Septiņi galamērķi, kurus vismaz reizi dzīvē jāredz - 2.daļa

Līdz ar pavasari mūsu sirdīs iezogas ilgas pēc ilgi kārotā atvaļinājuma, jauniem iespaidiem un pasakainiem piedzīvojumiem. Ko apskatīt? Septiņus čarteru galamērķus visdažādākajām vēlmēm iesaka Latvijas lielākās tūrisma aģentūras Latvia Tours direktore Ieva Keiša.

Spānija

Kad? Domājot par laika apstākļiem, vissaprātīgākie periodi, kad doties uz Barselonu, ir pavasaris un rudens. Laika periods no jūlija beigām līdz septembra sākumam ir visdīvainākais - lielākā daļa vietējo iedzīvotāju pamet pilsētu, tādējādi padarot to par klusu, ar satiksmi nepārblīvētu vietu. Diemžēl tas nozīmē arī to, ka lielākā daļa restorānu ir slēgti, arī kultūras pasākumu skaits ievērojami samazinās. Visrosīgākais periods ir Lieldienas - šajā laikā apmešanās vietu un viesnīcu cenas kļūst nepieklājīgi augstas.

Kur? Barselona ir Vidusjūras piekrastes pērle, pilsēta, kuras robežas apvieno gan romiešu perioda arhitektūras pieminekļus, gan viduslaiku ielas un kvartālus, gan lieliskas modernisma laikmeta ēkas un pēdējo gadsimtu avangardiskas būves. Barselona ar tās lielisko dziedošo strūklaku izrādi Spānijas laukumā sniedz grandiozu priekšnesumu vairākās daļās – katra no tām ir unikāla ar savu skaņas pavadījumu, sākot no slavenām operu ārijām līdz mūsdienu mūzikai un melodijām no kinofilmām, un vizuālajiem efektiem. Barselonas dziedošo strūklaku apmeklējumu var apvienot ar pastaigu pa tā dēvēto "Spānijas ciemu", kur var nobaudīt vakariņas vai iemalkot kādu vīna glāzi, pie viena noskatoties flamenko priekšnesumu Spānijai tradicionālā tavernā. Barselonā atrodas arī viens no vislielākajiem jūras akvārijiem Eiropā. Haizivis, rajas, astoņkāji, jūras zirdziņi un koraļļi – tas viss veido kopumā brīnumainu zemūdens pasauli.

Auditorija. Arhitektūras, mūzikas, mākslas un kultūras baudītāji, sporta fani, atpūtai kūrortos piekritēji. Barsenola ir Spānijas tirdzniecības un industriālais centrs, kas patiks ikvienam pilsētvides iemītniekam.

Suvenīri. Flamenko lellītes un apgleznoti sienas šķīvji, keramikas izstrādājumi, kaltētais šķiņķis jamón serrano, ugunīgā chorizo desa vai manchego siers no aitu piena. Saldie suvenīri - mandeļu izstrādājums turrón. Laba izvēle ir arī anīsa alkoholiskie dzērieni, šerijs, labs vīns vai mucās gatavinātais spāņu brendijs.

Itālija

Kad? Tūrisma sezona kūrortos sākas maijā un ilgst līdz novembra beigām. Taču Itālija ir tāds galamērķis, kuru var apmeklēt jebkurā gada laikā - jo ir ne tikai pludmales atpūta, bet arī pilsētvide, sena vēsture, kultūra un skaista daba.

Kur? Sicīlija izceļas ar neparasti skaistu dabu. Tai ir arī sava īpašā "rozīnīte" – aktīvais vulkāns Etna. Uz to, kā tas dūmo, var noraudzīties gan no savas viesnīcas logiem, gan aizbraukt turp un ieraudzīt pavisam tuvu gan lavu, gan mājas, kas zem tās apglabātas. Riska nekāda, bet nervus tomēr kutina. Sicīlija ir īsta "zelta bedre" tūristiem. Šeit ir daudz senatnīgu pilsētu, kas izvietotas visgleznainākajās salas vietās. Vispazīstamākās no tām – Palermo, Katānija, Mesīna, Sirakūzas, Taormīna – katra ar savu neatkārtojamo vēsturi.

