Saūda Arābijā plāno būvēt kilometru augstu ēku

Viens no Dubaijas simboliem – debesskrāpis "Burj Khalifa" – jau drīzumā, šķiet, var zaudēt savu pasaulē augstākās celtnes titulu. Tas tādēļ, ka Saūda Arābijas pilsētā Džidā iecerēts būvēt veselu kilometru augstu torni.

Kompānija "ACTS" nesen paziņojusi, ka drīz tiks uzsākti pirmie materiālu testi 1 000 metru augstās celtnes "Kingdom Tower" (attēlā pa kreisi) būvniecībai. Tiek solīts, ka šis tornis augstumā par 173 metriem pārspēs šībrīža rekordistu "Burj Khalifa" (attēlā pa labi), un tā būvniecības izmaksas lēstas ap 890 miljoniem eiro.

Kā vēstī laikraksts "Saudi Gazette", "Kingdom Tower" būs 200 stāvu, no kuriem pavērsies skats uz Sarkano jūru. Projekta īstenošanai, domājams, būs nepieciešami 5,7 miljoni kubikmetru cementa, kā arī 80 000 tonnu tērauda.

Šāda mēroga celtnes būvniecība piekrastes joslā, kur to nelabvēlīgi varētu ietekmēt sāļūdens, ir īpaši sarežģīts uzdevums. Lai nodrošinātu stabilitāti un stingrību pamatiem, kuri sniegsies iespaidīgus 60 metrus zem zemes, plānots izmēģināt neskaitāmus cementa paveidus. Debesskrāpim būs arī neviendabīga forma, kas ļaus samazināt vēja radīto noslodzi uz konstrukciju.

Lai gan "Kingdom Tower" projekts nodēvējams par ārkārtīgi ambiciozu, Augstceltņu un pilsētvides padomes vadītājs San De Kims norādījis, ka tas patiesi ir realizējams.

"Patlaban spējam uzbūvēt vienu un varbūt pat divus kilometrus augstu torni, taču noteikti ne augstāku – tad mums būtu jāsagatavo daudz mājasdarbu," viņš pastāstījis portālam ConstructionWeekOnline.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50519514sec.