Pieci apslēptie dārgumi - interesantas, bet ceļotājiem maz zināmas vietas

Īstenam ceļojumu entuziastam vienmēr ir īpašs prieks atklāt ko jaunu, savdabīgu un aizraujošu. Arī populārajām, tūristu bieži apmeklētajām vietām, tādām kā, piemēram, Parīze vai Venēcija nav nekādas vainas, ne jau velti tik daudz cilvēku no visas pasaules gatavi braukt tālu ceļu un maksāt palielu naudu, lai tās ieraudzītu. Bet, kad tās apskatītas, sirds velk arī uz ko savādāku – mazāku, intīmāku, neparastāku, attālāku, ne tik ļoti komercializētu … Un šādu vietu pasaulē netrūkst. Ierosmei iepazīstināsim ar dažām no tām.

Skaistā sala Madžiores ezerā, Itālijā

Madžiores ezers (Lago Maggiore) ir viens no trijiem pasakaini skaistajiem un arī atpūtnieku iecienītajiem ezeriem Alpu nogāzēs, ziemeļu Itālijā. Taču Madžiores ezerā apslēpts vēl kāds briljants – mazā Isola Bella jeb Skaistā sala. Sīciņo saliņu pamatoti uzskata par vienu no skaistākajām salām pasaulē. Gandrīz visu salas teritoriju aizņem greznā Borromeo pils un tās vairāku līmeņu ziedos slīgstošais dārzs ar terasēm, grotām un strūklakām, pa kuru, lai idilliskā aina būtu vēl pilnīgāka, cēli pastaigājas karaliski balti pāvi.

Papaija un Olīvijas ciemats Maltā

Maltas salā, gleznainā vietā Vidusjūras piekrastē atrodas ciemats, kas nu nekādi neiederas vispārējā salas ainavā un noskaņā – tā sauktais Papaija un Olīvijas ciemats. Patiesībā šis objekts tika būvēts tikai kā dekorācijas 80tajos gados populāras muzikālās filmas uzņemšanai, bet cilvēkiem vieta tā iepatikās, ka tika nolemts to nenojaukt. Šodien Papaija ciemats pārvērties par kūrorta zonu ar atrakciju parku, ūdens slīdkalniņiem, kruīza kuģīšiem; daļā amizanto koka namiņu vēl saglabātas oriģinālās filmas dekorācijas. Šī vieta, protams, nepretendē uz autentiskas Maltas vides un gara iemiesojumu, tomēr ir gana savdabīga, lai pārmaiņas pēc arī to iekļautu sava Maltas ceļojuma maršrutā. Un, protams, ciemošanās iemīļotās multfilmas (ir arī tāda) pasaulē sagādās milzīgu prieku bērniem.

Ziedu sala Floreša Atlantijas okeānā, Portugāle

Atlantijas okeāna vidū, aptuveni pusceļā starp Eiropu un Ameriku, atrodas Portugālei piederošais Azoru salu arhipelāgs – neticami skaista vieta, kur valda mūžīgs ziedošs pavasaris, un kur dabā vērojami tik daudz zaļās krāsas toņu un nokrāsu, kā nekur citur. Par skaistāko no Azoru salām neoficiāli uzskata vistālāk uz rietumiem esošo Florešas (tulkojumā – ziedu) salu. Salas daba, fauna un flora ir tik unikālas, ka visa sala ir UNESCO aizsargājamo vietu sarakstā. Kalni, ezeri, ūdenskritumi, visdažādāko formu un krāsu augu valsts, vietējo kolorītu saglabājušie ciemati, un pat tādi brīnumi kā vulkāni, karstie avoti un tvaika geizeri, rīsu terases un iespaidīgas pazemes alas – tas viss atrodams šajā nelielajā, tālu no pasaules burzmas stāvošajā saliņā. Nadzīgi latviešu ceļotāji ir izpētījuši, ka gudri un savlaicīgi sakombinējot lēto aviokompāniju lidojumus, šai zaļajā paradīzē var nokļūt par visnotaļ saprātīgām izmaksām.

Darvazas Elles vārti Turkmenistānā

Ja reiz zemes virsū atrodama paradīze, tad kaut kur būtu jābūt arī ellei. Un ir arī. Ja jums izdodas nokļūt bijušajā “brālīgās tautu saimes” republikā, bet tagad vienā no pasaules noslēgtākajām un īpatnējāk pārvaldītajām valstīm – Turkmenistānā, nepalaidiet garām šīs satriecošās vietas apskati. Darvaza ir milzīgs (60 metru diametrā un 20 metrus dziļš) liesmojošs krāteris nekurienes vidū, vietējo iedzīvotāju dēvēts par “vārtiem un elli”. Aptuveni pusgadsimtu atpakaļ ģeologi šai apkārtnē atrada alu ar necerēti lielām dabas gāzes rezervēm. Nolūkā pasargāt no izplūstošās gāzes kaitīgās ietekmes vietējos iedzīvotājus un viņu lopus, atradnei pielaida uguni. Pēc ģeologu aprēķiniem, liesmām krāterī vajadzēja apdzist pēc pāris dienām, bet šis, ko domājiet, moži liesmo jau 45 gadus, un apbrīnot unikālo un elpu aizraujošo skatu brauc ļaudis no visas pasaules.

Setenil de las Bodegas – pilsēta uz klints, Spānija

Ja plānojiet apceļot Spānijas dienvidus, iesakām iegriezties arī šajā neparastajā ciematā. Jau astoņus gadu simtus Setenil de las Bodegas dzīvo vada savas dienas, burtiskā nozīmē  pieplacis klints malai. Daudzu māju sienas un pat jumti patiesībā ir daļa no milzīgām bazalta klintīm, kas uzticīgi sargā iedzīvotājus no vējiem un dod patvērumu vasaras svelmē. Atrodoties šādā vietā, cilvēks sajūtas mazs un niecīgs dabas varenības priekšā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem Estravel Latvia
Neaizmirstama pieredze, augstākās klases apkalpošana! Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem - Piepildiet sapni! | Skatīt vairāk
no 2210 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29760885sec.