Viedoklis: Kā pie vakariņu galda radīt Ziemassvētku noskaņu? (Papildināts - 6 viedokļi!)

Daudzi sinoptiķi Ziemassvētkos neprognozē sniegu. Vēlējāmies noskaidrot, kā mājās, ar sev tuviem cilvēkiem, varētu radīt Ziemassvētku noskaņu? Atbildes zemāk:

Raimonds Zommers, Līdzīpašnieks Entresol

Es ieteiktu to, ka Ziemassvētku sajūta ir pašiem jārada savās ģimenēs. Jo, ja viņas nav, tad maģiski to nevar uzburt. Ir jātaisa īpaši ēdieni un jābauda dažādi dzērieni. Tiem, kuri māk veidot profesionālus ēdienus, iesaku izveidot īpašu ananāsu sniegu, taču tam vajag konkrētus darbarīkus, kuri visiem var nebūt. Konkrētu ēdienu nevaru izcelt, jo galvenais ir radīt sajūtu ar eglē iedegtām svecēm, karstvīna glāzi un citiem sīkumiem. Ir ļoti tradicionāli cept piparkūkas un veidot piparkūku namiņus. Veikalos var atrast ļoti labas un kvalitatīvas piparkūku mīklas un, pie mūsu steidzīgā dzīvesveida, daudz vieglāk būtu jums nopirkt gatavu piparkūku mīklu un veidot dažādas formas piparkūkas kopā ar ģimeni.

Māris Astičs, Šefpavārs/Vadītājs Ferma

Iesaku cilvēkiem gatavot to, kas pašiem garšo. Taču viens labs padoms ir negatavot neko ierastu. Ir jāizdomā kaut kas tāds, kas nav ikdienišķs un iepriecinātu gan jūs, gan jūsu tuviniekus. Varu ieteikt gatavot kādu īpašu cepeti vai liellopa gaļas Velingtonu. Parasta laša vietā varbūt uzcepiet pildītu stori. Tad arī tiks radīta šī svētku sajūta un noskaņa. Vienmēr variet radīt īpašus svētku aromātus mājā cepot piparkūkas vai veidojot piparkūku namiņus. Galvenais ir būt visiem kopā un veidot šos ēdienus visiem ģimenes un draugu lokā. Noteikti arī variet pagatavot īpašu sarkano kāpostu sautējumu, kas gan labi smaržos, gan garšos. Pavadiet svētkus ar saviem tuviniekiem un uzburiet sajūtu paši sev.

Jānis Zeibots, Valdes loceklis/ Mārketinga vadītājs Rienzi

Šajā pelēkajā pirmssvētku laikā noteikti ieteiktu pamēģināt šokolādi ar piparkūku garšu. Mēs, RIenzi Cafe & Chocolate varam piedāvāt kvalitatīvu šokolādi ar tieši šādu un citam garšām. Ziemassvētkos iesaku izmantot tradicionālās garšas, kas ir apelsīni, kanēlis, dažādi tradicionāli ēdieni. Sajūtu var lieliski radīt caur garšu. Iesaku arī pagatavot pašiem īpašu karstvīnu ar kanēli, mizām un dažādiem augļiem. Izgatavojot paštaisītu karstvīnu, noteikti svētku sajūta tiks noķerta daudz ātrāk, nekā izmantojot veikalā pirkto. Ir arī pieejami vairāki citi īpaši cienasti Ziemassvētkos, dažādas šokolādes un dzērieni, kuru noteikti variet pamēģināt. Galvenais ir pašiem radīt svētku sajūtu un sagaidīt Ziemassvētkus.

Mārtiņš Dzenis, Vadītājs Rocket Bean Roastery

Es teiktu, ka Ziemassvētku sajūtu mēs radam paši ar saviem darbiem un vārdiem. Vienmēr svētkos ir atkarīgs tas, ko cilvēks dara. Var dekorēt, dziedāt dziesmas, saiņot dāvanas. Tas daudz vairāk radīs svētku sajūtu, nekā dažādi ēdieni. Protams ir dažādi cepeši un karstie dzērieni vai piparkūkas, kas daudziem rada svētku sajūtu, taču tie ir tādi ļoti klasiski un, es pat teiktu, nepareizi veidi, kā rast svētku sajūtu. Galvenais ir šī kopā būšanas sajūta, tautasdziesmu dziedāšana un ģimeniska svinēšanā. Ziemassvētki ir laiks, kad varam bērniem mācīt jau minētās tautasdziesmas, stāstīt par svētku nozīmi un arī par to, ka diena kļūst garāka par nakti. Svētku sajūta rodas mūsos pašos.

