efectio Travel" dod iespēju ērti radīt savu foto orientēšanās stāstu, kurā apmeklētājs kļūst par tā galveno varoni. Lai to paveiktu, nepieciešams izveidot spēles maršrutu, tajā iekļaujot apskates objektus, kuri dalībniekam jāatrod, lai varētu nokļūt nākamajā punktā. Platformā iespējams pievienot arī informatīvus aprakstus, saistošus stāstus, zināšanu pārbaudes jautājumus, video un citus interaktīvus uzdevumus papildu aizrautībai.

BalticTravelnews.com: Pastāstiet mazliet vairāk par jauno Efectio produktu, kas ir līdzīgs foto orientēšanās procesam! Kādēļ ar to startējat tieši šajā laikā?

Artūrs Bernovskis: Piespiedu kārtā, uzmanīgi distancējoties, varam ceļot tikai savas valsts iekšienē, un cilvēkiem pašreiz ir sajūta, ka arī Latvijā var daudz redzēt un darīt. Reizē tā tiek uzturēts patriotiskais gars, lai atbalstītu vietējos!

"Efectio Travel" ir izveidojis piedāvājumu, kura funkcionalitāte ir daudz plašāka. Atceramies vēl nesen pasaulē slaveno aplikāciju "Pokemon Go". Mūsu izpildījumā cilvēki Latvijā var iepazīt jaunas vietas, uzlabot veselību, krāt punktus un saņemt balvas. Uzņēmumi, Tūrisma informācijas centri u.c. ar mūsu starpniecību virtuāli var izveidot maršrutu, kur cilvēkiem jādodas, piemēram, jāatzīmējas, jānofotografējas, apliecinot, ka viņi tur ir bijuši. Par katra punkta atzīmēšanu tiek piešķirti punkti.

Otra funkcija ir veltīta fitnesam – noteiktā apvidū var veidot konkrētu uzdevumu, panākot, ka tiek nosoļots konkrēts skaits soļu, sadedzināts noteikts daudzums kaloriju u.tml. To visu var sasaistīt ar sociālajiem tīkliem. Vērtīgākais, ka lietotājs gan uzzina ko jaunu, gan uzlabo veselību! Būsim godīgi - lielāko daļu dienas pavadām tādā kā kastē – dzīvoklī, birojā. Šādi mēs iedodam digitālu instrumentu, lai interaktīvā veidā ikviens dotos laukā. Piemēram, drīz šo spēli varēs novērtēt Jelgavā.

BalticTravelnews.com: Ja kāds Tūrisma informācijas centrs vai uzņēmējs vēlas izveidot savu maršrutu, kā tas dzīvē notiek?

Artūrs Bernovskis: Pašreiz mums ir divi risinājumi. Pilsēta savā vidē var sagatavot konkrētu maršrutu par tēmu – piemēram, iekļaujot interesantas mājas. Otrs risinājums ir globālāks – katru reizi braucot, atklājas jauns maršruts. Piemēram, tāpat vien katru mēnesi doties kruīzā uz Zviedriju nav interesanti. Mēs piedāvājam risinājumu, ka vienā braucienā var aplūkot vienu maršrutu, bet nākamo līmeni var sasniegt – iegūt vēl punktus tikai tad, ja dodas atkal tajā pašā braucienā nākamajā mēnesī un apskata nākamo maršrutu. Pilsēta, kas sākotnēji šķiet ikdienišķa, atklājas pavisam citā gaismā. Līdzīgu piedāvājumu, kā jau minēju, esam jau izveidojuši Jelgavai, ko atklās maijā. Protams, dodoties izvēlētajā maršrutā, pašreiz jāievēro noteiktā distancēšanās.

Arī gidi var izveidot savas autorprogrammas virtuālo versiju, par ko ar aplikācijas starpniecību saņem autoratlīdzību. Tātad produkts var būt gan maksas, gan bezmaksas – kā maršruta izveides īpašnieks to nosaka. Gids sākumā varētu ieinteresēt ar bezmaksas maršrutu, tad tālāko piedāvāt par maksu, kad lietotājs ir jau ieinteresēts un palicis apmierināts.

