Ceļotāja stāsts: brauciens uz burvīgo Sardīniju un Korsiku 2016. gada jūlijā

Šim braucienam gatavojos vairākus gadus kopš brīža, kad sapratu, ka brauciens uz Sardīniju manā dzīvē ir kļuvis par kaut ko neizbēgamu. Pirms brauciena divus gadus pēc kārtas "Balttour" izstādēs Rīgā biju iedvesmojies par ceļojumu uz Sardīnīju, kā arī šajā laikā arī pats personīgi vācu informāciju par šo Vidusjūras salu.

Lidojums turp un atpakaļ noritēja caur Lietuvas pilsētu Kauņu. Ceļojums noritēja no 13.07.2016, kad izlidoju no Kauņas uz Kaljarī, Sardīnījā, līdz 17.07.2016, kad lidoju atpakaļ. Aviobiļetes lidojumiem iegādājos ar tūrisma kompānijas "Estravel" starpniecību, jo pats nevēlējos ķēpāties ar to rezervēšanu pāris dienas pirms lidojuma.

No Rīgas līdz Kauņai un atpakaļ devos ar kompānijas "Ecolines" autobusu. Savukārt no Kauņas autoostas līdz Kauņas lidostai devos ar vietējo maršruta autobusu. Lidostā ierados  laicīgi, lai reģistrētos un izņemtu iekāpšanas karti (Bording pass), kā arī izietu lidostas drošības pārbaudes. Bagāžas reģistrēšana man nebija nepieciešama, jo ceļoju ar rokas bagāžu, lai netērētu lieku laiku bagāžas saņemšanai un izvairītos no tās pazaudēšanas vai sabojāšanas riskiem. Visas drošības pārbaudes izgāju bez problēmām, lidmašīnā arī nokļuvu sekmīgi, un lidojums varēja sākties.

Turp un atpakaļ lidoju ar aviokompānijas "Ryanair" lidmašīnām. Manuprāt, apkalpošana no lidmašīnu personāla puses bija burvīga un lidojumi pagāja brīnišķīgi.

Tā kā Kaljarī ieradāmies naktī, tad viesnīcu meklēt nevēlējos un devos gulēt līdzi paņemtajā guļammaisā ar paliktni, turpat Kaljarī lidostā. Siltā laika dēļ, pārnakšņot lidostā nebija nekādu problēmu.

No rīta ar autobusu no lidostas vispirms devos apskatīt Kaljarī pilsētu. Pilsētas apskates laikā izstaigāju vecpilsētu, kā arī apmeklēju Arheoloģijas muzeju, kurā iepazinos ar Sardīnijas salas vēsturi. Vēlāk ar vietējo pilsētas autobusu devos uz pludmali, kur peldējos Vidusjūrā. Savukārt pēcpusdienā ar vilcienu devos no Kaljarī uz Olbijas pilsētu. Pēc vairāku stundu ceļa, kuru laikā izbaudīju burvīgās Sardīnijas salas ainavas aiz vilciena loga, nonācu Olbijas pilsētā - tur izstaigāju vecpilsētu, kā arī peldējos vietējā pludmalē.

No Olbijas devos tālāk uz Santa Teresa Gallura ostas pilsētu, lai pārceltos ar prāmi uz tuvējo Korsikas salu. Uz Korsikas salas Bonifacio ostas pilsētu, pēc neilga prāmja brauciena, pārcēlos tieši pirms tumsas iestāšanās. Ierodoties apskatīju Bonifacio ostas pilsētu, kur biju ieradies, kā arī majestātisko ostas cietoksni. Nakti pavadīju uz Bonifacio pilsētas viduslaiku cietokšņa mūriem, vērojot kuģus ostā un jūrā, kā arī baudot pilsētas jauko atmosfēru. Laiks bija jauks un silts!

