TOP 3 valsts iedzīvotāju Jaungada galamērķi - Bangkoka, Berlīne un Prāga

Gadu mija lielai daļai sabiedrības saistās ar krāšņākajiem gada svētkiem. Daži Jauno gadu izvēlas sagaidīt dzimtajā zemē un ģimenes vai radu lokā, citi – doties svinēt ārvalstīs.

Pašlaik trīs populārākie galamērķi, kurp Latvijas iedzīvotāji ieplānojuši doties Jaunā gada datumos, ir Bangkoka Taizemē, Berlīne Vācijā un Prāga Čehijā, liecina tūrisma tehnoloģiju uzņēmuma “Amadeus Latvija” apkopotie dati.

Taizemes galvaspilsēta Bangkoka kā vieta, kur sagaidīt Jauno gadu, pašlaik izvēlēta vairāk nekā 750 reizes. “Pašiem taizemiešiem ir krāšņas Jaunā gada sagaidīšanas tradīcijas, taču viņiem šīs svinības iekrīt laikā, kad Latvijā ir pavasaris. Līdz ar to valsts iedzīvotāji, kuri šo galamērķi, izvēlējušies gada nogalē, iespējams, vēlas aizbēgt no ziemas un varbūt arī ierastās svētku rosības,” pauž ceļojumu aģentūras “Latvia Tours” Atpūtas sektora vadītāja Inga Freiberga. Viņa skaidro, ka Taizemē Jaunais gads tiek sagaidīts aprīlī ar “Songkran” festivālu, ko vietējie iedzīvotāji un pilsētas viesi aizvada ar dažādām parādēm un vērienīgu laistīšanos ar ūdeni, jo tieši šajā laikā bieži vien Taizemē ir karstākās vasaras dienas. Līdz ar to arī pavasarī Taizeme ir populārs tūristu atpūtas galamērķis.

Bangkokai seko Berlīne ar vairāk nekā 700 rezervācijām. I. Freiberga skaidro, ka Vācijas galvaspilsēta gada nogalē ierasti vilina ar krāšņi izrotātām ielām un pasaules līmeņa Jaungada svinībām – pie slavenā tūrisma un kultūras objekta Brandenburgas vārtiem norisinās plašas Gadu mijas svinības, kas pulcē tūkstošiem viesu no visas pasaules. Laukumā pie vārtiem tiek izvietotas šovu skatuves ar ekrāniem, mediju teltis, atrakcijas un citi objekti, kas saistāmi ar efektīgu festivālu norisi.

Pēc Berlīnes sarakstā ierindojas Čehijas galvaspilsēta Prāga ar ap 680 rezervācijām. Arī Prāga gada izskaņā vilina ar atmosfēriski izrotāto pilsētu, tās simboli ir krāšņās katedrāles, gotiskā arhitektūra un tūristu iemīļotais Kārļa tilts, stāsta “Latvia Tours” Atpūtas sektora vadītāja. Leģendas vēsta, ka, sagaidot Jauno gadu uz šī tilta kopā ar mīļoto cilvēku, pāris kļūst mūžam nešķirams.

Ceturtais populārākais ceļojuma galamērķis Gadu mijas datumos ir modes meka Milāna Itālijā, bet TOP 5 noslēdz svētku laikā allaž gleznainā Lielbritānijas galvaspilsēta Londona. Vairāk nekā 400 rezervācijas gada nogalē pašlaik ir arī uz saulainajām Barselonu Spānijā un Romu Itālijā. Starp populāriem galamērķiem ir arī saules pielietā Tenerife un romantiskā Francijas galvaspilsēta Parīze.

Apskatot gada nogalē ieplānoto ceļojumu ilgumu, lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju izvēlējušies doties 4 līdz 5 dienas ilgā atpūtā uz savu izvēlēto pilsētu, rāda “Amadeus Latvija” dati. Taču ir arī iedzīvotāji, kuri, kā rādās, atvaļinājuma dienas taupījuši gada izskaņai un atpūtā pavadīs teju pilnu mēnesi.

"Amadeus Latvija" ir uzņēmums, kas nodrošina tūrisma industriju ar datorizētu rezervēšanas sistēmu un informācijas tehnoloģijām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49496889sec.