BalticTravelnews.com: Izklausās ļoti interesanti un saistoši! Jūs iedodat tikai tehnoloģisko platformu vai arī līdzdarbojaties, lai tūrisma speciālisti varētu maršrutu utml. labi sagatavot.

Artūrs Bernovskis: Protams, ka cieši sadarbojamies ar klientu! Tā augam arī mēs!

BalticTravelnews.com: Kādas vēl ir ieceres, ko esat iesācis saistībā ar tūrisma jomu? Ko ņemat vērā no pasaules tendencēm?

Artūrs Bernovskis: Viens no manis piedāvātajiem risinājumiem, lai arī pašreiz projekts ir iesaldēts, ir veltīts viesnīcām - Efectiosleep.com - lojalitātes programma, kas balstās uz klienta vēlmēm. Piemēram, speciāla programma mēra viesnīcas viesa miegu u.tml.

Tūrisma nozarē digitālā pasaule arī ir neatņemama biznesa sastāvdaļa, kurā strādājošie pašreiz var veltīt laiku šo jomu sakārtot. Ja mēs skatāmies uz tādām valstīm kā Ķīna, Japāna, tad redzam, ka tur visi plaši izmanto digitālo vidi – arī uzņēmumi. Mūsu uzņēmējiem tagad būtu vērtīgi sakārtot visus digitālos rīkus – mājaslapu, sociālos tīklus, komunikācijas kanālus, e-pastus utt.

Ja klients ir internetā, tad jābūt iespējai viņu sasniegt! Jāanalizē, kur klients atrodas, kur un kā viņu sasniegt, jāuztur datu bāze u.tml. Viesnīcas to ir sapratušas jau agrāk un pašreiz tikai nedaudz jāpiestrādā, lai visu atjaunotu un nedaudz uzlabotu. Lai kaut ko uzsāktu digitālajā pasaulē, sākumā pat var iztikt ar dažādiem bezmaksas rīkiem, kurus vēlāk paplašinot, vajadzēs piesaistīt finanses.

Gatavojot produktu viesnīcām, ļoti daudz pētīju, kas notiek pasaulē. Kopējā tendence – automatizācija! Reģistrēšanās, istabas atslēgas koda saņemšana utt. notiek automātiski. Inovatīvās viesnīcās pat roboti sakopj istabas. Visam tam var gatavoties arī Latvijā. Interesants piemērs bija viesnīca Japānā, kurā 99% procesi ir automatizēti. Pēc nepilniem diviem gadiem viesnīca atbrīvojās no 50% robotu, jo ir lietas, ko roboti nespēj. Cilvēki tomēr vēlējās satikt un aprunāties arī ar cilvēkiem. Tomēr tas ir tikai laika jautājums, kurā brīdī 100% uzticēsimies robotiem tāpat kā cilvēkiem.

BalticTravelnews.com: Kādā ziņā robots zaudē cilvēkam?

Artūrs Bernovskis: Radošumā! Standarta funkcijas viņi spēj darīt ļoti labi. Cilvēkam ir pieredze, pēc kuras vadoties, viņš pieņem lēmumus un kaut ko iesaka viesnīcas klientam. Robots to nespēj, tāpat kā nespēj dibināt emocionālo saikni. Lai kādi ir bijuši līdzšinējie centieni, viņam tas neizdodas.

BalticTravelnews.com: Kad Jūs atverat telefonu, kādas aplikācijas redzamas ir pirmās?

Artūrs Bernovskis: Man telefonā pirmās ir mapītes Travel (rezervācijas u.tml), Izklaide (filmas u.tml.) un Fitness (miega mērīšana, fiziskās aktivitātes), tad tālāk atverot, redzami svarīgākie sociālie tīkli, laika ziņu aplikācija.

BalticTravelnews.com: Bieži vien uzliekam uz ekrāna tādas aplikācijas, kas ikdienā nav vajadzīgas. Vai tās var uzlikt tā, ka aplikācija pati par sevi, piemēram, atgādina zonā, kur tā nepieciešama? Piemēram, vai "Efectio Travel" Jelgavai veltītā aplikācija, šķērsojot pilsētas robežu, varētu par sevi atgādināt?

