Tūristiem Spānijā atkal atvērs «pasaulē bīstamāko» pārgājienu taku

Šaura taka gar kādu aizu Spānijas dienvidos, kas nereti tiek dēvēta par pasaulē bīstamāko pārgājienu maršrutu, patlaban piedzīvo restaurāciju un jau nākamgad atkal vērs durvis tūristiem.

Pārgājienu taka Caminito del Rey, kuras nosaukums burtiskā tulkojumā nozīmē "Karaļa celiņš", ved gar šauro Gaintanesas aizu Spānijas dienvidos. Miljoniem cilvēku vietnē YouTube noskatījušies video, kurā redzams, kā pa bīstamo un šauro taku dodas vairāki drosminieki.

Pēc vairākiem traģiskiem negadījumiem 1999. un 2000. gadā, kuros bojā gāja cilvēki, taka, kuras lielākā daļa ir nolaistā stāvoklī, tika slēgta. Mūsdienās vairs tikai vietām manāmas šauras metāla margas, turklāt maršruta pievārēšana pa spēkam ir vien fiziski izturīgākajiem kāpējiem. Tomēr tas adrenalīna tīkotājus vēl aizvien neattur no bīstamām pastaigām bezdibeņa malā.

Jau 2011. gadā Andalūzijas reģiona valdība un Malagas pilsētas dome vienojās kopīgiem spēkiem segt objekta restaurācijas izmaksas vairāk nekā piecu miljonu eiro apmērā, šādi padarot to daudz drošāku tūristiem. Darbi aizsākās šī gada martā, un iecerēts, ka takas atkārtota atvēršana reģionā ļaus vairot tūristu skaitu.

1,2 kilometrus garā taka sākotnēji tika izbūvēta, lai strādnieki varētu piekļūt Gvadalorses upes dambim. Takas nosaukums radās, kad 1921. gadā to svinīgi atklāja Spānijas karalis Alfonso XIII, turklāt nākamgad janvārī vai februārī tās atkārtotā atklāšanā piedalīsies viņa mazmazdēls karalis Felipe VI. Kā paziņojusi Malagas dome, iecerēts, ka trīs mēnešus gadā maršruts tūristiem būs pieejams bezmaksas, bet pārējā laikā tiks piemērota samaksa.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42512417sec.