Taizeme Latvijas pilsoņiem atceļ vīzu režīmu īstermiņa braucieniem

Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas mājaslapā ziņots, ka no 2019. gada 14. aprīļa Latvijas pilsoņiem ieceļošanai Taizemes Karalistē līdz 30 dienām vīza nav nepieciešama, ja ieceļošanas mērķis valstī ir tūrisms.

Uzturoties Taizemē, tūristiem vienmēr līdzi ir jābūt pasei, kuru var pieprasīt uzrādīt jebkurā laikā.

Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem ieceļošanai Taizemē ir nepieciešama vīza. Elektroniskā pieteikšanās Visa on Arrival tiem ceļotājiem, kas ierodas Suvarnabhumi lidostā Bangkokā, jāveic tiešsaistes režīmā tīmekļa vietnē www.immigration.go.th (sadaļā Online Application for Visa on Arrival).

Atļautais uzturēšanās ilgums valstī, ja ieceļošanas mērķis ir tūrisms, ir līdz 15 dienām. Vīzu ir iespējams pagarināt uz septiņām dienām, savukārt ārkārtas gadījumos (piemēram, slimība) – līdz 30 dienām no ieceļošanas dienas.

Ceļotājiem der atcerēties, ka:

Taizemē karaļa un karaliskās ģimenes kritika tiek uzskatīta par krimināli sodāmu, par ko draud līdz pat 15 gadiem ieslodzījumā.

Valstī par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu transportēšanu, izgatavošanu, realizāciju vai glabāšanu, draud bargi sodi, arī nāvessods.

No 2018. gada janvāra stājās spēkā smēķēšanas aizliegums ceļotāju iecienītajās Taizemes pludmalēs: Ko Samui (Koh Samui), Pataija (Pattaya) un Puketā (Phuket), kā arī Pračuapkhīrīkhanas (Prachuap Khiri Khan), Čonburi (Chon Buri) un Sonkhla (Songkhla) provincēs.

Taizemē ir aizliegts ievest un lietot elektroniskās cigaretes. Par šādu pārkāpumu var tikt piemērots sods, tostarp ieslodzījums līdz 10 gadiem. Elektronisko cigarešu piegāde un pārdošana var tikt sodīta ar cietumsodu līdz pieciem gadiem apcietinājumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.03.2024 - 23.03.2024 Alīsijas Edelvaisas (Austrija) koncerts Valmieras TIC
22.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā koncertēs austriešu dziesminiece, multiinstrumentāliste, cirka māksliniece un aktrise Alīsija Edelvaisa. | Skatīt vairāk
25 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 23.03.2024 Satriecošs piedāvājums atpūtai ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Viena no skaistākajām un interesantākajām Āzijas valstīm, kuru ir vērts apmeklēt kaut reizi dzīvē. Šo salu raksturo ārkārtēja dabas un kultūras | Skatīt vairāk
no 793.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 Laivošana Latgalē Latgale.travel
Aktīvā laivošanas sezona ir gaisā! Dodies izbaudīt piedzīvojumus Latgalē | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45571518sec.