Artūrs Bernovskis: Tehnoloģija visu laiku spēj noteikt mūsu lokāciju ar GPS, paziņot. Taču atduramies pret to, ka drošības nolūkos mums vajadzētu pēc aplikācijas jautājuma: "Vai drīkst sekot vienmēr?" vajadzētu atbildēt ar: "Jā". Tad aplikācija vienmēr būs ieslēgta un sekos līdzi, kur esi un kā var palīdzēt. Galvenais, lai aplikācija būtu tik vērtīga, droša, uzticama, lai tai sniegtu šādu atļauju.

BalticTravelnews.com: Pirms laika datu aizsardzības likumdošana Latvijā kļuva stingrāka, internetā katrā lapā mums tagad prasa: "Vai piekrītam?" Savukārt Travelnews.lv redakcijas skatījumā šādi jautājumi lapas apmeklētājam bieži vien ir traucējoši.

Artūrs Bernovskis: Esmu studējis jurisprudenci un saprotu šāda veida jautājumu nozīmi. Situācija ir tāda, ilgtermiņā mēs zaudējam ASV un Ķīnai. Ja šie dati netiek iegūti, tad IT joma nevar pietiekami strauji attīstīties. Dati, kas šādā veidā tiek uzkrāti, nav jau tik sensitīvi.

BalticTravelnews.com: Daudziem pašreiz ir bail par savu privātumu. Kā Jūs uzskatāt - vai nākotnē vajadzētu ļaut brīvāk uzkrāt datus par to, ko katrs meklē internetā un attiecīgi saņem sev piemērotāku informāciju? Reizēm var būt arī kaitinoši, ja internetā apskatu informāciju par suņu barību, tad atverot Facebook.com, mani sagaida "suņu barība".

Artūrs Bernovskis: Pasaulē lielākā vērtība pašreiz ir datiem! Būs jāmeklē robeža starp juridiski pamatotu iespēju iegūt datus un cilvēka vēlmi tos saglabāt tikai sev. Viss virzās uz to, ka uzņēmumi piedāvās papildu bonusus, lai iegūtu papildu datus. Ja platforma zina cilvēka dažādus paradumus, tos var izmantot arī kvalitatīvi.

Cilvēkam sensitīvos datus nevajadzētu kādam dot, piemēram, būtu muļķīgi nofotografēt kredītkarti un ar to palielīties Facebook.com, parādot kartes numuru. Taču uzņēmumi ar laiku sāks atlīdzināt tiem, kuri dalās ar saviem datiem, piemēram, par saviem paradumiem, kas nav tik sensitīvi. Šeit ir stāsts par lojalitāti, konkurenci. Diez vai redzot manus paradumus, kāda kompānija man kaut ko sāks pārdot dārgāk tikai tāpēc, ka uzzinājusi – es varu atļauties maksāt vairāk. Es taču varu aiziet nopirkt pie cita!

BalticTravelnews.com: Jūs diezgan labi pazīstat ceļojumu aģentūru darbu. Kā tās varētu izmantot savas zināšanas tepat Latvijā?

Artūrs Bernovskis: Ceļojumu aģentūras mainījās jau agrāk, jo cilvēki vairs tik daudz negāja iegādāties ceļojumu klātienē uz biroju. Tāds brīdis, kāds ir tagad, kad nekur nevar doties, it kā ar mūsu prātu nebija prognozējams, jo mēs tāpat neticētu, ja kāds teiktu, ka tā būs.

Katrai ceļojumu aģentūrai jābūt kādai stiprajai pusei, kaut kam unikālam, ar ko tā atšķiras no citām aģentūrām. Kādēļ gan lai netiktu izmantotas kādas tās īpašās zināšanas, bet nu rīkojot safari Latgalē vai tml., nevis Āfrikā kā līdz šim, kādēļ pašreiz nepārorientēties? Katrai aģentūrai ir klientu bāze, ar ko var strādāt, jo šie cilvēki noteikti vēlas ceļot. Varbūt vēlāk šo Latvijā izstrādāto maršrutu varēs piedāvāt ārzemju tūristiem.

BalticTravelnews.com: Jā, jo daudziem var sniegt sapni par kādu ceļojuma mērķi, vai pagaidām arī pietuvināt ceļojumu Latvijas videi.

