Turcijas Veselības aizsardzības ministrija noraida baumas par Koksaki vīrusa izplatību valstī [1]

Krievijas mediji, arī oficiālie šīs nedēļas laikā vēstī par Koksaki vīrusa epidēmiju Turcijā, īpaši tās kūrortos. Par šāda veida slimības uzliesmojumiem gan nav ziņojis neviens cits, izņemot Krievijas medijus un šādu informāciju noliedz arī Turcijas veselības aizsardzības ministrija.

"Balstoties uz mūsu izmeklēšanas rezultātiem, par šāda veida epidēmiju mūsu valstī nevar būt ne runas. Šādu ziņu parādīšanos Krievijas sociālajos tīklos vērtējam kā spekulācijas, un paziņojam, ka tūristi bez raizēm var doties atpūsties uz Turciju. Mūsu pārstāvji Antālijā veica rūpīgu pārbaudi un septiņiem ukraiņu tūristiem tiešām konstatēja ādas izsitumus. Ministrija uzskata, ka šādi gadījumi var būt jebkurā valstī," teikts ministrijas oficiālajā paziņojumā.

Savukārt  tūroperatora "Pegas Touristik" mārketinga un PR direktore Anna Podgornaja izteikusies, ka fakti par masveida atteikšanos Krievijā no braucieniem uz Turciju ir masu mediju pārspēlējums. "Mūsu klienti neatsakās no ceļojumiem uz Turciju. Vīrusu izplatība – tā ir normāla parādība jebkurā zemē, kurā valda karsts klimats. Šādi vīrusi eksistē visās valstīs, un tie pāriet no viena cilvēka uz otru, nevis no Turcijas uz kādu cilvēku," piebildusi Podgornaja.

"Space Travel" ģenerāldirektors Arturs Muradjans atzīmējis, ka Koksaki vīrusa dēļ no braucieniem uz Turciju  cilvēki atsakās aptuveni 30-40% gadījumu. "Tas, ka šī vīrusa klātbūtne Turcijas kūrortos novērojama, ir fakts, jo  vairāki tūristi ziņojuši par saslimšanu. Tomēr, ja cilvēki jau samaksājuši par  braucienu, viņi no tā nemēdz atteikties, jo pilnībā naudu atpakaļ atgūt nav iespējams. Krievijas oficiālās institūcijas – Veselības aizsardzības ministrija un federālais patērētāju tiesību aizsardzības  dienests – nav izplatījušas ieteikumu nedoties uz Turciju Koksaki vīrusa epidēmijas dēļ. Tāpēc, ja klients pārdomā un vairs nevēlas izmantot ceļazīmi uz kūrortu, tūroperators tikai daļēji atdod atpakaļ naudu. Turklāt, ja šo atteikumu saņemam mazāk nekā divas nedēļas pirms izbraukšanas datuma, klients var pat vispār neko nesaņemt,  jo viesnīcas numurs jau ir rezervēts un lidmašīnas biļetes atpakaļ atdot nav iespējams," piebildis Muradjans.

Koksaki vīruss galvenokārt izpaužas kā zarnu darbības traucējumi, diareja, vispārēja ķermeņa intoksikācija un specifiski izsitumi uz ādas. Infekcijas process lielākoties norit bez lieliem sarežģījumiem, un tikai dažreiz novērojama slimības saasināšanās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 zedite 10/04/2017 16:28 Taisnība par epidēmiju. Turki to noliedz. Tikko esam atgriezušies no Antālijas, 2.oktobrī.
mazie bērni izsitumos. Vietējā slimnīcā veica analīzes, kas apliecināja Koksaki vīrusu.
Iesaku nevest mazos bērnus līdz 5 gadiem uz Turciju, slimības simptoni briesmīgi. Visu atpūtu pavadīsiet slimnīcā vai viesnīcas istabiņā.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.96887088sec.