10 ēkas, kas atrodas neparastās vietās

Tā vien šķiet, ka uz mūsu planētas palikuši vien pavisam nedaudzi ''stūrīši'', kur cilvēks vēl nebūtu savu kāju spēris. Iespējams, mazapgūtas vēl ir augstu kalnu virsotnes, milzu sniega klajumi mūžīgā sasaluma stāvoklī un sīkas saliņas nepārredzamos okeāna plašumos. Skatoties bildēs, kādas apkopotas šajā rakstā, rodas jautājums – kā šādas vietas vispār iespējams sasniegt, kur nu vēl uzcelt ēku?! Tā piedāvājam Jums apskatīt 10 pašus ekstrēmākos un grūtāk sasniedzamos mājokļus pasaulē!

1. Namiņš upes vidū

Šis grūti sasniedzamais namiņš atrodas Serbijā, uz miniatūras salas Drinas upē. To pēc savas iniciatīvas 20. gadsimta 60. gadu beigās uzcēla jauniešu domubiedru kompānija sava vasaras kluba vajadzībām. Kopš tā laika mājiņa vairākkārt cietusi plūdos, tomēr līdz šim tā vienmēr tikusi atjaunota.

2. Zem zāles jumta

Ziemeļvalstīs jumti, kas klāti ar augsnes un zāles kārtu, nav nekāds retums. Ja šāds jumts izveidots pareizi, tas pasargā gan no lielām vētrām, gan lietusgāzēm. Šādas ēkas Farēru (Fēru) salās (autonoma Dānijas republika), saglabājušās arī līdz mūsdienām – un ne viena vien!

3. Studija māksliniekiem

Ņūfaunlendā, Kanādā atrodas Fogo sala – vieta, kur savu mājvietu radušas gana ekscentriskas mākslinieku studijas. Tās uzceltas ar mērķi trīs līdz sešus mēnešus gadā izmitināt moderno mākslu radošus māksliniekus, lai okeāna šalkās un mierīgajā vidē tie radītu jaunus darbus, kas, iespējams, varētu iegūt pasaules slavu. ''Garā studija'' celta ar galveno skatu uz okeānu, balstīta uz pāļiem, lai to paaugstinājums aizsargātu ēku no bojājumiem, kas varētu rasties vētru laikā.

4. Nams klintī

20. gadsimta 60. gadu beigās Karību salā Bekijā tika uzcelta ēka ar nosaukumu ''Mēness ala'' (''Moonhole''). Tās īpašnieki vēlējās dzīvot ekoloģiski tīrā vietā, dabiskā vidē. Diemžēl akmeņu nogruvumi visai drīz padarīja māju dzīvošanai bīstamu.

5. Dzirnavas uz klints dzegas

Dzirnavas ''Crystal Mill'' tiek uzskatītas par vienu no visgleznainākajām vietām visā Kolrado štatā, ASV. Paskatoties uz tām tā vien šķiet, ka atbalsta punkts teju, teju sabruks, tomēr šādi dzirnavas stāv jau vairāk kā 100 gadus.

6. Ārpilsētas māja... jau pāri kraujas malai!

Neskatoties uz to, ka šis nams pagaidām ir tikai projekts, Austrālijas arhitekti aktīvi strādā, lai to realizētu dzīvē. Piecu stāvu ēka būs piestiprināta pie klints augstu virs okeāna. Paredzēts, ka šai ēkai vajadzētu izskatīties kā dabiskam klints papildinājumam.

7. Vienīgā celtne uz salas

Skatoties uz šo foto daudziem varētu rasties jautājums – kuram gan ienācis prātā uzcelt vienu ēku uz salas un to pašu pakļautu visiem vējiem un vētrām? Izrādās, apmēram 30 gadus atpakaļ Elliday saliņu apdzīvojušas piecas ģimenes, kuras nodarbojās ar zvejniecību un vietējo putnu medīšanu. Šobrīd namiņš kalpo kā apmešanās vieta medniekiem, kas ķer salā dzīvojošos alkus (jūras putnus).

8. Baznīca uz nepieejamas klints

Rietumgruzijā uz augstas, nepieejamas klints, ko dēvē par Kachi pīlāru, Imeretijā atrodas baznīciņa, kurp paši drosmīgakie var uzkāpt pa metāla kāpnēm. Pirmais dievnams šeit esot bijis jau pirmskristietības periodā, šībrīža celtnes pamatakmens iemūrēts 2008.gadā. Starp citu, ieeja atļauta tikai vīriešiem! 

9. Kalnu būda 4000 metru augstumā

Materhorna kalnos Šveicē 4000 metru augstumā uz stāvas nogāzes malas atrodas tā dēvētā ''hata'' - kalnu būda, kur pārnaksņot tiem, kas ceļā uz virsotnēm. Pamosties – un esi virs mākoņiem!

10. Baznīca klintī

Lai sasniegtu nelielo klosteri ''Eremo di San Colombano'', jādodas augšup pa 102 pakāpieniem, kuri izcirsti tieši klintī. Dzīve šajā grūti sasniedzmajā vietā piedāvā privātumu un vientulību – lai cik tas būtu vilinoši, mūsdienu cilvēkiem gan pagrūti atteikties no civilizētās pasaules labumiem.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82025886sec.