Septiņi galamērķi, kas vislabāk skatāmi nakts melnumā

Pastaigām tumsā, kuras papildina naksnīgs vējš un zvaigznēm rotāts debess jums, allaž piemīt noslēpumaini romantiska dzirksts. Ja jūs nebaida nakts maģija, ir vērts pabūt vietā, kur gaisma tumsu mij kādā apbrīnojamā veidā.

Moskītu līcis, Puertoriko

Moskītu līcis Puertoriko (attēlā) tiek uzskatīts par spožāko no pasaules astoņiem bioluminiscentajiem līčiem. Pelde vai brauciens kajakā pievakarē ir labākais veids, kā novērot spīdošā ūdens fenomenu, kas rodas, īpašiem mikroorganismiem reaģējot uz pat vissīkāko kustību un izstarojot pasakainu gaismu.

Makenzijas upes baseins, Jaunzēlande

Makenzijas apgabals ir viens no iemesliem apmeklēt Jaunzēlandi – tas ir pasaulē lielākais un, iespējams, titulam visatbilstošākais Starptautiskais Tumšo debesu rezervāts. Tas nozīmē, ka šī vieta ir ideāli piemērota nakts debess burvības vērošanai visā tās pilnībā. Īsteniem astronomijas entuziastiem ieteicams apmeklēt Džona kalna observatoriju.

Aļņu salas Nacionālais parks, Edmontona, Kanāda

Vēl viens Tumšo debesu rezervāts meklējams Kanādas vidienē. Aļņu salas Nacionālais parks, kas iekļauts arī UNESCO pasaules mantojuma sarakstā, šādu titulu izpelnījies ārkārtīgi minimāla gaismas piesārņojuma dēļ, tādēļ visa gada garumā bizonu kompānijā šeit iespējams vērot naksnīgās debesis kā nekur citur pasaulē.

Atakamas tuksnesis, Čīle

Pasaulē sausākais tuksnesis ir arī mājvieta pasaulē spēcīgākajam radioteleskopam. Kā izrādās, klimats Atakamā ir lieliski piemērots zvaigžņotās debess dienvidu puslodes pētīšanai, tādēļ vairāki vietējie tūrisma uzņēmumi piedāvā ceļotājiem iespēju pavadīt nakti zem klajas debess vai apmeklēt Paranala observatoriju.

Krīgera Nacionālais parks, Dienvidāfrikas Republika

Patiesībā DĀR lielākais dabas rezervāts kļūst vēl apbrīnojamāks nakts laikā. Atrodoties tālu no Keiptaunas un Johannesburgas gaismām, zvaigžņotās debess vērošana virs parka teritorijas ir vārda tiešajā nozīmē spilgts piedzīvojums. Turklāt interesenti var doties arī nakts safari, izvēloties gidus ar padziļinātām zināšanām astronomijā.

Grifita observatorija, Losandželosa, Kalifornija

Observatorija, ultramoderns planetārijs un astronomijas muzejs – to visu piedāvā Grifita observatorija. Neskaitot iespējas pētīt un apbrīnot Visumu, no kalnā izvietotā kompleksa paveras arī vienreizējs skats uz pilsētas gaismām, tādēļ observatorijas bezmaksas apmeklējums ir lielisks papildinājums jebkurai ekskursijai pa Losandželosu.

Vaitomo alas, Jaunzēlande

Zilganzaļi vizuļojošās Vaitomo alas vislabāk skatāmas naktī. Par sirreālo skatu rūpējas tūkstošiem spīdvaboļu kāpuru, kas pieder tikai Jaunzēlandei raksturīgai sugai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36196303sec.