Auditorija. Mākslas un kultūras baudītājiem - Eiropā nav daudz vietu, kur var atrast tādu vēstures bagātību, daudznacionālu kultūru un brīnišķīgu dabu. Sicīlija ir vieta, kur satiekas grieķu, romiešu, bizantiešu, arābu, normaņu kultūras un civilizācijas. Gardēžiem - Sicīlijas virtuvei piemīt arī savas atšķirības no Itālijas virtuves – ēdiens šeit ir ļoti gards un veselīgs, galvenokārt izmantotas jūras veltes. Un vēl brīnišķīgie Sicīlijas vīni. Tas viss kopā – tik gardi, ka mēli var norīt!

Suvenīri. Sicīliešu keramika, darbi no sastingušas vulkāna Etna lavas, lelles, rotājumi no koraļļiem, kā arī augstākā labuma olīveļļa, sicīliešu mūzikas izstrādājumi – tamburīns ar simboliskiem zīmējumiem, marranzano, mandolino, vēdeklīši, liķieri, vulkāna Etna lavas un kaktusu eļļas ziepes.

Tunisija

Kad? Aktīvā tūrisma sezona Tunisijā sākas maijā un ilgst līdz oktobra beigām. Temperatūra sasniedz līdz pat +35 grādus C, taču gaiss ir ļoti sauss un karstums vieglāk panesams. Klimatu Tunisijā ietekmē Vidusjūra un Sahāras tuksnesis. Tunisijas ziemeļos visvairāk jūtama jūras ietekme, jūra atnes vēsumu arī pašās karstākajās vasarās.

Kur? Sūsa ir trešā lielākā Tunisijas pilsēta, tā apvieno gan modernās, gan senās arābu arhitektūras un pilsētbūvniecības principus. Vecpilsētā, kuru iekļauj 8 m augstas mūra sienas, ir saglabājusies Lielā pilsētas mošeja un musulmaņu reliģiskā skola, kā arī senais cietoksnis (Ribata, XIII gs.). Uzkāpjot vecpilsētas aizsargsienas tornī, var baudīt Sūsas panorāmas neatkārtojamo pievilcību. Noteikti vērts apmeklēt arī Arheoloģijas muzeju, kurā ir iespaidīga seno laiku mozaīku kolekcija, eleganto Kalaf al Fala torni, Vēstures muzeju. Pastaiga pa vecpilsētu nepievils tos, kas kāro iegādāties oriģinālus suvenīrus. Katras pilsētas medinā (vecpilsētā) dominē tirgus, kur pārdevēju balsis nenoklust no agra rīta līdz vēlam vakaram. Tirgus ir arābu pasaules un kultūras neatņemama sastāvdaļa.

Auditorija. Ideāla vieta eksotikas piekritējiem, internacionālu kultūru apvienojuma baudītājiem un vēsturisku vietu apmeklētājiem. Feniķieši, romieši, berberi, bizantieši, arābi, mauri, turki un eiropieši – viņu visu pēdas palikušas Tunisijas zemē, uzrādot pagātni, veidojot tagadni un ietekmējot nākotni.

Suvenīri. Keramikas, ādas, sudraba, vara, zelta izstrādājumi un rotas, daudzkrāsaini ar rokām austi paklāji, eksotiskas garšvielas, zālītes, aromātiskās eļļas, tradicionālie saldumi no medus, riekstiem.

Raksta pirmo daļu iespējams apskatīt šeit: www.bit.ly/1JssSIF

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 19.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
2024. gada vasarā Latvija pirmo reizi uzņems FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 19.04.2024 Komandu rogaininga sacensības Liepājā Liepājas reģiona TIB
Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13931584sec.