Viedokļi: Vai liras vērtības krišanās dēļ Turcija varētu būt kļuvusi lētāka ceļotājiem?

Līdz ar Turcijas liras kritumu un ASV - Turcijas ekonomiskajām cīņām, novērojams, ka atsevišķas preces (piemēram, elektronika) Turcijā kļuvušas daudz lētākas. Par to, vai lētāki kļuvis arī ceļot uz Turciju, kā arī uz vietas Turcijā vēlamās atrakcijas tūristiem, prasījām tūrisma speciālistiem.

Veronika Grīnvalde, tūrisma aģentūras Antario Travel direktore

Cenas lidojumiem ir lētākas nekā pagājušajā gadā, bet tas ir tāpēc, ka mums pašiem, Latvijā, bija ļoti laba vasara. Liras vērtība to neietekmē, jo lidojam no Latvijas ar airBaltic vai SmartLynx, kas ir Latvijas kompānijas un tiek maksāts eiro. Salīdzinot ar pagājušo gadu, kad visas vietas bija aizņemtas un cilvēki bija gatavi maksāt jebkuru summu, gandrīz vai lidojot jebkur, šogad daudzi nemaz nedevās atvaļinājumā vai pārcēla savu atvaļinājumu uz rudens un ziemas pusi.
Toties iepirkties Turcijā gan varētu būt lētāk, tāpat arī doties ekskursijās. Suvenīri, ādas izstrādājumi varētu būt lēti. Par ēšanas izmaksām Turcijā cilvēki interesējas reti, jo pārsvarā visas viesnīcas piedāvā ēdināšanu ar “viss iekļauts” tipu.
Nevarētu teikt, ka viesnīcas kļuvušas lētākas. Tāpat visas cenas publicētas jau iepriekš, agrā rezervēšana sākās jau no 2017. gada. Turklāt visas cenas ir eiro, viņi nestrādā ar lirām. Visas cenas tūrismā Turcijā ir vai nu dolāros vai eiro...
Par Turciju Latvijas ceļotājiem vienmēr ir liela interese, tā mazliet samazinājās, kad tur bija izveidojušās konfliktsituācijas, bet kopumā interese atkal aug. Turcija tāpat ir viens no populārākajiem galamērķiem, bet par šo liras vērības krišanos neviens klients pagaidām nav interesējies. Kādus 5 gadus atpakaļ cilvēki ļoti interesējās par to, ko uz vietas varēs iepirkties, bet vairs tādus jautājumus neuzdod. Latvieši uz Turciju brauc tikai atpūsties.

Jeļena Serebrjakova, tūrisma firmas “Nikos Travel” valdes priekšsēdētāja un direktore

Nevarētu teikt, ka lidojumi uz Turciju būtu kļuvuši lētāki. Runājot konkrēti par mūsu klientiem, cilvēki ceļojumus pirka agrajā rezervēšanā. Tagad cilvēki gaida "karstos piedāvājumus" vai rezervē jau rudenim. Šorīt mūsu klienti interesējās par ceļojumu rudenī skolēnu brīvlaikā un daudziem operatoriem jau nebija vietu lidmašīnā, bet uz atlikušajām vietām cenas nebija zemas. No operatoru puses nevar novērot nekādu cenu samazināšanu... Varbūt tieši viesnīcām cenas ir kļuvušas zemākas, bet tā kā tiek pirkts komplekts – lidojums, transfērs un viesnīca, cenas īsti nemainās. Lielākajiem operatoriem ar viesnīcām jau iepriekš noslēgti līgumi, tāpēc cenas, kādas ir, tādas ir. Ja runājam par cenu samazināšanu, varbūt vietējās aģentūrās ekskursijas kļuvušas lētākas, arī suvenīri un citi produkti uz vietas. Daži cilvēki ir interesējušies par šo situāciju, bet Turcija tāpat vienmēr ir pirmā pēc pārdotajiem ceļojumiem, ne tikai mūsu aģentūrā, bet vispār Latvijā. Šobrīd sezona iet uz beigām un cilvēki jau sāk interesēties par ziemas virzieniem – Ēģipti, Kanāriju salām.

Anna Abaškina, ceļojumu kompānijas "Interlux Travel" Korporatīvas nodaļas vadītāja


Mūsu aģentūra piedāvā ekskursiju tūri uz Stambulu. Taču atpūtu Antālijā vai citos Turcijas kūrortos, kā to piedāvā daudzas citas aģentūras, mēs neorganizējam. Esam novērojuši, ka lidojumi uz Turciju varbūt palikuši lētāki, bet tā kā mēs katru dienu ar to nestrādājam, grūti pateikt vai tie ir individuāli gadījumi vai kopīga tendence. Mums šobrīd arī nekādas atlaides Turcijas ceļojumiem nav, kādas cenas tika ieplānotas, par tādām šobrīd pārdodam. Viesnīcas, ar kurām sadarbojamies, mēdz piemērot atlaides, bet tas nav saistīts ar liras vērtības krišanos, vairāk no viesnīcu noslogojuma. Bet kompleksiem ceļojumiem cena paliek nemainīga.
 Turcijā uz vietas cenas varētu būt zemākas, bet parasti jau arī sezonas beigās, septembra otrajā pusē, oktobrī, suvenīriem un citām precēm cenas tiek samazinātas, jo tirgotājiem ir vēlme iztirgot visu pirms sezona beidzas. Iespējams, ka vietējās aģentūrās Stambulā ekskursijas varētu būt palikušas lētākas, bet mēs saviem klientiem piedāvājam ceļojumu uz Stambulu ar jau gatavu ekskursiju paketi un klienti iepriekš jau zina, kas tiks apmeklēts un, ka viss būs līmenī. Visu organizējam paši. Bet mēs neesam novērojuši, ka klienti par liras vērtības krišanos un tās ietekmi tālāk būtu interesējušies.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14376903sec.