Baiba Eihenbauma, Mārketinga speciāliste Kolonāde. Mūsu stāsti

Protams ir daudz tradicionālu našķu, ēdienu un dzērienu, kuri rada svētku sajūtu, taču es uzskatu, ka Ziemassvētku sajūta sāk parādīties tikai tad, kad cilvēki sāk rosīties. Parasti, saiņojot dāvanas vai klājot galdu, svētku sajūta atnāk daudz ātrāk, nekā dzerot karstvīnus vai ēdot kādus īpašus ēdienus. Jau pieminētās, tradicionālās, piparkūkas noteikti ir viena vieglā uzkoda, kuru variet pagatavot ar saviem tuviniekiem. Parasti pērku floras mīklu katru gadu, kuru varu ieteikt ari citiem. Tā ir kvalitatīva un piparkūkas garšos daudz labāk. Dažādi veikali arī šogad piedāvā ļoti interesantas mīklas – sviesta mīklu, medus mīklu un citas īpašas mīklas. Radot svētku sajūtu darbojoties un rosoties pa māju, noteikti varēsiet to daudz vairāk novērtēt.

Viktorija Brovuna, Direktore Felicita

Uzskatu to, ka, lai radītu Ziemassvētku sajūtu sevī, ir pirmkārt jābūt izrotātai eglītei. Mēs paši, restorānā Felicita, iesakām arī nobaudīt īpašus karstvīna dzērienus. Karstvīniem vislabāk pievienojiet krustnagliņas vai/un kanēli. Tad kopā ar mandarīniem un citām simboliskām lietam, noteikti varēsiet sajust svētku sajūtu gan sevī, gan savos tuviniekos. Ja būtu jāizceļ īpašs ēdiens, tad vislabāk varētu izcelt krāsnī ceptus ēdienus, kuru smarža garos pa visu māju. Viens piemērs būtu liellopu fileja ar baravikām. Protams, arī kārtainā mīkla ir lieliska alternatīva. Galvenais ir būt kopā ar ģimeni un saviem tuviniekiem, lai šī Ziemassvētku sajuta rastos jūsos pašos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.01.2017 - 28.02.2017 Himalaju zieds - Nepāla! Jēkaba Ceļojumi Jēkaba Ceļojumi Nepāla ir zeme, kur veldzēt dvēseli, dziedināt garu un ķermeni. Dodies ceļojumā uz šo kalnu zemi un gūsti neaizmirstamas sajūtas! | Skatīt vairāk
Latvija 34 d. no 1895 EUR
Vjetnama ar uzkāpšanu Phansipan kalnā Jēkaba Ceļojumi Jēkaba Ceļojumi Joprojām tūristu neizlutināta, Vjetnama atalgos Tevi ar iespēju ienirt autentiskā Āzijas kultūrā. Ceļot pa šo zemi – tas ir piedzīvojums ik dienu. | Skatīt vairāk
47 d. 2465 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.01.2017 - 28.02.2017 Trīs Kaukāza māsas Jēkaba Ceļojumi Jēkaba Ceļojumi Iepazīsti 3 burvīgas Kaukāza valstis! Azerbaidžāna pārsteigs ar modernajām ēkām, Gruzija - ar viesmīlību un ēdieniem, Armēnija - ar vēsturi! | Skatīt vairāk
29 d. 1875 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.02.2017 - 22.02.2017 Getto faktors Valmierā Valmieras TIC Valmieras TIC 21.februārī plkst. 11:00 Getto faktors atlase Valmieras Kultūras centrā. | Skatīt vairāk
19 d.
Uzņēmumi


Taverna - Latviešu virtuve
,


Steiku Haoss
,


Radisson Blu Elizabete Hotel
,


Estravel Latvia
,

Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Vakances | Prakse studentiem | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2017 www.turismabizness.de | Design & maintenance © 2000 - 2017 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67516708sec.