ICEHOTEL 365 – pasaules pirmā ledus viesnīca, kas atvērta visu gadu

Jau iepriekš rakstījām par Icehotel 365. 2017. gada janvārī viesnīca ir iemantojusi milzīgu popularitāti un aicinām jūs iepazīt to daudz labāk.

Pirmā ledus viesnīca tika atvērta jau 1989. gadā, kopš tā laika ap 50 tūkstošiem cilvēku ik gadu apmetas šajās viesnīcās. Tā kā ledus struktūra pieprasa klimatu zemāku par nulle grādiem, ledus viesnīcas mūždien bija pieejamas tikai četrus mēnešu gadā – no decembra vidus līdz aprīļa sākumam. Tomēr, pagājušā gada izskaņā tika atklāta pirmā ledus viesnīca, kas darbojas visu gadu. Iepazīsties – ICEHOTEL 365!

200 km uz ziemeļiem no polārā loka Jukkasjärvi, Zviedrijā atrodas jaunais ICEHOTEL 365 – 2100 km² ledus konstrukcija ar 20 istabām, ledusbāru un mākslas galeriju. Ideja radīt šāda veida viesnīcu radās aptuveni pirms gada, galvenokārt pateicoties cilvēku lielajai vēlmei apmesties ledus viesnīcā arī vasarā un rudenī. Pagāja vairāk nekā pieci mēneši, lai radītu pastāvīgu ledus viesnīcu: sākotnēji izveidoja tērauda karkasu ar dzesēšanas sistēmu, ko vēlāk noklāja ar 30 tūkstošiem litru ūdens un ledus no netālu esošās Tornes upes. 

Bet kā ar apmeklētājiem? Dzīvot temperatūrā, kas nav augstāka par -5°C ir diezgan izaicinoši. Saskaņā ar ICEHOTEL 365 pārstāves Džozefīnes Lindbergas teikto, viesnīcas viesi vienmēr ir silti saģērbušies, tomēr naktīs viesnīcas pārstāve iesaka atstāt tikai vienu apģērbu kārtu – termoveļu, kreklu, bikses, zeķes un cepuri – jo viesnīca nodrošina termiskos guļammaisus, kas ir pārbaudīti pat -40°C lielā salā. Alternatīva ir doties uz viesnīcai blakus esošo kalnu namiņam līdzīgo ēku, kurā ir 70 siltas istabas kopā ar apsildāmām atpūtas telpām un saunu.

Ledus viesnīca piedāvā vairākas relaksējošas aktivitātes – Jukkasjärvi desmit soļu saunas rituālu, lieliskus ēdienus no vietējiem produktiem, kā arī mākslas baudīšanu. Ledus skulptūras un mākslas darbi ir izstādīti ne tikai galerijā. Katram no 26 pārdomāti izstrādātajiem Art Suite un deviņiem Deluxe Suite numuriem ir atšķirīgas tēmas un interjeri, ko radījuši dažādi mākslinieki. Protams, par dzīvošanu mākslas darbā nākas maksāt vairāk.  

Papildus pastāvīgajai ledus viesnīcai atvērta arī sezonālā viesnīca ar 15 Art Suite un 20 parastajiem numuriem, un ziemas kāzām – ledus kapela.

Vairāk par viesnīcu: www.icehotel.com/art-design/icehotel-to-open-year-round/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Uzņēmumi


Grand Palace Hotel
,


Hotel Jūrmala SPA
,


Park Hotel Latgola
,


Krāslavas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16090512sec.