Traģēdija Himalajos izraisa centienus uzlabot tūristu drošību

Pēc vienas no traģiskākajām alpīnisma nelaimēm Nepālas vēsturē Himalajos jau drīzumā varētu tikt ieviesta prasība, ka alpīnistiem un pārgājienu dalībniekiem kalnos ceļā obligāti jāņem līdzi satelītnavigācijas iekārtas.

Pēc spēcīgās sniega vētras un lavīnām, kas aizvadītajā nedēļā nesa 41 cilvēka upuri, Nepālas varasiestādes nu plāno ieviest jaunas prasības, lai uzlabotu meteoroloģisko prognožu pakalpojumus un, rūpējoties par viņu drošību, nāktu klajā ar labākiem risinājumiem tūristu un vietējo gidu izsekošanai kalnos.

Nepālas Tūrisma departamenta pārstāvis Tulasi Gautama atzinis, ka tūristiem, kuri apmeklē iecienītos kāpšanas un pārgājienu maršrutus kalnos, visticamāk, turpmāk ceļā nāksies doties kopā ar tikai īpaši apmācītiem vietējiem gidiem, kā arī izmantot satelītnavigācijas iekārtas, lai nodrošinātu iespēju viņus vienkāršāk izsekot ārkārtas gadījumos.

Kā norāda varasiestādes, aizvadītajā nedēļā uz ziemeļiem no Katmandu bojā gāja 41 cilvēks, kuru vidū bija ārzemju tūristi un vietējie gidi, bet vairāk nekā 500 cilvēku tika izglābti pēc tam, kad viņi bija iekļuvuši spēcīgā sniega vētrā. Svētdien nācies slēgt kādu no populārā Annapurnas pārgājienu maršruta posmiem, jo apvidu, kurā tika atrasti vairums bojāgājušo, turpināja apmeklēt aizvien jaunas tūristu grupas.

Spēcīgo sniega vētru bija izraisījis ciklons, kurš iepriekš skāra Indijas piekrasti. Aptuveni puse traģēdijā bojāgājušo bija nepāliešu gidi, pavāri un somu nesēji, kuriem lielākoties nebija ne laika apstākļiem piemērota tērpa, ne aprīkojuma. Šis fakts saniknojis Nepālas glābšanas dienestu amatpersonas, kuras turklāt norādījušas, ka veiktajās glābšanas operācijās ārzemju tūristiem bijušas priekšrocības.

Tikmēr tūrisma nozares pārstāvji atzīst, ka GPS iekārtas nebūt nav risinājums, kā izvairīties no turpmākām traģēdijām Himalajos. Tiek pausta pārliecība, ka tā vietā būtu jānodrošina augstāka līmeņa apmācības gan tūristiem, gan viņu gidiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42596698sec.