Latvijas badmintonisti: Pandēmijas ierobežojumus ceļošanas laikā jūt tikai dažreiz

Tikai 2020. gada 13. decembrī no Portugāles atgriezās Latvijas badmintona izlase – sportisti pārstāvēja mūsu valsti Eiropas komandu čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Lai arī bez uzvarām, tomēr ar gana lielu pieredzi – sportisti – Andis Bērziņš, Jekaterina Romanova, Liāna Lencēviča un Reinis Šefers - “izbaudīja”, ko nozīmē ceļošana mūsdienās, pandēmijas laikā.

Jau pirms došanās uz turnīru Portugālē spēlētājiem bija jāsaskaras ar problēmām. Proti, lai ceļotu, ir nepieciešams veikt koronavīrusa testu, turklāt, ne agrāk kā 72 stundas (šī prasība gan dažādās valstīs var būt atšķirīga). Bet, ja testa rezultāts ir pozitīvs, aviokompānijas nāk pretim, bet… nevis ļauj nomainīt pasažiera vārdu un uzvārdu, bet piedāvā pārcelt lidojumu uz citu datumu, vai arī kaut kad piešķirs dāvanu karti, vai arī kaut kad atgriezīs naudu… Šajā gadījumā, kad sportistiem nepieciešams startēt turnīrā, šāda opcija īsti nav pieņemama.

Tādēļ šajā gadījumā lidojuma biļetes tika iegādātas tikai pēc tam, kad visi četri Latvijas badmintonisti saņēma negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Un tajā brīdī nokļūšana Portugāles galvaspilsētā Lisabonā jau bija kļuvusi no Rīgas tik katastrofāli dārga, ka pirmspandēmijas laikā par šādu ciparu mierīgi varētu aizlidot ja ne uz Austrāliju, tad vismaz uz Karību jūras reģionu… Tieši tādēļ badmintonisti ceļā devās no Latvijas ar auto uz Tallinu, tad ar lidmašīnu uz Frankfurti, un tad uz Lisabonu. Turpceļā vienīgā reize, kad spēlētāji izjutuši, ka šobrīd ir citas prasības, bija Tallinā, kad vienam no spēlētājiem tika paprasīts, vai viņam ir negatīvs Covid-19 tests, Travelnews.lv pastāstīja izlases spēlējošais treneris Andis Bērziņš.

Kamēr badmintonisti aizvadīja turnīru Portugālē, tikmēr par bargākiem nosacījumiem un rūpīgākām ieceļotāju pārbaudēm tika runāts gan Latvijā, gan Igaunijā. Prakse izrādījās mazliet savādāka.

Ceļā no Lisabonas uz Frankfurti badmintonisti neizjuta nekādus sarežģījumus saistībā ar pandēmiju. Jaunums bijis tikai Tallinas lidostā. Tur bija jāaizpilda īpaša anketa, kas pieejama trīs valodās – igauņu, angļu un krievu, kur jautājumi līdzīgi kā Latvijas Covidpass.lv. Šo anketu aizpildījuši visi ielidojušie, taču latviešu sportisti noskaidrojuši, ka viņiem, braucot tranzītā, šī prasība nav spēkā. Tiesa gan, nācies pierādīt, ka braukuši ar privāto automašīnu un tiešām dosies uzreiz atpakaļ uz Latviju, kur sēdēs pašizolācijā.

Visi četri veiksmīgi ar automašīnu jau 13. decembra agrā rītā ar automašīnu šķērsoja Igaunijas – Latvijas robežu. Zīmīgi, ka uz robežas neesot bijusi nekāda kontrole, un neviens arī nav pārbaudījis, vai badmintonisti godprātīgi ir aizpildījuši Covidpass.lv. To viņi bija izdarījuši, un jau pirms došanās uz turnīru zināja, ka būs pēc tam jāatsēž pašizolācija, lai arī turnīrs notika “burbulī” bez skatītājiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30655503sec.