ASV turpmāk singrāk izskatīs vīzu pieteikumus, būs jānorāda arī sociālo tīklu adreses

Lai arī ar Latviju ASV ir noslēgts bezvīzu režīms, ja tu vai kāds no tavas ģimenes vai draugien plāno doties uz Amerikas Savienotajām Valstīm no valsts, kura nav noslēgusi bezvīzu režīmu ar ASV, turpmāk jārēķinās ar to, ka ASV daudz rūpīgāk un stingrāk izskatīs saņemtos vīzu pieteikumus.

Jaunizveidotā sistēma paredz vairāku jaunu dokumentu aizpildīšanu, lai pieteiktos ASV vīzai. Jaunā forma pieprasa ievadīt, piemēram, savu sociālo tīklu kontu adreses. Jāņem vērā tie konti, kuri tikusi izmantoti pēdejo piecu gadu laikā. Tāpat jāievada arī dažāda ģeogrāfiska satura informācija - piemēram, kuras valstis esi apmeklējis pēdējo 15 gadu laikā, kā arī kā šie ceļojumi tikuši finansēti.

Lai arī pieprasītā informācija tiek sniegta brīvprātīgi, eksperti norāda, ka šo datu nenorādīšana var novest pie vīzas noraidīšanas. Tas arī norādīts tajā pašā anketā.

Jaunā nepieciešamā dokumenta forma saņēmusi lielu kritiku, taču tiek skaidrota ar pasaulē valdošo drošības situāciju.

Kā norāda Latvijas Ārlietu ministrija, sākot no 2008. gada 17. novembra Latvija ir ASV bezvīzu programmas (Visa Waiver Program) dalībvalsts, kuras ietvaros Latvijas pilsoņi var ceļot uz ASV bez vīzas tūrisma un biznesa nolūkos. 2008. gada 17.oktobrī ASV prezidents Dž.Bušs apstiprināja Latvijas pievienošanos ASV bezvīzu programmai (Visa Waiver Program - VWP).

Būtisks priekšnosacījums ieceļošanai ASV bez vīzas ir Latvijas pilsoņa biometriskā pase, kuru izdošana Latvijā uzsākta 2007.gada 20.novembrī.

Lai ieceļotu ASV bez vīzas
, Latvijas pilsonim pirms ceļojuma ir jāsaņem apstiprinājums no Elektroniskās ceļošanas atļaujas sistēmas (Electronic System for Travel Authorization, turpmāk - ESTA).

ESTA ir automatizēta sistēma, kas tiek izmantota, lai noteiktu apmeklētāju tiesības ceļot uz ASV bezvīzu programmas ietvaros, kā arī, lai šāds ceļojums neradītu likumpārkāpuma vai drošības risku.

ESTA iesniegumu ir atļauts iesniegt ceļotāja vārdā arī trešajai pusei, piemēram, radiniekam vai ceļojumu aģentam.

Tāpat Ārlietu ministrija informē, ka no 2016.gada 1.janvāra, pamatojoties uz drošības situāciju pasaulē, ceļotājiem ir jābūt gataviem, ka ieceļojot ASV ar ESTA, uz robežas var būt papildus pārbaudes.

Ceļotājiem, kas plāno doties uz ASV, ir jābūt derīgai Latvijas Republikas pilsoņa pasei, kas satur biometrijas datus. Saskaņā ar šobrīd pieejamo informāciju ārvalstniekiem, kas pēc 2011.gada 1.marta ir apmeklējuši Irāku un Sīriju, kā arī citas valstis, kas tiek uzskatītas par terorisma riska valstīm, vai ir šo valstu pilsoņi,  būs liegts ieceļot ASV bez vīzas. Šīm personām ieceļošanai ASV būs jāpieprasa vīzas.

Aicinām ceļotājus sekot līdzi jaunākajai informācijai ASV vēstniecības Latvijā mājaslapā un Ārlietu ministrijas mājaslapā par izmaiņām ieceļošanas nosacījumos ASV.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienas Jūrmalā  Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Lieldienās! 2 naktis viesnīcā un izvēlētā dāvana. Vietu skaits ierobežots. Ceļošanas periods: 28.03. - 01.04.2024. | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.03.2024 - 27.02.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.82160592sec.