Arvien vairāk krievu sievietes dodas uz ASV, lai tur dotu dzīvību saviem bērniem

Ar visai savdabīgu lietu nākas saskarties Krievijas un Amerikas Savienoto valstu pārstāvjiem, kuri novērojuši - arvien vairāk augstas klases sievietes, īpaši no Maskavas, būdamas stāvoklī, dodas uz ASV, lai saviem bērniem dzīvību dotu tieši šajā valstī.

Šādi novēroto "trendu" daudzi jau paspējuši nodēvēt par "dzemdēšanas tūrismu" un šo sieviešu vidū šis process tiekot uzskatīts par pilnīgu normu.

"Kad es braucu šurp, lidmašīnā bijām kādas četras vai piecas šādas sievietes. Un kāpēc gan ne - amerikas pase ir ļoti liels pluss bērnam," sacīja kāda no topošajām māmiņām, 29 gadus vecā Jekaterina Kuzņecova.

Šāda veida ceļojums parasti ilgst aptuveni mēnesi - divas nedēļas pirms dzemdībām un divas nedēļas pēc tām - lai varētu atkopties. Protams, tas nav lēts prieks, tas izmaksā vairākus desmitus tūkstošus ASV dolārus, tomēr šīs sievietes uzskata, ka tas ir to vērts.

"Medicīna, izglītības iespējas, arī laikapstākļi ziemā - tie visi ir iemesli, lai bērns piedzimtu arī ar amerikas pasi," uzsvēra kāda cita "dzemdību tūriste". Populārākā vieta, kurp šīs sievietes dodas, ir Maiami - pie viena izmantojot arī iespēju palaiskoties pludmalēs.

Tomēr, lai cik jocīgi tas neizklausītos, krievu sievietes nav vienīgās, kas šādi rīkojas. Līdzīga kustība novērota arī no Ķīnas, kuras bagātākās sievietes rīkojas līdzīgi. Jāņem vērā, ka šāda veida tūrisms ir pilnīgi likumisks, kamēr vien topošās mammas nemelo nevienā imigrācijas vai apdrošināšanas dokumentā.

ASV Konstitūcijas 14.punkts paredz, ka ikviens, kas dzimis ASV teritorijā, automātiski kļūst par pilsoni. Šie bērni līdz ar to iegūst ASV pasi un tiesības uz visu mūžu dzīvot un strādāt ASV. Kad viņi sasniedz 21.gadu vecumu, viņi var savus vecākus ielūgt dzīvot ASV ar Zaļās kartes palīdzību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 24.03.2024 Viduslaiku mantojumam pa pēdām Alūksnē! Alūksnes TIC
2024.gada 23.martā Alūksnes viduslaiku pils stāsta atklāšanas pārgājiens “Viduslaiku mantojuma pa pēdām Alūksnē”! | Skatīt vairāk
12.00 EUR
Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.02.2024 - 23.03.2024 KRAUZE pret KRAUZI - Sarunu vakars Jaunmoku pils
23. martā pl. 19.00 Jaunmoku pilī iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru “Krauze pret Krauzi". | Skatīt vairāk
no 15.00 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45919394sec.