Septiņi neparasti muzeji, kuros noteikti jāiegriežas Amsterdamas viesiem

Gluži tāpat kā citās lielpilsētās, arī Amsterdamā atrodami pasaules līmeņa muzeji ar klasiskiem mākslas darbiem. Tomēr līdzās tiem interesenti var apmeklēt arī muzejus, kuri atspoguļo pilsētas liberālo dabu un kuros skatāmo ekspozīciju tematikā ietilpst gan sekss, gan apreibinošas vielas.

Tiesa gan, Amsterdama visvairāk var lepoties ar neparastām priekšmetu kolekcijām daudzos nelielajos muzejos, kuri cildina to īpašnieku pievilcīgi dīvainās apsēstības.

1. Siera muzejs

Pavisam nelielajā kanālmalas muzejā, kas veltīts nacionālajām siera gatavošanas īpatnībām, gan nav daudz eksponātu, toties ir iespēja nobaudīt pārpārēm siera šķirņu. Muzejā apskatāms arī, piemēram, pasaulē dārgākais siera griezējs – ar briljantiem inkrustēts darbarīks vismaz 26 000 eiro vērtībā.

2. Kaķu muzejs

Lai arī cik ļoti daži ļaudis nemīlētu savus kaķus, holandietis Bobs Meijers, šķiet, pārspēj visu iepriekš redzēto un dzirdēto. Kad bijušā baņķiera pūkainais mīlulis nomira, viņš nolēma savu namu pārveidot dzīvnieciņam veltītā templī.

Rezultātā tapa "De Kattenkabinet" – itin savdabīgs muzejs, kurā apskatāmi visdažādākie eksponāti ar kaķu tematiku – sākot no kolekcionējamiem priekšmetiem līdz pat Rembranta un Pikaso skicēm. Turklāt 1880. gados celtā nama augšstāvus apdzīvo ne vien pats Meijers, bet arī viņa četri tagadējie mīluļi, kuriem ļoti tīk apmeklētāju uzmanība.

3. Holandiešu apbedīšanas muzejs

Lai gan muzejs atrodas visai tālu no pilsētas centra, ir vērts tajā nokļūt vien tādēļ, lai apbrīnotu Amsterdamas priekšpilsētu unikālo plānojumu. Holandiešu apbedīšanas muzejs ierīkots kāda kapu pārvaldnieka bijušajās mājās, netālu no ieejas pašā kapsētā. Par spīti muzeja nomācošajai tematikai, informatīvā un uz faktiem balstītā ekspozīcija tāda nebūt nešķiet.

4. Somu un maku muzejs

Nopietnā ekspozīcija, kas ietver vēsturiskas rokassomas, portfeļus un čemodānus, aizsākas ar izsmalcinātām, smagnējām un metāliskām somām, kādas reiz bija iecienījuši karaliskās ģimenes locekļi. Taču jau drīz muzejs atdzīvojas ar mūsdienīgiem, krāsainiem modes aksesuāriem, kā arī pat ieroču un nažu somām. Viens no interesantākajiem eksponātiem – vēl pirms mobilo tālruņu ēras tapusi pārvietojama "telefona soma" ar klausuli, ciparnīcu un garu vadu.

5. Maksa Eives šaha muzejs

Tiesa, muzejs, kurš piedāvā iepazīt vienu no pasaulē senākajām galda spēlēm, nav uzskatāms par neparastu, tomēr šajā namā skatāmais saistīts ar kādu konkrētu spēlētāju. Nelielais muzejs, kas ierīkots bijušā cietuma pirmajā stāvā, stāsta par Maksa Eives – izcila nīderlandiešu šahista – dzīves gaitām. Tikmēr nama ārpusē, līdzās Eives statujai, ikviens interesents, kurš gatavs uzklausīt garāmgājēju stratēģijas padomus, var nodoties šaha partijai uz gigantiska spēles laukuma.

6. Nacionālais briļļu muzejs

Īstais muzejs tiem ļaudīm, kam labprāt tīk uzlaikot citu brilles! Tas iekārtots virs kāda tradīcijām bagāta optikas veikala, kurš klientus apkalpo jau vairāk nekā gadsimtu. Pēc visdažādāko – no vēsturiskiem līdz pat stilīgiem – redzes uzlabošanas rīku apskatīšanas interesenti var iegriezties veikalā un iegādāties brilles paši sev.

7. Pīpju muzejs

Pilsētā, kuras vārds bieži izskan saistībā ar zināmu vielu smēķēšanu, muzejs, kas veltīts pīpēm (attēlā), šķiet, ir absolūti neatņemama sastāvdaļa. Tiesa, šī nebūt nav vieta, kur tiek apkalpoti tabakas vai kāda reibinošāka dūma tīkotāji, bet gan visai nopietna pētniecības iestāde, kurā apskatāms pat kāds 2 500 gadu sens smēķējamais rīks, kā arī pīpe, kas izgatavota no vēža spīlēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39141512sec.