Amerikāņi sašutuši par Trampa astronomiskajiem ceļojumu tēriņiem

Kā joko paši amerikāņi, uzturēt ASV prezidentu nekad nav bijis lēts prieks. Taču patreizējais valsts prezidents Donalds Tramps ir īpaša figūra it visā, arī savās personīgajās ambīcijās un prasībās pret dzīves veidu. Arvien lielāku neapmierinātību ne tikai Trampa politisko pretinieku, bet arvien vairāk arī ierindas nodokļu maksātāju vidū pēdējā laikā izsaukuši Trampu ģimenes astronomiskie tēriņi ceļojumu vajadzībām. Tā kā ASV ir valsts, kur cieņā informācijas atklātība, tad fakti publikai ātri top zināmi – tikai četros mēnešos, kopš Donalds Tramps ir valsts pirmā persona, viņa un ģimenes ceļojumu izdevumu summa pārsniegusi 30 miljonus ASV dolāru. Salīdzinājumam tiek minēta informācija, ka iepriekšējā prezidenta Baraka Obamas ģimene spējusi gada laikā iekļauties “pieticīgos” 12 miljonos ASV dolāru.

Kas gan tie varētu būt par fantastiskiem ceļojumiem, lai iztērētu šādas summas? Izrādās, nekur tālu pat nav jābrauc. Lieta tāda, ka gadījumā, ja ceļotājs ir tāda ranga persona pasaules mērogā, katrs viņa solis ārpus valdības rezidences maksā baltu naudu. Donalds Tramps iecienījis nedēļas nogales pavadīt savas ģimenes ekskluzīvajā īpašumā Mar-O-Lago Floridā; savas prezidentūras laikā viņš to darījis jau vismaz sešas reizes, un rēķins par prezidenta drošības pasākumiem vien ir 1,7 līdz 3,6 ASV dolāru par katru reizi. Tas, nemaz nerēķinot, piemēram, pārvietošanos ar prezidenta lidmašīnu Air Force One, kuras ekspluatācija izmaksā 142 tūkstošus ASV dolāru stundā. Likums nenosaka, ka prezidentam būtu jāatrodas tikai apsargātajā valdības rezidencē, un arī nereglamentē viņa pārvietošanās galamērķus, ilgumu un biežumu. Tomēr gan ētisku apsvērumu, gan arī politiskās konjunktūras vārdā tomēr derētu ievērot zināmu mērenību. Bet šī nu ir īpašība, kas, kā zināms, Trampam nav raksturīga ne mazākajā mērā.

Arī Trampu ģimenes locekļi savās prasībās nav pieticīgi. Prezidenta kundze Melānija Trampa mīl uzturēties savās Ņujorkas dzīveoklī, slavenajos “Trapma torņos”, kur viņas apsardze ik dienu izmaksā apaļu summu – no 127 līdz 146 tūkstošiem ASV dolāru dienā. Ceļot pirmā lēdija mēdz ar speciālo Boeing C-32, kas izmaksā aptuveni 38 tūkstošus ASV dolāru stundā. Trapma bērni savukārt nekautrējas izmantot izdevību un luksusa līmenī apceļot vai visas pasaules malas.  

Īpaši asas iebildes ir pret faktu, ka daļu no finansiālā labuma gūst pats Trampam piederošais īpašums (par apsardzes un pavadošā personāla izmitināšanu, dažādiem servisiem, u.c.). Oponenti šai apstāklī saskata klaju interešu konfliktu un ētikas normu pārkāpumu. Nesen Teds Lieu, demokrātu pārstāvis no Kalifornijas, iesniedzis Kongresam priekšlikumu, kas liktu prezidentam atmaksāt valstij radītos izdevumus par braucieniem uz sev piederošiem īpašumiem un viesnīcām, no kuriem viņš guvis tiešu finansiālu labumu.

Jā, ar Trampu (ironiski, ka viņš ar savu noslēgtās valsts politiku cita starpā tiek vainots arī ievērojamu zaudējumu radīšanā ASV  tūrisma industrijai, par to lasiet šeit) vienmēr iet karsti! Gaidīsim, ar ko viss beigsies.   


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74425197sec.