Mazas un omulīgas pilsētas, kuras paslīd garām no tūristu uzmanības -1.daļa

Tādas visiem zināmas valstis kā Itālija, Portugāle, Austrija, Turcija glabā ne tikai pasaulslavenus apskates objektus, bet arī mazas, šarmantas pilsētas, kas pārsteigs ar to vietējo kultūru un piedāvātajām iespējām pilsētu viesiem. Piemēram, nakšņošanu 16. gadsimtā celtā ēkā kalnos vai atvēsinošā alā, kur pirms daudziem gadu tūkstošiem patiesi kāds ir dzīvojis.

Ericeira, Portugāle

Ericeira atrodas neaizmirstami skaitā un gleznainā vietā – augstu klintīs, no kurienes pavērās skats uz Portugāles smilšaino pludmali. Ericeira, šis nelielais zvejniekciems, ir kļuvis par vienu no iekārotākajiem galamērķiem sērfotājiem. Arī vietējie aktīvi no darbojas ar sērfošanu, jo šo iemaņu apgūšanai ir izveidota pat skola!

Foto: Pixabay.com

Volterra, Itālija

Liekas, ka nekad nebūs par daudz šīs kalnu ieskautās pilsētiņas - Volterras! Staigājot pa ielām, visticamāk nesastapsiet pārāk daudz cilvēkus, īpaši tūristus, jo visi dodas apskatīt slaveno "San Gimignano". Tomēr patiesībā pati pilsēta ir kā apskates vērts objekts – tur ir arhitektūras un mākslas darbi, kas saglabājušies no dažādiem vēstures periodiem, arī vēstures liecības – senu ēku drupas. Tāpat pilsēta var lepoties ar tīrām, sakoptām ielām un plašiem laukiem.

Foto: Pixabay.com

Halštate, Austrija

Apmetieties Austrijas kalnos un pavadiet nakti antīkā, 16. gadsimta stilā celtā ēkā - šādā veidā jūs gūsiet neaizmirstamus iespaidus par nelielo pilsētiņu starp augstām kalnu smailēm! Visskaistākie skati šajā pilsētā būs īpaši ziemas mēnešos – tad šķitīs, ka atrodaties brīnumzemē. 

Foto: Pixabay.com

Kilkenija, Īrija

Kilkenijā ir daudzas pastaigu takas, kur pilsētas viesiem doties pastaigās. Tāpat var uzzināt vairāk par pilsētas vēsturi, apskatot pirms gadu simtiem celtās ēkas, staigājot pa šaurajām ieliņām. Piemēram, noteikti, esot šajā pilsētā, jāpaviesojas Kilkenijas pilī. Tā celta 12. gadsimta sākumā, līdz ar to tur glabājas daudzas vēstures liecības un vērtības.

Foto: Flickr.com

Gereme, Turcija

Tūristi Geremē var piedzīvot kaut ko nebijušu – karstu vasaras nakti pavadīt ļoti vēsā alā. Daudzas alas, kur pirms vairākiem gadu tūkstošiem ir dzīvojoši cilvēki, tagad ir atjaunotas viesnīcas un ikvienam interesentam ir iespēja tur apmesties. Geremē kā citas tūristu pieprasītas aktivitātes ir lidojums gaisa balonā, izjādes ar zirgiem, izbraucieni ar riteņiem.

Foto: Pixabay.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.03.2024 - 20.03.2024 Viesu māja  “VINTĀŽA” TAKA
6 istabas nakšņošanai (līdz 30 cilvēkiem). Ir biljarda zāle un liela pirts, kur papērties vai vienkārši sasildīties. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Kristapa Vanadziņa Trio LATVISKĀ ELEGANCE Valmieras TIC
23.martā plkst.18.00 kultūrtelpā Akustika aicinām uz Kristapa Vanadziņa Trio koncertprogrammu "LATVISKĀ ELEGANCE". | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 24.03.2024 Viduslaiku mantojumam pa pēdām Alūksnē! Alūksnes TIC
2024.gada 23.martā Alūksnes viduslaiku pils stāsta atklāšanas pārgājiens “Viduslaiku mantojuma pa pēdām Alūksnē”! | Skatīt vairāk
12.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68544793sec.