Lielbritānija sasniegusi jaunu tūristu rekordu - teju 40 miljonus tūristu gadā

Lielbritānija, kas ir mājas aptuveni 65 miljoniem iedzīvotāju, šogad sasniegusi jaunu ārzemju tūristu rekordu un līdz gada beigām tiek prognozēts, ka britu salas apmeklējušo tūristu skaits būs mērāms 40 miljonos, kas ir vien par trešdaļu mazāks nekā pašu britu salās dzīvojošo skaits.

Tūrisma aģentūra VisitBritain izmanto ieceļošanas statistiku, lai uzskaitītu ieceļojošos tūristus un ziņo, ka tūristu skaits ir pieaudzis par aptuveni 6%, bet tūristu tēriņi atrodoties Lielbritānijā pieauguši pat par 14%, radot aptuveni 25,7 miljardus mārciņu (29 miljardi eiro) tiešos ieņēmumus.

Papildu šai statistikai tiek vēstīts, ka britu salas arī ir ļoti populārs galamērķis iekšzemes tūristiem, jo arī paši briti arvien biežāk izvēlas ceļot salu iekšienē. Visa šī ceļošana - gan ārējo apmeklētāju, gan arī vietējo iedzīvotāju ceļošana iekšzemē palielinājusi arī kopējo tūrisma nozares vērtību Lielbritānijā - šobrīd nozare tiek vērtēta 127 miljardu mārciņu (142 miljardu eiro) robežās. Nozare tiek dēvēta kā "ekonomiskais dzinulis" un "darbu ražotājs visā Karalistē".

"Divas reizes lielāka nekā automašīvu industrija, tūrisms britu salās nodarbina vismaz 3 miljonus cilvēku un ir viens no mūsu veiksmīgākajiem eksportiem. Šeit mums nav nepieciešami nekādi tirgošanās līgumi, lai būtu konkurētspējīgi pasaules tirgū," sacīja Britu Tūrisma organizācijas valdes loceklis Stīvs Ridžvejs. Viņš arī turpināja, ka tūristu pieaugums daļēji skaidrojams arī ar faktu, ka britu mārciņa zaudējusi savu vērtību starptautiskajā tirgū, tādējādi padarot valsti īpaši pievilcīgu ārvalstu ceļotājiem - tie, pavisam vienkārši, var atļauties vairāk par to pašu naudu. "Mums jāturpina investēt resursi lai veidotu pasaules klases tūrisma piedāvājumu un noturētu britu salas vēlmju sarakstā ikvienam tūristam - gan starptautiskam, gan vietējam. Tāpat jāveicina iespēja piepildīt šo vēlmi - veikt ceļojumu veikt pēc iespējas vieglāk".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14545298sec.