Eiropas slēptākie nostūri: 10 vismazāk apmeklētās Eiropas valstis, 1.daļa

Atstāt aiz muguras tūristu masas, lai tās paliek Francijā un Itālijā un doties nākamajā ceļojumā uz vienu no mazāk apmeklētākām valstīm Eiropā. Tūristu apmeklējuma rādītāji ņemti no Pasaules Tūrisma organizācija (UNWTO), kas uztur statistiku par tūristu ierašanās skaitu valstīs. Pirmajā daļā iepazīsim Sanmarino, Lihtenšteinu, Moldovu, Monako un Maķedoniju.

San Marino: 60 000 tūristi

Sanmarino no visām pusēm aptver Itālija un tā ir 5. mazākā valsts pasaulē. Valsts ir 61 kvadrātkilomteru liela, tāpēc bieži vien tūristi to pat uz kartes neievēro. Žēl, jo šajā mazajā valstī ir daudz ko redzēt. Noteikti jāuzbrauc ar vagoniņu Titāna kalnā, jāpastaigājas vēsturiskajā centrā, kur vēsture aizved atpakaļ 13.gadsimtā un noteikti jānobauda laba itāļa virtuve.

Lihtenšteina: 69 000 tūristi

Maza valstiņa ar 160 kvadrātkilometriem, kas atradusi savu vietu augstu Alpos starp Šveici un Austriju. Mazo tūristu skaitu varētu izskaidrot ar to, ka valstij nav savas starptautiskās lidostas, bet neskatoties uz to, uz Lihtenšteini ērti var aizbraukt ar autobusu vai nomātu automāšīnu kaimiņu valstīs. Atrašanās vieta nodrošina to, ka visu gadu būs ko darīt šajā kalnainajā apkārtnē un ziemā slēpošanas trases nebūs pārpildītas, kā arī vasarā pārgājienu takas. Valsts ir neliela, bet šeit apskatāmas vairākas pasakainas pilis, kas pasvītro to, ka valsts ir Vecās Eiropas daļa.

Moldova: 121 000 tūristi

Pār Moldovu ir valdījuši otomaņi, krievi un rumāņi, bet 1991.gadā tā kļuva par neatkarīgu valsti. Tā atrodas starp Rumāniju un Ukrainu un noteikti vairs uz ilgu laiku nepaliks starp mazāk apmeklētām valstīm Eiropā, jo jau tagad lētās aviokompānijas ir atklājušas tiešos reisus uz galvaspilsētu Kišiņevu. Par vienu eiro iegūst gandrīz 20 Moldovas lejus, tāpēc cenu līmenis eiropiešu ceļotājam būs ļoti patīkams. Moldova piedāvās salīdzinoši lētu ceļojumu, bet bagātu vēsturi, kā arī kultūras un naktsdzīvi.

Monako: 336 000 tūristi

Otra mazākā valsts pasaulē, kas aizņem tikai 2 kvadrātkilometrus lielu platību un robežojas ar Franciju un Vidusjūru. Valsts reputācija tai iet pa priekšu. Bagāto cilvēku spēļu laukums, jo 30 procenti Monako iedzīvotāji ir miljonāri un protams tas atspoguļojas arī dzīvošanas izmaksās. Ja pietiek līdzekļi apmeklēt šo valsti tikai vienu dienu, noteikti ir vērts to darīt un jahtu ostā apbrīnot milzīgās jahtas, aiziet līdz pasaules slavenajiem kazino un uzkāpt līdz monarhu pilij.

Maķedonija: 510 000 tūristi

1991.gadā Maķedonija pasludināja savu neatkarību no Dienvidslāvijas valstu savienības un cer drīzumā pievienoties Eiropas Savienībai. Tāpēc noteikti vērts to apmeklēt pirms tā kļūst populārāka un ar to arī dārgāka. Pašreiz par vienu eiro var iegūt ap 60 Maķedonijas denāru, tas nozīmē, ka arī luksusa numuriņi noteikti būs nedārgi. Kaut gan Maķedonijai ir tikai sauzemes robežas, valstī ir neskaitāmas pludmales - lieli, skaisti ezeri, kā piemēram Ohrida ezers, kā arī kalni un dabas parki piesaistīs piedzīvojumu meklētājus.

Nākamo reizi iepazīsim nākamās 5 valstis: Bosnija un Hercegovina, Luksemburga, Armēnija, Serbija un Melnkalne.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 21.03.2024 Pirts rituāli pie Dzintras Abarones TAKA
Pirts rituāli un meistarklases dažādiem pasākumiem .Meistarklašu formāti parasti pielāgoti atbilstoši pasūtītāja vēlmēm. | Skatīt vairāk
Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem Estravel Latvia
Neaizmirstama pieredze, augstākās klases apkalpošana! Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem - Piepildiet sapni! | Skatīt vairāk
no 2210 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5649302sec.