Tokijā grasās pārvietot pasaules lielāko zivju tirgu un tā vietā veidot ēdiena baudīšanas parku

Tokijas pilsētas gubernatore Juriko Koike paziņojusi, ka Cukidži (Tsukiji) tirgu varētu drīzumā slēgt, lai tā vietā veidotu ēdiena baudīšanas parku tuvāko piecu gadu laikā.

Pats tirgus, kas ir lielākais zivju tirgus pasaulē, tikšot pārvietots – uz kādu Tokijas piepilsētas daļu. Šobrīd tiekot izvērtēti divi varianti tirgus pārvietošanai, pauda Tokijas galva. Viņa norādīja, ka Cukidži tirgus ir pasaulē zināms zīmols, tāpēc viņas plānos nekādā ziņā neesot kaitēt šim zīmolam, tikai to pārvietot “izdevīgākā” vietā, lai tas varētu turpināt attīstīties.

Jau iepriekš tika plānots, ka Cukidži tirgu varētu pārvietot, taču jaunatrastā vieta tika noraidīta, kad radās bažas par to, ka tajā varētu būt ēdiena tirgum neatbilstoši apstākļi – iepriekš tur bijusi gāzes apstrādes rūpnīca. Kopš šīs vietas noraidīšanas, Tokijas pilsēta nebija noteikusi konkrētus plānus tirgus pārvietošanai.

Jebkurā gadījumā, pret tirgus pārvietošanu iebilst lielākā daļa tirgus dalībnieki – 70% no pārdevēju kompānijām nevēlas tirgus pārvietošanu.

Tirgus apmeklētājus piesaista ne tikai ar to, ka ir lielākais zivju tirgus pasaulē – kas nozīmē, ka tur ir ārkārtīgi plašs zivju un ūdenī dzīvojošu organismu piedāvājums, bet arī ar to, ka tur ikdienā norisinās zivju izsole jeb “ūtrupe” – un tas ir īpaši aizraujoši tūristiem. Tirgus ir viens no populārākajām tūristu atrakcijām Japānas galvaspilsētā.

Vislabāk uz Cukidži ir doties agri no rīta. Vairākums Tokijas iedzīvotāju vēl saldi guļ, taču tirgū, kur katru nakti kravas automašīnas atved divus tūkstošus tonnu zivju, darbi rit pilnā sparā. Visam šim milzīgajam zivju daudzumam ir jābūt izkrautam līdz trijiem naktī, kad šeit ierodas pirmie pircēji. Pārdevēji steidzīgi izkārto zivju kastes un pieliek katrai birku, uz kuras ir norādīts partijas numurs, zivju svars un vieta, kur tās ir nozvejotas. Starpniekus, kas uzpērk zivis vairumā, cilvēku burzmā var pazīt pēc viņu apģērba. Kājās tiem ir gumijas zābaki un galvā — cepure, uz kuras norādīts licences numurs. Atšķirībā no tūristiem, kas lēnā gaitā pastaigājas pa tirgu, zivju uzpircēji skraida no vienas vietas uz otru, pārbaudīdami zivju kvalitāti un rēķinādami, kādu cenu par tām varētu piedāvāt izsolē. Tie, kam ir āķis, kabatas lukturis un dvielis, uzpērk tunčus. Āķis un kabatas lukturis viņiem ir vajadzīgi, lai pārbaudītu masīvo tunču gaļas kvalitāti, bet dvielī viņi noslauka rokas, ar kurām ir aiztikuši zivis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93002605sec.