Baltais nams apsver ieviest jaunu ceļojumu liegumu ASV

Amerikas Savienoto Valstu prezidenta Donalda Trampa pārstāvji ārvalstu medijiem uzsvēruši, ka ASV administrācija apsver iespēju ieviest vēl striktākus ieceļošanas noteikumus.

Pagājušās nedēļas beigās Baltā nama nacionālās drošības padomdevējs H.R. Makmasters ticis citēts, ka Baltais nams "regulāri raugāmies kā labāk pasargāt amerikāņus, lai nodrošinātu, ka mēs zinām kā šie cilvēki [kas ieceļo ASV] pārvietojas". Viņš arī norādīja, ka ieceļošanas ierobežojumi ir nepieciešami, lai cīnītos pret terorisma draudiem.

"Šīs teroristu organizācijas ir spēcīgas - un tās rada lielāku apdraudējumu nekā jebkad iepriekš. Tam par iemeslu ir viņu spēja komunicēt un sadarboties ar sev līdzīgi domājošajiem visā pasaulē. Ja bez šīm komunikācijām katra teroristu grupiņa būtu atsevišķa grupiņa, tad kopā tās rada lielu draudu," sacīja Makmasters. "Otra lieta, kas viņus padara spēcīgus, ir viņu iespēja ceļot un pārvietoties. Kā arī starptautiski pārvietot cilvēkus, naudu un ieročus - nereti pat narkotikas vai citas nelikumīgas lietas. Līdz ar to daļai no stratēģijas ir jābūt apturēt šos tīklus un pārtvert informāciju un komunikācijas kanālus".

Arī ASV prezidents Tramps jau piektdien deva mājienus par to, ka ieceļošanas liegumi ASV varētu tikt pastiprināti pēc tam, kad Londonas vilcienā uzsprāga spridzeklis, kas ievainoja vairākus cilvēkus.

Tramps arī savā Twitter kanālā paudis, ka ASV nepieciešams lielāks un plašāks ieceļošanas liegums, taču "stulbuma dēļ tas nebūtu politiski korekts". Tāpat viņš pauda, ka Londonas uzbrukumu sarīkojis "neveiksminieks terorists, kurš ir slims un apjucis".

Šobrīd ASV Augstākā tiesa gatavojas 10.oktobrī izskatīt argumentus par esošo ieceļošanas liegumu, kurš spēkā ir no jūnija. Tiesa izvērtēs vai šis liegums atbilst ASV konstitūcijai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.23149109sec.