Krakovas ierasti pozitīvā un brīvā aura ir zudusi

Latvietis Atis Ivanovs pēdejos divus gadus dzīvo un strādā kādreizējā Polijas galvaspilsētā Krakovā. Līdz šim Polijā ar Covid-19 saslimuši gandrīz divi tūkstoši cilvēku un vairāk nekā 20 cilvēki cīņā ar slimību ir zaudējuši.

Atis portālam Travelnews.lv atklāj, kā šobrīd, vīrusa izplatības laikā, rit ikdiena Polijā:

"Polija nav izņēmums - arī pie mums pārmaiņas no ierastās ikdienas ir redzamas un jūtamas. Ieviesta virkne piesardzības pasākumu, ierobežojumu un noteikumu.

Tāpat kā liela daļa manu draugu un kolēģu, esam pavadījuši jau 2 nedēļas izolācijā. Polijā nav atļauts pamest mājas bez pamatojuma - ārā drīkst doties tikai uz pārtikas veikalu, aptieku, doties darba gaitās vai vienu reizi dienā veikt sportiskās aktivitatēs . Aizliegts tikties cilvēku grupās vairāk par 2 personām - izņēmums ir ģimenes un tai piederīgie. Liela daļa ir izvēlējušies iespēju pamest pilsētu un dodas izolacijā uz laukiem, lai izvairītos no vīrusa, kā arī tādēļ, lai nebūtu jāizjūt saspringtā atmosfēra, kas valda pilsētā.

Viennozīmīgi - Krakovas ierasti pozitīvā un brīvā aura ir zudusi, pilsētas ielas ir tukšas, visas tik ļoti iemīļotās vietas, kuras bijam iecienījuši atpūtai, ir aizvērtas. Krakova allaž ir bijusi tūristu piepildīta pilsēta, kas arī bija daudzu biznesu pamats. Neizbēgami, tas atstāj lielu ietekmi uz uzņēmējdarbību. Tūrisma nozarē bizness šobrīd ir iesaldēts, esmu dzirdējis, ka darbadevēji ir spiesti atbrīvot darbiniekus no darba vai samazināt atalgojumu līdz minimumam, jo uzņēmumiem ir dīkstāve un nav ienakumu. 

Es varu būt pateicīgs par manas darbavietas sniegto iespēju strādāt no mājām ierastajā ritmā, līdz ar to darbadienas rit salīdzinoši ātri. Ik vakaru sazinos ar ģimeni un draugiem, izmantojot videozvanus, tomēr tas neatsver tiešu kontaktu ar cilvēkiem dzīvē un ir jūtams socializēšanas trūkums, kas parasti bija neatņemama ikdienas sastāvdaļa.

Tomēr, neraugoties uz drūmo situāciju, skatos uz notiekošo, kā svarīgu dzīvesskolu, kas liek nedaudz apstāties, piebremzēt un novērtēt lietas, kurām straujajā ikdienas tempā nepietiek laiks. Arī citiem iesaku saglabāt dzīvesprieku šajā grūtajā laikā un lūkoties nākotnē ar pozitīvām domām!"

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.617342sec.