Apskati 10 burvīgas salas, kurās sasildīties, kad Latvijā salst

Nav nozīmes, vai esi jaunas kultūras, piedzīvojumu meklējumos vai vienkārši vēlies atpūsties skaistā pludmalē, aizmirstot visas savas raizes - viena no šīm salām noteikti būs piemērota tieši tavam ceļojumam. Katru gadu Travel+Leisure saviem lasītājiem lūdz dalīties savā ceļošanas pieredzē un iespaidos par dažādām vietām pasaulē tajā skaitā arī visiespaidīgākajām salām 2018. gadā. Zemāk vari apskatīt vispopulārāko atpūtas un piedzīvojumu salu topu.

10. Bali, Indonēzija

Bali ir viena no Indonēzijai piederošajām mazākajām, bet arī skaistākajām salām. Uz šīs salas iespējams iepazīt brīnumainu antīko kultūru, apskatīt eksotiskas pilis un tempļus, vienlīdz izbaudot skaisto dabu. Saulei norietot, Bali piedāvā krāšņu nakts dzīvi – dažādus bārus, klubus un citas izklaides vietas –, kā arī iespēju ieturēt bagātīgu maltīti kādā no restorāniem.

 

9. Hvara un Dalmācija, Horvātija

Hvaras sala pieder pie skaistā Dalmācijas salu reģiona. Šī sala ir ievērojama ar krāšņiem vīna dārziem, spilgtiem lavandas laukiem un iespaidīgu pludmali. Te iespējams arī aplūkot arī 13. gadsimta arhitektūru – gotikas stilā celtas pilis un baznīcas – un izstaigāt marmora akmenī klātās ielas.

 

8. Iskija, Itālija

Šī vulkāniskās izcelsmes sala ir visattīstītākā un lielākā Neapoles līcī. Iskijā iespējams izbaudīt priežu, citrusaugu audzes, vīna dārzus, vulkānisku akmeņu ainavas kā arī kristāldzidru jūru pasakainā pludmalē. Uz salas esošajās pilsētiņās atrodami daudz un dažādi bāri, restorāni un citas izklaides vietas.

7. Kauai, Havaju salas

Kauai ir ģeoloģiski vecākā no Havaju salām. Šīs salas zeltainajās pludmalēs iespējams aizmirst visas raizes un baudīt silto klimatu. Kauai tiek saukta arī par "Dārzu salu" – tās brīnumainajos salas lietus mežos mājo pasaules retāko putnu un augu sugas, caur tiem plūst mutuļojošas upes kas aizved līdz fantastiskiem ūdenskritumiem. Salas mazajās pilsētiņās iespējams iepazīt tās bagātīgo kultūru un nepiespiesto atmosfēru.

6. Maui, Havaju salas

Maui ir otra lielākā no Havaju salām. Varētu teikt ka šī sala piemērota īstiem dabas mīļotājiem – tā izceļas ar saviem iespaidīgajiem bambusa mežiem, tajos mutuļojošajiem ūdenskritumiem un skaistu nacionālo dabas parku. Salas zeltainās un garās pludmales ir lieliski piemērotas sērfošanai, vindsērfingam un snorkelēšanai. Maui iespējams iepazīt salas kultūru tās nelielajos, apburošajos ciematiņos.

5. Santorīni, Grieķija

Santorīni sala tiek uzskatīta par vienu no sapņainākajiem un romantiskākajiem tūrisma galamērķiem pasaulē. Uz šīs salas pašā tās krastā iespējams aplūkot skaisto Kiklādu sila arhitektūru – baltās, savstarpēji savienotās celtnes kas stiepjas pāri kalna nogāzei. Sala ir ievērojama ar uz tās esošo iespaidīgo vulkānu un skaistajiem saulrietiem kā arī luksusa atpūtas kompleksiem.

4. Galapagu salas, Ekvadora

Šīs salas ir daļa no UNESCO mantojuma un tās tiek uzskatītas par "dzīvo evolūcijas attīstības muzeju". Galapagu salās iespējams apskatīt eksotiskus, neparastus un citur nesastopamus dzīvniekus un augus. Protams, aizraujošā daba nav vienīgais, ko salās var pieredzēt – par spīti trauslajai ekosistēmai uz salām ir attīstījušās vairākas, tieši tūristiem paredzētas pilsētiņas, kurās iespējam gan gardi paēst, gan izklaidēties.

 

 

3. Borakai sala, Filipīnas

Borakai sala ir viena no visu laiku visvairāk tūristu apmeklētākajām salām tieši izklaides nolūkiem. Vispopulārākā vieta ir Baltā pludmale – tā ir 4 km gara un gar to ir neskaitāmi daudz restorānu, bāru, viesnīcu un citu izklaides vietu. Šī pludmale nepārtraukti ir cilvēku pārpildīta tajā notiek visdažādākās aktivitātes, piemēram, izbraucieni ar laivām. Šeit iespējams izbaudīt pateisi krāšņu nakts dzīvi neskaitāmajos bāros un klubos ar dzīvo mūziku un pat uguns dejotājiem.

2. Hilton-Head sala, Ziemeļkarolīna

Hilton-Head sala ir atrodas vienā no ASV siltākajām un patīkamākajām vietām un ir orientēta uz labākās pieredzes nodrošināšanu tieši tūristiem. Uz salas ir izvietoti 33 pasaules līmeņa golfa korti, 300 tenisa korti un vairāk nekā 250 restorāni. Šeit iespējams arī atpūsties saulainās un ērti iekārtotās pludmalēs baudot silto ūdeni un relaksējošo sauli.

 

 

1. Palavānas sala, Filipīnas

Šo salu tās apmeklētāji bieži apraksta kā vienu no skaistākajām vietām uz pasaules, tā ir gan romantiska, gan relaksējoša gan pieejama cenu ziņā. Sala tūristus pievilina ar savu dabas skaistumu – zaļajiem, bagātīgajiem kalniem, pazemes upi un kaļķakmens alām. Palavānas salā arī iespējams ar akvalangu ienirt tās dzidrajos tirkīzzilajos ūdeņos un izpētīt skaisto zemūdens pasauli.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem Estravel Latvia
Neaizmirstama pieredze, augstākās klases apkalpošana! Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem - Piepildiet sapni! | Skatīt vairāk
no 2210 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.03.2024 - 20.03.2024 Viesu māja  “VINTĀŽA” TAKA
6 istabas nakšņošanai (līdz 30 cilvēkiem). Ir biljarda zāle un liela pirts, kur papērties vai vienkārši sasildīties. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12734985sec.