Prom no tūristu pūļiem: pasaulē vismazāk apmeklētās valstis [1]

Aizvadītajā nedēļā Francija tika oficiāli atzīta par ārzemju ceļotāju visapmeklētāko pasaules valsti. Taču nu pienācis laiks pievērst uzmanību tām valstīm, kurp būtu jādodas, ja vēlaties izvairīties no lieliem tūristu pūļiem.

Tūristu vismazāk apmeklētās pasaules valstis (ANO Pasaules Tūrisma organizācijas (PTO) dati):

Dienvidamerika – Gajāna (177 000)

Gajāna, kas nereti tiek klasificēta kā Karību reģiona valsts, ir Dienvidamerikas kontinenta daļa. Valsts pazīstama ar neskartajiem lietus mežiem, politisku nepastāvību un koloniālā laikmeta galvaspilsētu Džordžtaunu.

Ziemeļamerika – Kanāda (16,6 miljoni)

Salīdzinot ar ASV un Meksiku, Kanādā pērn ieradās ievērojami mazāk tūristu. Tomēr pasaules mērogā tā ierindojama pat tuvu visapmeklētāko valstu desmitniekam.

Ziemeļeiropa – Islande (808 000)

Ģeogrāfiski nomaļā ledus un uguns zeme, neskatoties uz tās kontrastiem bagātajām, izteiksmīgajām un neatkārtojamām ainavām, pērn bijusi tūristu vismazāk apmeklētā valsts Ziemeļeiropā.

Rietumeiropa – Lihtenšteina (62 000)

Lihtenšteinas Firstistē, kas ir viena no mazākajām, kā arī bagātākajām pasaules valstīm, 2013. gadā ieradās vien nepilns procents tā tūristu skaita, kas apmeklēja Franciju.

Centrāleiropa un Austrumeiropa – Moldova (96 000)

Kultūras un tradīcijām bagātā zeme Moldova, kurp noteikti vērts doties baudīt visdažādākos vīnus, pērn bijusi viena no vismazāk apmeklētajām valstīm Eiropā.

Dienvideiropa/Vidusjūras reģions – Sanmarīno (139 000 – 2012. gadā)

Lai gan PTO rīcībā, publicējot ziņojumu, bija vien 2012. gada dati par Sanmarīno, pēdējos gados reģistrētā ieceļojošo tūristu skaita lejupslīde, domājams, norāda, ka situācija bijusi līdzīga arī 2013. gadā. Jāatzīmē gan, ka pundurvalsts platība ir vien aptuveni 61 kvadrātkilometrs.

Āfrika – Sjerraleone (81 000)

Tā kā vairākas Āfrikas valstis ANO nesniedza informāciju par ieceļojošo tūristu skaitu pērn, iespējams, citviet kontinentā rādītāji bijuši vēl zemāki. Piemēram, Centrālāfrikas Republikā 2010. gadā – pēdējoreiz, kad tā sniedza attiecīgo informāciju – tika reģistrēti 54 000 ārvalstu tūristu.

Centrālamerika – Beliza (294 000)

Lai gan Belizā, kas pazīstama ar fascinējošo Belizas barjerrifu, savulaik brīvdienas pavadījušas daudzas superzvaigznes, tostarp Madonna, Ringo Stārs un Harisons Fords, pēdējā laikā valsts izpelnījusies salīdzinoši nelielu ievērību ceļotāju vidū.

Karību reģions – Montserrata (7 000)

Britu aizjūras teritorija Montserrata pirms vairākiem gadiem pamatīgi cieta vulkāna izvirdumā, ar ko, iespējams, daļēji skaidrojams zemais ieceļojušo tūristu skaits.

Ziemeļaustrumu Āzija – Mongolija (476 000)

Nav noslēpums, ka bezgalīgajos, cilvēka neskartajos Mongolijas plašumos, kur stepes mijas ar Gobi tuksnesi, ik gadu ierodas ievērojami mazāk tūristu nekā tās kaimiņvalstīs.

Dienvidaustrumāzija – Austrumtimora (78 000)

Austrumtimora, kas ir Dienvidaustrumāzijas reģiona jaunākā valsts, ir arī vismazāk apmeklētā. Tā bija pirmā valsts, kas savu neatkarību pasludināja 21. gadsimtā, tomēr šeit, par spīti pasakainām niršanas vietām, vēl aizvien valda nabadzība un politiskā nestabilitāte.

Dienvidāzija – Butāna (105 000 – 2012. gadā)

Kā izrādās, gleznainā iekšzemes valsts Himalajos ar nolūku cenšas atturēt ārzemju tūristus no tās apmeklēšanas – valstī tiek piekopta politika, kas paredz atbalstīt tikai tādus tūrisma veidus, kas ir videi draudzīgi un vienlaikus nes salīdzinoši lielus ieņēmumus budžetā.

Okeānija – Tuvalu (1 000)

Klusā okeāna salu valsts ar platību, kas nepārsniedz 26 kvadrātkilometrus, tūristiem ir sarežģīti aizsniedzama – tas pamatā iespējams vien ar dažu avioreisu starpniecību. Tādēļ nav pārsteidzoši, ka Tuvalu (attēlā), visticamāk, ir vismazāk apmeklētā valsts pasaulē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Juris 10/24/2014 15:05 Nepieciešams ieviest jaunu rādītāju - ārvalstu tūristi uz kvadrātkilometru. Tas vērstu uzmanību uz ilgstpējību, bet būtībā būtu bezjēdzīgs.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1296308sec.