Nosauc pasaules valstis ar patīkamāko klimatu

Mērens ikgadējais nokrišņu daudzums, zems dabas katastrofu risks un patīkami laika apstākļi visu cauru gadu ir galvenie iemesli, kādēļ Ekvadora, Urugvaja un Malta nodēvētas par "pasaulē labākā klimata" zemēm.

Ar maksimālo vērtējumu 100 punkti jau otro gadu pēc kārtas Ekvadora ierindota ASV izdevuma "International Living" apkopojuma "Global Retirement Index" klimata kategorijas topa pirmajā vietā.

"Labākie laika apstākļi Ekvadorā parasti novērojami kalnu pilsētās Kuenkā, Otavalo, Vilkabambā un Kito," atzīst InternationalLiving.com pārstāvis Dans Preščers. "Augstā novietojuma virs jūras līmeņa un intensīvās saules gaismas dēļ manā skatījumā klimatiskie apstākļi šeit ir ideāli."

Dienvidamerikas valsts Urugvaja, kas atrodas starp 30° un 35° dienvidu paralēli, šogad "Global Retirement Index" klimata topā ierindota pirmoreiz. Tā atrodas mērenā klimata joslā, un vidējā gaisa temperatūra ziemas mēnesī jūlijā šeit variē no deviņiem līdz trīspadsmit grādiem, savukārt vasaras vidus mēnesī janvārī – no 23 līdz 26 grādiem pēc Celsija. 

Raksturojot Urugvajas klimatu, skaidri nošķirami četri gadalaiki. Deivids Hamonds, InternationalLiving.com korespondents Urugvajā, kurš valstī dzīvojis septiņus gadus, to raksturo kā "perfektu". "Urugvajas ziema ir mērena, ļoti, ļoti reti temperatūra noslīd zem nulles. Nokrišņu ir pietiekami, un vasarās patīkami veldzēties piekrastes vēsmā," viņš stāsta.

Savukārt Eiropas salu valsts Malta, pateicoties tās patīkamajam Vidusjūras klimatam, ierindota trešajā pozīcijā. Malta atrodas aptuveni 100 kilometrus uz dienvidiem no Itālijas salas Sicīlijas, kas nozīmē, ka arī ziemas šeit ir salīdzinoši siltas, savukārt vasaras karstumā vietējie iedzīvotāji un tūristi var meklēt veldzi pasakainajās pludmalēs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18564892sec.