Artūrs Bernovskis: Ceļojumu aģentūrai, šādi pārorientējoties, noteikti būs darbs, lai arī ne tik daudz, cik organizējot tālos ceļojumus. Pēc tam jau piedāvājumu var paplašināt, iet tālāk uz Igauniju, Lietuvu.

Protams, ka katrā valstī ir savas īpatnības un izaicinājumi, ar ko es arī bieži vien esmu saskāries, piemēram, veidojot lapas Irānai vai Ķīnai.

BalticTravelnews.com: No kurienes Jūs esat, kur esat audzis, skolojies?

Artūrs Bernovskis: Es esmu rīdzinieks, kurš uzaudzis Stabu un Čaka ielu stūrī. Esmu studējis uzņēmējdarbību RTU, jurisprudenci Baltijas Starptautiskajā akadēmijā un LU es apguvu Starptautiskās attiecības. Šogad plānoju turpināt studijas, bet neesmu gan vēl izvēlējies sfēru, ko vēlētos apgūt.

BalticTravelnews.com: Kādas ir jūsu interešu jomas?

Artūrs Bernovskis: Digitālie risinājumi un e-vide, veselīgs dzīvesveids un ceļošana. Kaut kādā veidā tas man visu laiku ir blakus. E-vide ir mana biznesa pasaule, veselīgais dzīvesveids – mana iekšējā pasaule, bet izzinošo vidi man sniedz ceļojumi, tie dod man jaunu pieredzi.

BalticTravelnews.com: Ja Jums vajadzētu izvēlēties 3 valstis, kurās katrā vajadzētu nodzīvot 1 gadu, kuras un kāpēc tās būtu?

Artūrs Bernovskis: Labs jautājums! Esmu dzīvē jau par to domājis, jo bijusi doma par biroja pārcelšanu. Latvija man ir labākā vieta pasaulē, taču, ja vajadzētu izvēlēties, tad tā būtu, Honkonga. Moderna pilsēta ar austrumniecisku vidi! Pat ilgāk nekā gadu es varētu padzīvot Spānijas saulainajos dienvidos, piemēram, Kanāriju salās vai Malagā. Vēl mani varētu uzrunāt Kalifornija, Silīcija ieleja. Tur ir gan saule, gan tehnoloģijas! Citur labprātīgi es diez vai pārceltos.

BalticTravelnews.com: Kuras vietas Jums ir mīļākās Latvijā?

Artūrs Bernovskis: Pēdējā laikā esmu sev atklājis Latgali, kur nu jau vides, dabas, kultūras dēļ esmu devies kādas 10 reizes. Tiešām ļoti foršas vietas! Kad braucu uz ārzemēm, tad man neinteresē pilsētas, bet gan kultūras bagātas, patiesas vietas. Tieši tādas ir arī Latgalē. Arī Pie Jelgavas var atrast mierīgas vietiņas. Man ļoti patīk Kurzemes jūrmala, kur var no visa atslēgties, pārdomāt dziļas domas. Salīdzinājumam - Latgale ir došanās piedzīvojumā, Zemgale vieta, kur mierīgi atpūsties, bet Kurzeme pārdomām... tur veros jūrā un rodas bezgalības sajūta...

BalticTravelnews.com: Kas Jūsu nākotnes skatījumā pēc šīs krīzes tūrismā būs savādāk?

Artūrs Bernovskis: Atgriešanās ierastajā vidē tūrismam nebūs strauja. Lidsabiedrībām darba apjomi tik ātri neatgriezīsies un lidojumi vēl ilgi nebūs lēti. Zemākas lidojumu cenas bija iespējamas tieši lielā pieprasījuma dēļ. Viesnīcu tirgū milži paņems lielāko tirgu, un jauniem dalībniekiem tajā iespraukties būs grūti. Viesnīcas sāks aizvien vairāk automatizēt savu darbību, lai izmaksas rastos tikai tajā brīdī, kad ierodas viesis. Tūrisma nozare noteikti turpinās attīstīties!

BalticTravelnews.com: Vai saredzat jaunus piedāvājumus tūrisma nozarē?

Artūrs Bernovskis: Iespējams, būs kādas biznesu apvienošanās, piemēram, starp viesnīcām un restorāniem. Varētu veidoties ciešāks personāla menedžments, lielāka savstarpēja sadarbība. Arī Latvijā cilvēki sapratīs, ka sadarbība jāveido, citādi tirgu pārņems ārzemju kompānijas. Cilvēkiem vērts apvienot zināšanas un spēkus!

