Iedvesmojies ceļojumam – Nepāla (video)

Nepālā nav nejaušu ceļotāju. Katrs zina, kāpēc šurp braucis. Viens dodas iekarot sniegoto Everestu, cits – rast atbildes uz svarīgiem jautājumiem. Šeit var doties kalnu pārgājienos, kas ilgst nedēļām ilgi, traukties lejup pa straujajām kalnu upēm vai, aizturējis elpu, džungļu krūmos gaidīt Bengālijas tīģera parādīšanos. Nepāla ir arī īstā vieta dvēseles veldzēšanai un ķermeņa dziedināšanai. Kalnu gaiss, jogas prakse un meditācija ļauj rast mieru un līdzsvaru.

Nepāla - oficiāli Nepālas Federālā Demokrātiskā Republika - ir valsts Āzijas dienvidu daļā un ir pasaules jaunākā republika. Tā robežojas ar Indiju dienvidos, austrumos, rietumos un Ķīnu -ziemeļos. Ar 147 181 kvadrātkilometru platību un iedzīvotāju skaitu aptuveni 30 miljoniem, Nepāla ir pasaules 93. lielākā valsts un 41. apdzīvotākā valsts. Nepālas galvaspilsēta un lielākā pilsēta ir Katmandu.

Nepāla ir valsts ar ļoti daudzveidīgu ģeogrāfiju un kultūru. Valsts atrodas Himalaju dienvidu nogāzē, un šeit atrodas vairākas pasaules augstākās virsotnes, tai skaitā augstākā pasaules virsotne Everests. Auglīgie un mitrie dienvidi ir samērā urbanizēti. Aptuveni puse iedzīvotāju dzīvo zem starptautiski noteiktā nabadzības līmeņa.

Nepāla pavisam noteikti ir iedvesmu sniedzoša valsts, garīgo meklējumu, hinduisma tradīciju, kalnu augstuma un pieticības caurstrāvota zeme. Himalaji kā pasaules jumts izstaro to lielo mistēriju, apskaidrību, garīgās atklāsmes un reizē skarbumu, ko brauc meklēt tūkstošiem cilvēki no visas pasaules.

Nepāliešu acis pauž laimes apjausmu, dzīvesprieku, skaidrību, pieticību, mazliet nogurumu no lielās nabadzības, taču pamatīgu spēku, jo kalnos dzīvot var tikai stiprie. Nepāla ir vienīgā pasaules valsts, kur ciena visu reliģiju dievības. Tam visam pāri plešas nepāliešu pieticība un vienkāršība, kas katram ceļotājam te liek justies gaidītam. Lai arī mantisko bagātību Nepālā nav daudz, visu atsver nepāliešu sirds plašums. Pat visnabadzīgākajā namā ceļiniekam cels galdā saldo čaju, kas pagatavots ar jaka pienu, un novēlēs labu ceļa vēju.

Iedvesmai noskaties video par Nepālu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67805099sec.