Amerikā arvien populārāka kļūt nakšņošana brīvā dabā

Katram ceļotājam ir savi ceļošanas paradumi un priekšstati par savu ideālo atvaļinājumu. Kādam pilnīgi noteikti nepieciešams all-inclussive serviss un tīrā bauda 24 stundas diennaktī. Kādam prieku sagādā draugu un radu apciemošana un piedzīvotā sirsnīgā atmosfēra. Vēl kāds jūt nepārvaramu vājību pret lielpilsētu naktsdzīves uguņu vilinājumiem. Un ir vēl kāds burvīgs ceļošanas veids – tā ir došanās dabā ar visiem tur piederošajiem āra dzīves jaukumiem, ieskaitot nakšņošanu miljons zvaigžņu hotelī .. nu labi, mazliet civilizētākā tā versijā – kempingā.

Par laimi, vismaz saskaņā ar Amerikas kempingu asociācijas (Kampgrounds of America, KOA) veiktajām aptaujām, šī jaukā tradīcija arī turpmākajos gados neies mazumā. Pēc KOA aplēsēm, 2016.gadā aptuveni 37 miljoni amerikāņu ģimeņu (jeb ap 60% no visām) vismaz vienu reizi devušās ceļojumā ar nakšņošanu kempingā. Trešā daļa no viņiem pagājušajā gadā to darījuši trīs un vairāk reižu, un vairāk nekā puse no aptaujātajiem plāno 2017.gadā šādi ceļot vēl vairāk. Populārākā nakšņošanas vieta joprojām ir vecā labā telts, kamēr ir arī ceļotāji, kas dod priekšroku treileriem vai kempinga mājiņām.

Nakšņošana brīvā dabā ne tikai palīdz mazināt ikdienā uzkrāto stresu un uzlabot veselību, tā ir arī lieliska iespēja saturīgi pavadīt laiku kopā visai ģimenei, rast labāku kontaktu ar pusaudžu vecuma atvasēm. Turklāt šādi kopīgi ģimenes pasākumi noved pie tradīciju pārmantošanas. Vairāk nekā 90% no aptaujātajiem 13-17 gadus vecajiem kempingu klientiem ir apmierināti ar tur pavadīto laiku un noskaņoti to turpināt arī pieaugušā vecumā ar savām ģimenēm. Tā, protams, ir laba ziņa kempingu īpašniekiem un citiem šai industrijā iesaistītajiem.

Iezīmējas arī kāda 21.gadsimta tehnoloģiju atkarīgajiem cilvēkiem raksturīga tendence  – gandrīz 85% no kempingu klientiem nešķiras no savām viedierīcēm arī brīvā dabā, turklāt šis rādītājs ir ļoti līdzīgs gan pusaudžu un jauniešu, gan arī pieaugušo vecuma grupās, un viņiem visiem ir ļoti svarīga interneta pārklājuma pieejamība kempingā. Jaunieši mobilos sakarus visbiežāk izmanto, lai pieslēgtos sociālajiem tīkliem, bet pieaugušie – lai pārbaudītu e-pastu. Tai pat laikā jaunieši atzīst, ka došanās dabā tomēr ir iespēja arī atvilkt elpu no tehnoloģijām, un 71% būtu ar mieru doties arī uz kempingu, kur nav Wi-Fi savienojuma. Ir arī pieaugušo grupa, kas atzīst ka moderno tehnoloģiju pieejamība kempingā dod iespēju pavadīt tur vairāk laika, turpinot strādāt attālināti.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69180989sec.