Viedoklis: Cik izdevīgs ir booking.com Latvijas viesnīcām ?

Rezervāciju vietne booking.com ir iekarojusi milzu popularitāti Latvijas ceļotāju vidū – tā ir ērta, dod piekļuvi viesnīcām un citiem pakalpojumiem jebkurā pasaules nostūrī, un piedāvā izdevīgas cenas. Medaļai ir arī otra puse – par saviem pakalpojumiem booking.com iekasē samērā augstas komisijas maksas, kas faktiski aiziet garām Latvijas ekonomikai. Kas ir booking.com Latvijas viesnīcniekiem – iespēja vai problēma ? Vai tam ir alternatīvas ?

Ruta Priede, Park Hotel Latgola vadītāja

No booking.com rezervēšanas sistēmas mums nāk aptuveni 20 procenti klientu. Viņu komisijas maksas ir augstas, pat ļoti augstas manā skatījumā, bet mēs tomēr šo sistēmu izmantojam, jo vēlamies piesaistīt klientus arī no ārvalstīm, iegūt šādā veidā starptautisku atpazīstamību. Booking.com šodien ir tik ērts un populārs rīks, ka cilvēkiem ļoti patīk, ir pierasts, viņi nelabprāt meklē citas alternatīvas ceļojuma plānošanai. Booking.com ir iespēja pašiem izvēlēties komisijas maksas līmeni – jo augstāks komisijas procents, jo labāk viesnīca tiek pozicionēta, izcelta viņu meklētājos. Mēs bieži vien izvēlamies zemāko. Mūsu cena booking.com nav zemāka, kā vēršoties tieši pie mums, tā ir nedaudz augstāka. Bet zinu, ka daudzām viesnīcām, arī Latvijā tā ir. Ko darīt, lai mudinātu Latvijas klientus (viņu mums ir aptuveni 60 procentu no visiem) rezervēt viesnīcas pa tiešo ? Varētu izveidot vietējo rezervāciju portālu, un tad īstenot kādu sabiedrisku kampaņu, līdzīgi kā bija ar “Dzintara” glābšanu, piemēram “Atstāj savu naudu Latvijā!” vai ko līdzīgu.

Laura Gribuste, Hotel Pils marketinga speciāliste

Booking.com mēs izmantojam, jo, pirmkārt šī sistēma ir ļoti ērta mums pašiem, viss ir ļoti pārskatāms. Standarta komisijas maksa ir 12 procenti, tā nav pārāk augsta, un ieguvumi, ko sniedz booking.com izmantošana noteikti atsver izdevumus. Mūsu cenu līmenis booking.com salīdzinājumā ar cenu tieši pie mums ir atkarīgs no situācijas – standarta cena booking.com ir tāda pati kā pie mums, bet booking.com mums dažādas atlaižu akcijas, arī ir  atlaides, ja klienti paliek ilgāk, var sanākt, ka konkrētajā situācijā booking.com ir lētāks. No turienes mums ir apmēram 20 procenti klientu. No citiem klientu piesaistes veidiem efektīvākais joprojām ir informācija “no mutes mutē”, kad cilvēki dalās personīgajā pieredzē. Vēl izmantojam savu mājas lapu, sadarbojamies arī ar Latvijas portāliem, izziņu dienestiem.

Kristīne Štāla-Bula, Hotel Jūrmala SPA Marketinga un reklāmas vadītāja

No booking.com nāk daudzi mūsu klienti, neesam skaitījuši, bet pietiekami daudz. Tas šobrīd ir spēcīgākais reklāmas un izplatīšanas kanāls, kam praktiski nav līdzvērtīgu. Booking.com paši iegulda milzīgus līdzekļus reklāmā, gan savu pakalpojumu, gan klientu, gan galamērķu reklamēšanā, ieguvums no tā neapšaubāmi ir arī mums. Komisijas maksas viņiem gan arī ir augstas, nenoliedzami. Tomēr es šobrīd faktiski neredzu citu tik jaudīgu kanālu, ka sasniegt šādu auditoriju visā pasaulē, Latvijas portāliem tas noteikti nebūtu pa spēkam. Cenas tiešajā pārdošanā un booking.com tagad esam izlīdzinājuši; patiešām nebūtu loģiski, ja pie mums tās būtu augstākas. Daudz sadarbojamies arī ar Latvijas interneta medijiem, izmantojam dažādas iespējas.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 25.03.2024 Juris Pavītols un Matīss Pavītols Valmieras TIC
24.martā plkst.16.00 kultūrtelpā Akustika rokgrupas “Līvi” dibinātājs Juris Pavītols kopā ar dēlu Matīsu Pavītolu sniegs akustisku koncertu. | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4092679sec.