Nākamajā rītā ar autobusu devos uz salas vietām, kuras apskatīt prasās dienas laikā. Apmeklēju Porto-Vecchi un Ajaccio pilsētas. Ajaccio ir Korsikas salas galvaspilsēta un imperatora Napoleona dzimtā pilsēta. Salas piekrastē daudz kur atrodami ar Ziemeļāfrikas pirātiem kaujās cietuši venēciešu torņi. Pa ceļam bija lieliska iespēja apskatīt Korsikas salas kalnaino ainavu, ar asiem un līdz pat divas reizes augstākiem kalniem kā Sardīnijas salā. Korsikā, atšķirībā no Sardīnijas, novēroju, ka cilvēki pret mani izturējās lecīgāk un arī nelabprāt runāja angļu valodā. Korsikas salā tiešām ir īpatnēja atmosfēra un arī pati sala smaržo specifiski, jo tādu smaržu neesmu sastapis citās Vidusjūras vietās. Korsikā arī cenas identiskām precēm bija pat divas reizes augstākas nekā Sardīnijā. Vakarā ar prāmi atgriezos Sardīnijā!

Atgriežoties Sardīnijā, no Santa Teresa Gallura ostas gar salas ziemeļu piekrasti ar autobusu devos uz Sassari pilsētu. Sardīnijas ziemeļu piekraste ir ļoti gleznaina! Sevišķi gleznainas ir Valledoria un Castelsardo pilsētas ar to pludmalēm. Sassari pilsētā apskatīju pilsētu, kā arī pārsēdos uz citu autobusu, kas devās uz Alghero pilsētu. Alghero pavadīju vakaru peldoties tās gleznainajās pludmalēs. Nakti pavadīju savā guļammaisā un uz palikņa pilsētas apkārtnē.

Nākamajā rītā, ar autobusu kas brauca caur Oristano pilsētu, atgriezos Kaljarī pilsētā un gatavojos mājupceļam. Pirms lidojuma vēl paspēju izpeldēties pilsētas pludmalē, kā arī vairākas stundas veltīju pilsētas apskatei.

Kopumā ceļojumā Sardīnijā un Korsikā pavadīju 4 pilnas dienas, ar autobusu, vilcienu un prāmi apbraukājot dažādas šo salu pilsētas. Katrā pilsētā apskatīju tās nozīmīgākās vietas, kā arī vairākas reizes peldējos Vidusjūrā. Klimats bija burvīgs – dienā līdz +36 grādi pēc Celsija, bet naktī ap 20 grādiem. Ceļojuma izmaksas kopā sastādīja 182 eiro par aviobiļetēm turp un atpakaļ, kā arī vietējās uzturēšanās izmaksas 146 eiro apmērā. Brauciens uz Sardīniju un Korsiku pagāja burvīgi!

Pēc manas pieredzes, Sardīniju un Korsiku ir vērts apmeklēt šādu iemeslu dēļ:

  1. Vēstures un seno laiku liecību;
  2. Kolosālās dabas, alpīnisma treniņiem piemērotajiem kalniem un ar oļiem klātajām, smilšaini gleznainajām pludmalēm;
  3. Vietējiem ēdieniem, dzērieniem un kulinārijas;
  4. Specifiskās vietējās kultūras, kurā ietilpst arī aitu ganīšana kalnos, vietējā arhitektūra u.c..

Bez starpgadījumiem ar "Ryanair" reisa lidmašīnu atgriezos Kauņā, no kuras tāpat kā aizbraucis – ar "Ecolines" autobusu, atgriezos Rīgā. Ilgāk par četrām dienām šoreiz Sardīnijā un Korsikā nevarēju pavadīt, jo atvaļinājuma man tobrīd nebija un bija jāatgriežas Latvijā.

Esmu priecīgs un pateicīgs Dievam par brīnišķīgo ceļojumu un labprāt došos līdzīgos ceļojumos arī nākotnē.

Raimonds Rozenfelds

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.99840999sec.