Intervija: Krista Marena stāsta par studiju pieredzi Nīderlandes augstskolā

Intervija: Krista Marena stāsta par studiju pieredzi Nīderlandes augstskolā

Education Centre Durbe ir daudzu Nīderlandes universitāšu pārstāvis Latvijā un jau vairākus gadus aģentūras pieredzējušie speciālisti palīdz studentiem izvēlēties ne tikai piemērotāko studiju programmu, bet arī augstskolu. Studentu vidū tieši Nīderlande ir populārāka valsts. Krista Marena ir viena no EC Durbe studentēm, kura 2012. gadā uzsāka studijas Stendenas universitātē Leeuwardenā un šogad to absolvēs:

Kāpēc Tu devi priekšroku izglītībai tieši Nīderlandē, kas Tevi visvairāk piesaistīja?

Krista Marena: Tam ir daudz iemeslu, bet pats galvenais iemesls ir izglītības kvalitāte. Un dzīves pieredze. Nenoliedzami, arī studiju un dzīves izmaksas nosaka studiju valsts izvēli.

Kuru programmu Tu apgūsti un kāpēc izvēlējies tieši šo programmu?

Krista Marena: Šobrīd esmu 4. kursa studente Stendenas universitātē Media and Entertainment Management programmā un šajā pusgadā esmu arī Erasmus apmaiņas programmā Francijā, jāsaka, ka līdz šim viss ir bijis lieliski!

Kas Tevi visvairāk pārsteidza un patika, iesākot studijas šajā universitātē?

Krista Marena: Ļoti patīk tas, kā universitāte rūpējas par katru studentu, motivē studijām un iedrošina jauniem atklājumiem. Tāpēc arī izvēlējos University of Applied Sciences, jo teorija šeit uzreiz ir ļoti saistīta ar praksi.

Vai Tu jūties Nīderlandē pietiekami komfortabli un droši?

Krista Marena: Jau no pirmajām nedēļām Nīderlandē jutos kā mājās, jo klimats ir ļoti līdzīgs, sadzīve un kultūra arī īpaši neatšķiras. Jā, dzīves līmenis ir augstāks, bet, kā zināms, pie laba jau ātrāk pierod. Cilvēki ir atvērti un pretimnākoši, praktiski visi runā angliski, tāpēc ar sazināšanos ir viegli.

Nosauc 3 galvenos iemeslus, pēc Tavām domām, kāpēc Nīderlande ir laba vieta izglītības iegūšanai!   

Krista Marena: kvalitatīva augstākā izglītība, atzīta visā pasaulē; brīnišķīgas prakses iespējas un apmaiņas programmas katram studentam un salīdzinoši nedārgas studiju izmaksas un studiju kredīti.

Cik dārga ir dzīvošana, pārtika un izklaides Nīderlandē?

Krista Marena: Tas, protams, ir atkarīgs no tā, cik ļoti esi pieradis tērēties, esot mājās, bet, ja zini savu mērķi, visam naudiņas pietiek. Tie, kuri neslinko, spēj savienot arī studijas ar papildus darbiem, tā nodrošinot sev arī izklaides iespējas.

Kā universitāte rūpējas par saviem ārzemju studentiem, ko tā piedāvā (izklaides un aktivitāšu ziņā)?

Krista Marena: Universitātes studentu organizācija ne tikai rūpējas, lai mums viss būtu skaidrs par studijām un praksi, bet arī regulāri rīko dažādus pasākumus – sports, kultūra, tai skaitā tematiskie pasākumi, nāciju dienas, ekskursijas, garlaicīgi tiešām nav!

Ko Tu plāno darīt, beidzot universitāti?

Krista Marena: Bakalaurs man ir tikai sākums, pēc Erasmus programmas ir jāaizstāv Bakalaura grāds un tālāk plānoju studijas Maģistrantūrā, bet vēl neesmu izlēmusi, kurā valstī, bet esmu pārliecināta, ka man daudzas durvis ir vaļā!

Tavi novēlējumi/padomi tiem skolēniem un vecākiem no Latvijas, kas vēl domā par studijām Nīderlandē.

Krista Marena: Nebaidieties un riskējiet, jo tikai drošajiem pieder pasaule! Varu droši teikt, ka šī valsts ir atvērta katram ārzemju studentam un izvēle programmu ziņā ir milzīga – no mārketinga līdz pat akadēmiskai mūzikai, no ķīmijas līdz pat dizainam un dejai. Un, nenoliedzami svarīgi ir arī tas, ka Nīderlande ir viegli sasniedzama, arī mājās varam atbraukt biežāk. Ceru, ka Nīderlandē satikšu aizvien vairāk studentus no Latvijas!

EC Durbe aicina 23. aprīlī apmeklēt bezmaksas semināru un uzzināt par izglītības iespējām Nīderlandē. Vairāk informācijas www.durbe.edu.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35893989sec.