BalticTravelnews.com: Ko sakāt par mediju nākotni?

Artūrs Bernovskis: Šodien bieži vien redzam informāciju, kas radīta, kaut ko paņemot no sociālajiem tīkliem, kaut ko no medijiem, kurai īsti ticēt nevar. Visticamāk, valsts nākotnē vairāk kontrolēs šo jomu. Jā, varbūt būs vairāk maksas ziņas, lai saņemtu kvalitatīvu informāciju. Iespējams, ka varēsim maksāt ar naudu, bet, iespējams, ar pieeju mūsu datu izmantošanai, kas, kā jau iepriekš minēju, mūsdienās ir zelta vērtē. Redzam, ka starptautiskie portāli aizvien lielāku vērību pievērš informācijas ticamībai, un nākotnē kurš katrs nevarēs apgalvot, ko iedomājas, piemēram, par veselības jomu.

BalticTravelnews.com: Ko Jūs novēlat tūrisma nozarei, ņemot vērā esošo situāciju?

Artūrs Bernovskis: Tūrisma nozarei novēlu pēc iespējas ātrāk atgriezties aktīvā darbā. Tūrisms ir tas, kas cilvēkiem dod emocionālo izaugsmi. Pietiekami būsim visi sēdējuši mājās, būs pienācis laiks ceļot, augt un kļūt veiksmīgākiem savā dzīvē! Vēl novēlu atrast savu vietu un risinājumu jaunajā tirgū, lai nekonkurētu ar cenu, bet savu pievienoto vērtību – to kā nav citiem!

UZZIŅA

  • "Efectio" piedāvā digitālu mikro mācību platformu, kas papildināta ar spēļošanas elementiem, lai sniegtu iespēju izglītot, iesaistīt un apvienot uzņēmuma darbiniekus ar modernu HR pieeju.

  • "Efectio Travel" ir inovatīvs rīks, kas pilsētvides pētniekiem ļauj atklāt jaunas, noslēpumainas vietas, stāstus un iespaidīgākos tūrisma maršrutus, kurus nedrīkst palaist garām, iepazīstot pilsētu.

  • "Efectio Travel" sniedz iespēju tūrisma organizācijām un gidiem izveidot aizraujošu foto orientēšanās spēli, lai piedāvātu pilsētvides pētniekiem iepazīt interesantākos maršrutus un iespaidīgākās tūrisma apskates vietas interaktīvā un izzinošā veidā.

  • Artūrs Bernovskis savulaik izveidoja Mailigen.lv, ko sekmīgās darbības dēļ izdevies pārdot Igaunijas uzņēmumam Pipedrive.

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Esmu dzimis un audzis...

Rīgas centrā

Viena no manām jaunākajām atziņām ir...

Bizness ir kā sērfings un ir jāķer viļņi!

Plaukstoša biznesa atslēga...

Jāmāk atslēga pieslīpēt savām durvīm!

Mans iecienītākais restorāns ( - ni)...

brīvdabā, bet man ļoti patīk arī Āzijas ielu restorāni.

Visvairāk vēlos...

kaut man būtu mazāk vēlēšanās, kuras jāpiepilda, būtu mierīgāka dzīve!

Pārmaiņas...

...ir neizbēgami nepieciešamas

Nākotni...

var prognozēt, ja ir pietiekams daudzums ar informāciju

Manas fiziskās aktivitātes ir...

katru dienu - vai nu rīta viengrošana, skrējiens pa meža takām vai aktivitātes ūdenī.

Latvijā noteikti drīzumā apskatīšu...

Velna klēpi vai Velna grāvi, daudzi bija ieteikuši to apskatīt.

Kad kļūšu pietiekami drosmīgs, es...

...pametīšu uzņēmējdarbību

Es ceru piedzīvot...

dienu, kad lidojošie personīgie automobiļi būs vairāk nekā braucošie.

Ticu, ka man izdosies doties ceļojumā uz...

Marsu

Mans novēlējums BalticTravelnews.com...

...izaugt līdz WorldTravelnews.com!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64491296sec.